Söt kliar i hästar

Britmari Nordstrom Februari 26, 2016 Natur 3 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Sommaren är på väg och det är inte roligt för alla djur. Hästar som lider av söta klådan återupptas nu med skura blodiga olägenhet. Det finns massor av verktyg, men ingenting verkar verkligen hjälpa. Undecylensyra kan ge en lösning.

Söt kliar

Särskilt tunga hästar
Speciellt tyngre hästar lider av det; söt klåda. Det är därför särskilt Belsen, shetlandsponnyer, Fjordar och friserna som måste ta itu med det. Det blir värre när hästen åldrar, men lyckligtvis är inte smittsam. Det kliar fruktansvärt och varje stolpe och varje träd på ängen ska betala för det.
Flyga dit?
Det finns gott om verktyg på marknaden bör gå mot söta klåda. Det skulle bero på en viss fluga mot vilken hästen är allergisk. Därför är många människor använder alla typer av flyga sprayer eller flyga filtar för att hålla bort flugorna. Ändå kan hästen lider av söta klådan. En del hästar inte vill att hela dagen och en filt att dra ut det med tänderna av och flyga spray är ofta så full av kemikalier som hästen verkar som kemiskt avfall, om du tar honom där besprayed. Dessutom stinker dessa sprayer ofta enorm.
Åtgärd
Sålunda är det ett svårt problem. Ibland hjälper det att injicera hästar med ett medel mot svamp, men ofta är det inte. För många år sedan fanns det en produkt på marknaden som verkligen tycktes hjälpa. Det kallas Tail och manen enkelt sätt. Samtidigt som flera år inte längre tillgänglig. Receptet var mycket enkel; det var 30% undecylensyra i etanol. I min artikel om vad som är en syra? Du kan läsa mer om syror och etanol. Undecylenic kan du köpa på apotek, men det är ganska dyr, men det är faktiskt något läkemedel. Etanol kan också köpa på apotek. Det finns två typer av etanol; en som du kan dricka alkohol, och en om vilka ämnen har lagts till så att det inte längre är drickbart. Eftersom du om den första formen och den andra formen inte behöver betala punktskatt, är den andra formen mycket billigare. För detta läkemedel är den andra formen är perfekt. 30% innebär att varje 100 ml innehållande 30 ml undecylensyra. Så du blanda 30 ml undecylensyra med 70 ml etanol och medicin är klar.
Undecylensyra har en smältpunkt som ligger runt och nära till rumstemperatur. Under kalla dagar, är det en fast, det är lite varmare blir det flytande. För att göra läkemedlet, kan flaskan vara undecylensyra under kranen något upphettades tills allt är flytande.
Liksom flyga spray stinker undecylensyra också ganska. Och det kommer att vara helt giftfri. Så det är lämpligt att bära handskar när du behandlar din häst med det. Behandlingen är enkel - du bara hälla det på, men hästen kommer att gilla att skaka och det måste man vara beredd!
Tyvärr måste behandlingen upprepas ofta, approximativt varje vecka, under sommaren. Men klåda kommer att bli mycket mindre, och månar kommer att överleva förändringen har sommaren! Det viktigaste är att hästen inte längre kommer att ha så mycket klåda.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha