Spis ben, vilka är de och vad kan man göra åt det?

Spis Ben kom tidigare främst på grund av värmen från kaminer. Nu är dessa dagar är bärbara datorer med andra marker som gjorts sedan värme ben ses också efter att ha arbetat med en laptop i knät. Spis Legs är namnet på detta tydligt igenkännbar sjukdom, men det kan inträffa var som helst på kroppen. I den här artikeln kan du läsa mer om här.

Orsaken

Du kan få spis ben när kroppen utsätts för värme. Det kallas ibland värme ben men det kan förekomma i kroppen. Temperaturen här är att komma runt 43 grader eller högre och värmen inte direkt din kropp. Det medicinska namnet för kamin ben därför Erythema ab igne, någon rodnad betecknas med eld. Några faktorer som kan orsaka dig Erythema ab igne blir:
  • en laptop i knät
  • nära till en varmare eller sitta
  • nära ugnar som arbetar
  • en burk av körsbär pip kudde mot kroppen

Symptomen

På grund av värmen till blodkärlen expanderar öppna i dermis. Tack vare de grenar och en stagnation av blodkärlen kan ses ofta uppstår nätstruktur. Detta mönster ser ibland precis som fläckar kan vara röd, lila brun eller mot den är på. Den bruna färgen treed oftast bara efter regelbunden exponering för värme eller infraröd. Utanför färgen i venerna, huden ofta vita när du trycker på fläckarna. Erythema ab igne är därför ganska lätt att känna igen. Det är främst sett på flexibla kroppsdelar såsom:
  • magen
  • lår
  • armar
Du kan tack spis ben får en brännande känsla eller klåda.

Förhindra

Värme ben kan undvikas genom att helt enkelt inte för mycket att komma i kontakt med värme eller infrarött. När du först spis ben, behöver du inte att bli lika i panik. Om din kropp inte kommer i kontakt regelbundet med värme eller infraröd kommer att återställa din kropp ofta själva. Om det är vanligare att de marmorliknande former kan förekomma.
Ofta spis ben ofarliga men det kan också passera in Aktinisk keratos några hudskador på grund av UV-strålning innehåll eller ens hudcancer. Alltid hålla huden i åtanke att det inte finns några konstiga förändringar.

Behandling

Om det fortfarande är på ett tidigt stadium, kan du helt enkelt undvika de mest värme eller infraröd. Om du arbetar med kommer med ugnar, ange detta så att det möjligen skulle kunna bearbetas. Vanligtvis spis ben godartade och om man inte värme eller IR kontakter inte kommer att förvärra den. Ett läkarbesök är alltid klokt och framför allt älskar att titta att inga nedskärningar att dyka upp och att det inte finns någon försämring. Det finns salvor för att minska klåda, dock salvor är ofta enbart för huden och förgreningar förblir synlig.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha