Spring Spring Trötthet eller trötthet: Symtom och tips

Inte alla känner montör som vårvädret i landet. Vissa människor känner under våren håglös, trötta och dyster: dessa kan vara tecken på så kallade våren trötthet eller våren trötthet. Ofta orsaken till fjäderutmattning som kroppen har inte kommit ut ur passningen vintern. Behandling av våren trötthet består huvudsakligen av att kroppen passa igen så att du får mer energi. Detta kan delvis bero på kosttillskott och multivitaminer, men också genom att uppmärksamma några ytterligare tips. En översikt av symptomen, orsaker och behandling av våren trötthet.

Vad är våren trötthet eller trötthet våren?

Spring trötthet är en trötthet som - som namnet antyder - sker under våren. Våren eller våren är den period som kan mörka dagarna av vintern är över och vi återigen njuta av mer solljus. Sommartid är effektivt igen och dagarna är längre. Det är emellertid möjligt att de varmare temperaturer, och den större mängden ljus inte resulterar i mer energi. Tvärtom, vissa människor har under våren för att känna sig extra trött.

Symtom våren trötthet

 • trötthet
 • apati
 • dålig sömn
 • irritabilitet
 • dystra och pessimistiska känslor
 • svårigheter att koncentrera
 • brist på energi
 • du inte känner passform

Orsaker fjäderutmattning

Trötthet vinter
Spring Trötthet är en form av Seasonal Affective Disorder eller SAD: fritt översatt som säsongsbunden depression. Ofta våren trötthet hos personer som ännu inte återhämtat sig från sin vinterdepression, som i sig är en form av Seasonal Affective Disorder. Det är oftast på vintern som vi behöver för att hitta orsaken till våren trötthet.
Avfalls vinter
På vintern har vi mindre energi av bristen på solljus och vi gör mindre motion. Kroppen har sämre förmåga att eliminera avfall genom övning. Så vi sätter någon form av reserver för avfall som fortfarande i kroppen när våren närmar sig. Vid den tiden är vår kropp ännu inte passar nog för att till fullo njuta av våren. Därför kan vi känna "lentemoe" eller "voorjaarsmoe".
Blodcirkulationen i våras
Det tar en stund för kroppsavfall som har avlägsnats från kroppen genom, till exempel, svettning och kroppsrörelse. Vi kommer att känna sig riktigt trött i början av våren när vi anstränga oss fysiskt, men med tiden kommer vi att finna att vår kropp blir piggare och montör. Också tillbringa tid i den friska luften är viktigt.

Behandling våren trötthet: Tips

Montör tack kosttillskott
Fjädern trötthet är ett fenomen som kommer att ta tid. Så lite tålamod och uthållighet är budskapet, men du kan också ge din kropp en extra stryk i rätt riktning. Skulle du känna montör snabbt, kan du till exempel ta tillskott som kompletterar din mängden järn, magnesium och vitaminer. Järntillskott eller multivitaminpreparat kan innebära ett uppsving för din energi nivåer. Speciellt järn spelar en viktig roll för energi, särskilt när magnesium har ytterligare fördelar till musklerna. Råd från din läkare kan du eventuellt bidra till att avgöra vilka tillägg är bäst för dig kommer att bli.
Ytterligare tips mot våren trötthet
 • tvinga kroppen: Njut av den vackra vårvädret, men i fredstid
 • Ät färsk frukt och grönsaker: vitaminer göra dig starkare
 • Undvik alkohol och tobak: Din kropp är inte bestämd montör därifrån
 • Drick mer vatten än på vintern: du förbrukar mer energi under våren så måste du också fylla på förlorad fukt
 • Bygg din träning gradvis: börja med en promenad, innan du går vidare med sport eller fitness
 • Njuta av frisk luft, företrädesvis på landet eller vid havet
(0)
(0)

Kommentarer - 2

I februari kan du redan lider av dessa symptom? Dagarna blir lite längre och jag känner att efter vintern jag har drabbats hårt. Spelar också där med stressande händelser.

Hej Jeanine verkar februari vid en första anblick relativt tidigt för att få alla lider av våren trötthet, men detta är inte lika otänkbart som det verkar. Dagarna blir längre, har kroppen att anpassa sig till de ljusa timmar, längre exponering för solljus ... det kan utöva alla påverka din kropp och själ. På vintern, känns kroppen lite "sömnig" helt enkelt eftersom dagarna är mörkare och kortare, och sedan när dagarna är längre, måste det anpassas till detta. Plötsligt har mycket mer energi än under de senaste månaderna. Och när du faktor som med stressande händelser är att göra det lättare. Spring Trötthet kan verkligen vad som brukade ske i en människa än i andere.Alvast förbättring gewenst.Vriendelijke hälsning, Verdanov

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha