Stadsresa i Gent

Ghent, staden av studenterna, staden Gent Festligheter, staden grevarna, ?? Huvudstaden i East Flanders är en stad som lockar människor från hela världen. Överallt ser turister gå med sina kameror i hand medan eleverna njuta av sin pint öl på de många terrasser som Gent har att erbjuda. Belgien är ett litet land som har mycket att erbjuda och om du är här, bör Gent definitivt vara på din att-besöka lista ?? ?? stå. Under de fem år som jag har tillbringat i tjuvnyp i denna kulturella stad, upptäckte jag många trevliga ställen att dricka, äta, köpa coola grejer, ?? Jag kommer därför att försöka ta sig i den underbara värld så vackra staden Gent.

Population

Den trevliga aspekten i Gent är att det inte bara är en college stad, men alla åldrar är representerade här. Här inte bara studenter som bor i utgrävningar, liksom familjer i hus och lägenheter i hela centrum. Det finns ingen skillnad mellan ett studentområde och resten av Gent. Denna mångfald i befolkningen i Gent avspeglas också i det mångkulturella. Alla nationaliteter förenas här och det gör befolkningen i Gent också som en tolerant befolkning. Tryck för att följa de senaste modetrenderna inte känner detta, eftersom alla har sin egen klädstil och sitt eget sätt att uttrycka sig, sitt eget liv med andra ord. Dessa olika livsstilar avspeglas tydligt bland Ghent studenterna. Om du klarar längs Blandijn där historia och filosofi studenter finns kan man tydligt se vilka individuellt och kreativt sätt att leva tillbaka. Några gator bort, i University Street, är auditoriet ?? s för juridikstudenter. Kontrasten mellan de två grupperna kan inte vara mer juridikstudenter det ofta ?? smart klädd ?? sitta som de säger. Och de motsatta livsstil ses också i staden. Om du klarar Baudelopark passerar du ser människorna där ofta tyst utöva vissa Jonglering med bollar och yoga. Och nej, det är definitivt inte bara studenter!

 Kaféer

På varje gata kan du hitta i Gent eller en pub eller café tillbaka. Den Overpoort är väl känt bland eleverna och utanför men passar, enligt min mening, inte i Gent atmosfären. I Overpoort du ofta de yngre eleverna tillbaka och studentföreningarna som gör det precis vad päls.
Letar du efter ett mysigt café för att dricka något tyst? Då dessa är några adresser där du ska säkert gå långt:
 • Mari Huvud Walpoortstraat 17, 9000 Gent. Detta café ligger nära Framåt och har en av de mest kända terrasser i Gent. Venue, Sint-Jacobs 18, 9000 Gent. Denna mysiga lilla café ligger på St Jacobs. Här ?? kvällar hålls regelbundet små spelningar som ger en behaglig bakgrundsmusik.
 • Troll Källare, Sint-Jacobs 17, 9000 Gent. Denna bruna Café ligger precis intill The Venue och har över hundra öl på menyn. Puben går tillbaka till 15: e århundradet och är en fixtur i Gent.
 • Damberd, Korenmarkt 19, 9000 Gent. Denna bruna Jazzcafe vara från oktober till mars hålls varje tisdag kväll jazz föreställningar.
 • Nail, Pensmarkt 3, 9000 Gent. Denna Café ligger i en vacker byggnad precis utanför Graslei. Du kan sitta på terrassen framför terrass på baksidan där du inför Lys. Om du föredrar att sitta inne kan du välja nere ?? brun pubar atmosfär ?? att sitta eller ligga ner dig på övervåningen i en av platserna.

Om du letar efter ett ställe att festa du är i Charlatan på rätt plats. Du gör ser bättre ut i förväg överväga vad man ska göra eftersom det inte är en mysig pub för att ta en drink tyst. Men, varvid parterna hölls där är minnesvärda. Du gör det är en besvikelse, du kan även dyka i caféet intill ?? Bar des Amis ??.
 • Charlatan, Vlasmarkt 6, 9000 Gent
 • Bar Des Amis, Vlasmarkt 5, 9000 Gent

Restuaranger

Beroende på din prisklass budget, det finns flera platser i Gent där du kan äta och äta frukost. Förutom adress och alltid hitta några utmärkelser som en indikation.
 • ?? T Warehouse, Schuurkensstraat 4, 9000 Gent. Här hittar du den fransk-italienska köket. Lunch på 15 euro. Meny från ?? s ?? 26.
 • Belga Queen Graslei 10, 9000 Gent. Denna restaurang har 300 sittplatser fördelade på tre våningar. Menyn erbjuder återuppfunnit belgiska klassiker och ett brett utbud av belgiska viner. Liten lunch ?? 18 stor lunch ?? 22. Flera à la carte-rätter som Malines, ?? 26 och Liège köttbullar, ?? 21. Omfattande fisk och skaldjur kort.
 • Amadeus 2 Goudenleeuwplein 2, 9000 Gent. Här kan du äta allt du kan äta revben i en barock interiör som är absolut värt det
   att se. Förutom revbenen få en potatis fylld med en läcker sås vars recept okänd, men det är enormt populär. Amadeus har två andra restauranger i Ghent. Du kan hitta en mysig Amadeus Plotersgracht i den åttonde och i Bagattenstraat 197. Utan reservation är det nästan omöjligt att få en plats här, så definitivt besöka webbplatsen i förväg. Revben kan äta ?? 15.95.
 • De krönta huvuden, Burgstraat 4, 9000 Gent. Återigen, kan du kan äta revben mat i en mysig miljö. Vilka är de bästa revben? Svårt! Både revbenen av Amadeus som av krönta huvuden är läcker, men potatis med Amadeus är oslagbar! Revben kan äta ?? 16.90. Val av natur, kryddade, honung eller maison
 • Café Theatre, Schouwburgstraat 5-7, 9000 Gent. I denna mysiga loungen restaurang kan du smaka på bästa råbiff med frites från Flandern, ?? 20,80.
 • Korenlei Twee, Korenlei 2 9000 Gent. Denna klass restaurang har en terrass varifrån man har utsikt över Lys. Ål i grön ?? t ?? 28 och ?? 30 irländska filé. Du får också en lunch och middag meny som ändras varje vecka.
 • Sleepstraat. Leden är en gata i den norra delen av Gent. Här finns flera turkiska restauranger ligger. Få stora grillrätter och turkiska pizza ?? till detaljhandelspriserna. Vi rekommenderar Gök 2 är inrymt i en vacker herrgård med angränsande stor bakgård där man kan sitta när vädret är fint. Huvudrätter snubblar mellan 8 och 15 euro och delarna är här för att tala om mer än gott.
 • Julie ?? s House, Kraanlei 13, 9000 Gent. Här kan du njuta av frukost eller eftermiddag en bit av kakan kommer att förbruka. Det finns ett urval av olika tårtor, muffins, scones och muffins.
 • Simon Says, Sluizeken 8, 9000 Gent. Simon Says är ett kafé där du inte bara läckra kaffe samt en rejäl frukost, kan lunch eller eftermiddagsfika beställas. I detta B & B i utkanten av Patershol, kan du även hyra rum förresten.

Sevärt

Gent har många fina platser som du absolut måste besöka. Staden är känd för z ?? s medeltida byggnader och strålar därför en stor historia. Några av attraktionerna:
 • Räknar, St. Veerleplein 11, 9000 Gent.
   Slottet som det är i dag är från 12-talet och fungerade som en bostad för flera grevarna av Flandern. Räknar i två museer är inrymda: Museum of vapen och domstolen museum.
 • Graslei och Korenlei. Dessa gator är mitt emot varandra och skiljs åt av floden Lys. Även om namnet inte misstänker är Graslei på sidan av Korenmarkt. Här hittar du vackra herrgårdar som ger en medeltida intryck, men ofta var bara byggdes på 20-talet. Här kan du också ta båtturer.
 • Belfry och Saluhallen, Botermarkt 17, 9000 Gent. The Belfry är på listan över världsarv.
 • St Cathedral Bavo, Bavo Square Saint, 9000 Gent. Katedralen Saint Bavo är tillägnad Johannes Döparen och består av olika arkitektoniska stilar. Till exempel kan det finnas inslag av Gothiekstijl, barock och renässansstil. Den berömda mästerverk ?? Tillbedjan av Mystic Lamb ?? 1643 av bröderna Jan och Hubert Van Eyck kan beundras här. Två paneler av detta mästerverk, de ärade domare, stals 1934 och återhämtade sig aldrig. Häng i katedralen andra konstverk till Peter Paul Rubens och du kan även titta på suveräna kryptor.
 • Museum of Contemporary Art, N. Liemaeckereplein 2, 9000 Gent. Detta museum är europeisk modern konst efter 1950 till nu utställda. Hang verk av Francis Bacon, Joseph Beuys, David Hammons och Panamarenko.
 • Museum of Fine Arts, Fernand Scribedreef 1, 9000 Gent. Detta museum ligger mittemot S.M.A.K. i Citadel Park och har en omfattande samling av målningar och skulpturer från medeltiden till hälften av nittonhundratalet. Konstnärerna kan beundras här omfattar James Ensor, Hieronymus Bosch, Anthony van Dyck och Jacob Jordaens.
 • Små Beguinage Lange Violettestraat 235, 9000 Gent. Denna Beguinage är från 13-talet och är en av de bäst bevarade Béguinages i Europa.
 • Vlaamse Opera, Teater 9, 9000 Gent. Här opera ?? s och med tanke på alla typer av konserter och föreställningar. Konserthuset är vacker och det finns en diamant ljuskrona med en diameter på tre meter. Även de som inte gillar opera kommer att bli imponerad av denna konsert.
 • Patershol. Den Patershol är ett gammalt område på cirka 4 hektar. De smala gator och gränder är en liten by med anor från medeltiden. Området avgränsas av större vägar som Lange Steenstraat och av Lys. Här kan du uppleva den gamla Gent och besöka några trevliga, autentiska pubar som rokoko. Varje år på sommaren här Paterholfeesten plats. Detta är en miniversion av Gent Festligheterna där tillgången är hemtrevnad. Det finns flera föreställningar, berättande, loppmarknader, hantverk plattor, ??
 • Glass Lane, Pieter Vanden Donckt Transit, 9000 Gent. Det är kanske inte det första du tänker på när du går på stadsbesök, men denna gata med "ladies of pleasure" är mycket välkänd i Belgien. Så fort natten faller, kan det vara mycket upptagen här.
 • Hus Altijn, Kraanlei 65, 9000 Gent. Denna byggnad var ursprungligen grundades som ett sjukhus med familj Cornelian i försoning av familjen rhymes. I det 20th århundradet huset byggdes om till ett museum. Här kan du se Ghent bofasta i 20-talet att upptäcka. Det finns alltså rekonstruktioner av försvunna hantverk, folkmusik hända och interiörer.

 Gent Festligheter

Varje sommar i tio dagar Ghent festligheter plats. Denna folkfest Gent tar fullt ut och har en varm, nästan obeskrivlig atmosfär. Den Ghent Festligheter kan anse sig en av de största festivalerna i Europa. På olika ställen i Gent är steg där arbetet med de nationella och internationella grupper. På gräset och Korenlei är alltmer pole pole festival där södra musik är central. Det finns också flera mat- och dryck bås.
Under samma period har någonsin ägt rum i tio dagar Off Forward. Detta var en stor, tio dagars dansfestival. År 2014 meddelades det att dansfestivalen skulle upphöra omedelbart och upplagan av 2014 skulle bli den sista.

Shopping

I Gent finns flera klädbutiker som sträcker sig från stora modekedjor till små, mysiga butiker. Det finns också några trevliga butiker där du kan erövra hip dekor prylar. De trevligare butikerna är ofta dolda i små gränder.
 • Veldstraat. I denna shoppinggatan hittar du de välkända klädbutiker som H & M, C & A, Esprit, Mexx, Vi kvinnor, Zara och Benetton.
 • Bakom månen, St Nicholas 1, 9000 Gent. I den här sköna butiken kan du köpa alla typer av prylar och interiör med roliga färger och mönster.
 • Zsa Zsa Rouge, Serpent 22, 9000 Gent. I denna avlägsna butik för att kyla mattor, väskor och andra accessoarer säljs allt från retrostil för att slutföra kitsch!
 • Mieke Baudelostraat 23, 9000 Gent. I denna fina butik med alla typer av retro och vintage kläder.
 • Picco Lini, Steendam 42 9000 Gent. I denna fina second hand butik kan du hitta kläder, skor och väskor från stora märken som Delvaux och Dolce & Gabbana. De saker du hittar här är så gott som ny.
 • Mr och Mrs Jansenss Kaat, Gouvernementstraat 7, 9000 Gent. Denna butik säljer barnkläder coola märken som Bellerose, Scotch & soda och Anne Kuris. Och för barnen finns en stor lekplats som inkluderar handla med barnen är ett nöje.
 • Maaike klänning, mejeri Brugstraat 8, 9000 Gent. Maaike säljer unika och originella kläder av belgiska och internationella varumärken som de medvetet kusten för att sälja kläder bitar som endast ett fåtal exemplar finns. Således, till varje kund att se till att hon kommer ut med specialkläder. Kläderna är prisvärda och Maaike stödjer dig i ord och handling.
 • Twiggy Notarisstraat 3, 9000 Gent. Här kan du hitta kläder under namnet ?? ?? avslappnad chic. Både män och kvinnor kan hitta en outfit här.

Kollektivtrafik

Gent är lätt att nå med kollektivtrafik. Från Sint-Pieters kan du ta flera spårvagnslinjer till centrum. Det finns en annan station som ligger på Dampoort. Denna station har bara två spår och främst länkar till Lokeren och Antwerpen.
Staden Gent är redan flera år att förnya engagerade i Sint-Pieters. Därför rekommenderas att ta en titt på webbplatsen för De Lijn att se vad spårvagn du ska ta.
Sint-Pieters
Queen Mary Hendrikaplein 1
9000 Gent
Gent-Dampoort
Oktrooiplein 1
9000 Gent

Parkering

Ghent centrum har flera parkeringsgarage.
Du kan hitta de olika priserna www.mobiliteitgent.be
 • Parkering Vrijdagsmarkt. 648 platser. 24/24 öppen.
 • Parkering Reep, Seminarium 9, 9000 Gent. 486 platser. 24/24 öppen.
 • Parkering Savaanstraat, Savaanstraat 13, 9000 Gent. 588 platser. 24/24 öppen.
 • Parkering St Michael, St Michael torg 8, 9000 Gent. 472 platser. 24/24 öppen.
 • Parkering Windows, Windows 23, 9000 Gent. 280 platser. 24/24 öppen
 • Parkering Petersplatsen. 700 platser, 24/24 öppna.

Det finns flera Park & ​​Ride parkeringsplatser i närheten av Ghent. Där kan du lämna din bil gratis och ta kollektivtrafiken till centrum. För mer information, se www.mobiliteitgent.be.
Du kan också parkera din bil längs gatorna, men om du planerar att spendera runt en hel dag i Gent, är det ganska dyrt.

Hotell och B & B

Vandrarhem
 • Uppelinck Hostel, St Michael torg 1, 9000 Gent
 • Tillbaka Stay Hostel, St Pietersnieuwstraat 128, 9000 Gent
 • HI De Draecke, St. Widostraat 11, 9000 Gent
 • Ecohostel Andromeda, Bargiekaai 35, 9000 Gent

Bed & Breakfast
 • Alphabed, Jan Palfijnstraat 26, 9000 Gent
 • B & B Allegra Nova, Windows 24, 9000 Gent
 • B & B Casa Bo & Co, Kwaadham 52, 9000 Gent
 • Simon Says, Sluizeken 8, 9000 Gent.

Hotell
 • Marriot Hotel, Korenlei 10, 9000 Gent. Detta är en klass hotell med 150 lyxiga rum.
 • Ibis Gent Centrum Opera, Nederkouter 24-26, 9000 Gent. Detta budgethotell ligger nära läsa Gent södra och Veldstraat shopping.
 • Astoria Hotel, Achilles Musschestraat 39, 9000 Gent
 • Novotel Gent Centrum, Goudenleeuwplein 5, 9000 Gent
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha