Sport med hypermobilitet

Hypermobilitet är en specifik instans av gewrichtsbanden- och frisyrer, som är mer elastisk än i genomsnitt. Det kan vara ett symptom på en bindväv som hypermobilitet syndrom, Ehlers Danlos- eller Marfans syndrom, men det är inte nödvändigt. När du är mycket lätt hyper, gör du inte det klagomål som drabbas. Ändå finns det, särskilt i tung fysisk träning som en sport, faktiskt problem. Det är därför klokt att söka bra att idrott är roligt och att du kan dra nytta av stödet.

Vilken sport?

I allmänhet,
Det kan vara svårt eftersom hypermobile person att hitta en lämplig idrott. I allmänhet kan man säga att det är bättre att undvika de så kallade "kontaktsporter" som en basket eller rugby: de är mycket utsatta för skada. Det är också viktigt att kontrollera dig själv på lederna när du är mest benägna att skada: sport där du behöver en hel del av dessa fogar, skulle du bättre undvika.
Dance
Hypermobilitet ger ytterligare flexibilitet, så är chansen att du är bra på agility sporter som balett eller gymnastik.
Den snabba disposition gör det overstrekken- eller böjning av leder att frågan är om du skulle vara klokt att göra för att utöva denna typ av sport. Zumba är en relativt säker form av dans, om du fortfarande vill flytta till musik. Streetdance och hip hop är bra att träna om du inte eller mycket liten utsträckning har, lider av skador, är breakdance mindre lämplig.
Kör
När du kör, du tränar en stark press på dina knän och vrister. Visst om ytan inte är platt, är sannolikheten för att skadan är mycket hög: dina däck är verkligen flexibla, vilket gör dem en potentiell "träff" kommer att fånga mindre. Löpning är egentligen inte en rekommendation.
Simning
Eftersom man upplever mycket mindre motstånd i vattnet, det är den fria rörligheten mycket större. Men om du lider av en allvarlig form av hypermobilitet, detta kan också leda till overbuigen- eller sträckning i lederna. Så du måste uppfinna vilken utsträckning denna typ av sport är bekväm.
Psykningar
När du gör alltför mycket besvär upplever skador under träning, eller helt enkelt föredrar att använda ditt huvud du gör med din kropp, kan mental träning vara den idealiska lösningen. Exempel på mental träning hans pjäser, schack och bridge.

För sport

Bandage
För att stödja flexibla fogar, kan erbjuda en bra bandage lösning. Dessa kan också användas för att främja återvinning av skador. Bandage är mycket enkel form eftersom mindre än en euro per åtgärd är tillgängliga, men en med en värme / koelte- element eller en justerbar kopia bör du snart dra ut trettio till femtio euro. Dessa är till salu via t.ex. Bol.com eller sportaffärer, där de är mycket billigare än i medicinska butiker. Bandage brukar knappast kompenseras genom försäkringar.
Skodon
Välj skor som passar din kropp och sport som du tränar. Rådfråga klubb där du tränar, eller i butiken. När du bär ortoser, är det klokt att köpa ett par skor, där de passar in, eftersom denna handling så att säga som "stötdämpare" och därmed minska risken för skador.
Tune
Om du tränar på en klubb, skulle du vara klokt att berätta för din lärare att du lider av hyper-mobilitet: han kommer därför att få mindre "push". Detta hindrar dig från att vara mer eller mindre tvingas under påverkan av grupptryck att göra rörelser som inte passar för din kropp.

Under träning

  • Det viktiga är att övervaka dina gränser: sluta när du anser nödvändiga. Du kan inte flytta samtidigt känna ett lätt tryck, det kan mycket lite ont, men inte mer än så. Nu är det tillräckligt att bara definiera själv.
  • Försök overstrekken- eller böjning för att undvika aktiv. När du verkligen behöver anstränga sig för att ytterligare böjning eller sträckning, du går för långt.
  • Bygga tyst. När andra gör en övning där du olämpliga själv för åtta, sedan anpassa övningen till din förmåga. Detta gör att du hålla sig i rörelse, som hindrar dig från kramper akut stopp.

Efter träning

Ta vila
Det är för alla idrottare, men särskilt för någon med hypermobilitet, till viktig hålla dina muskler och leder för att ge tillräckligt med vila. Sport så inte alltför mycket efter den andra av. Om till exempel för att göra muskel övningar, träna varje dag, den andra dagen du använder för att göra dina muskler återhämta sig.
Fortfarande skadade?
Om det trots din caution're skadade, finns det några verktyg som kan underlätta återhämtningen av din kropp.
  • Värme Plåster: denna hjälp särskilt mot kramper, smärta och skador utan svullnad.
  • Kylflänsar: Dessa hjälper särskilt när det är stor svullnad.
  • Sporttape: det kan med överrörliga leder ingen skada tejpa fast den i smärta. Detta säkerställer att flexibiliteten hos fogen som minskar, så att den inte är överbelastad och återvinner lättare.
  • Bandage: som redan nämnts, kan bandage också bidra till att undanröja skador eller smärta.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha