Spiralen av tystnad

Den tyske forskaren Elisabeth Noelle-Neumann är grundare av teorin om tystnadsspiralen. De reagerade mot paradigm begränsade effekter av media. Människor har rädsla för social isolering, därför försöker de ständigt uppskatta andras åsikter och observera. Så de får en bild av opinionsklimatet. I den här artikeln beskrivs tystnadsspiralen, antaganden och hypoteser.

Spiralen av tystnad och betydelsen av andras åsikter

Elisabeth Noelle-Neumann är grundaren av tystnadsspiralen. De reagerade mot paradigm begränsade effekter. Genom kaskadkoppling kommunikationsprocesser kommer information från medier för att nå någon, så att påverkan av media kommer att vara stor.

Principer för tystnadsspiralen

Enligt Noelle-Neumann människor är irrationella varelser som är beroende av sina känslor. Kraften i medierna är särskilt stor om medietypen komplicerar selektiv användning. Detta gäller i synnerhet för TV. Dessutom är påverkan av medierna stötande. En annan förutsättning är att människor är rädda för social isolering. Av rädsla för isolering växande tendens att anpassa sig till rådande ?? ?? vyer.

Beskrivning av tystnadsspiralen

Det finns tre faktorer som avgör hur de medier och ansvarar för stort inflytande det, nämligen:
 • Kumulation. Mediebudskap är upprepningar. Intrycken de lämnar efter sig hopar sig. Selektiv perception kompliceras av upprepningar.
 • Samklang. Den enorma graden av samklang i selektiva media gör det svårt att använda och ökar kraften i media. Detta gäller både mottagarna och för kanalerna. Också hålla kanaler hänsyn allmänna opinionen. Detta är ?? förpackning journalistik ?? kallas; dvs. i enlighet journalistisk rapportering.
 • Publicitet. Eftersom medierna verka i allmänhetens och nå allt fler människor, kan de sätta en spiral av tystnad i rörelse och foder.

Ackumulation, samklang och publicitet

Påverkan av massmedier på den allmänna opinionen, enligt Noelle-Neumann ökar med ackumulation, samklang och publicitet att vara mer uttalad. I synnerhet verkar en kombination av faktorer för att vara effektiva.

Opinionsklimat

Enligt Noelle-Neumann människor har en social ?? hud ?? att hålla ett öga på miljön och klimatet i yttrandet. De ger dem information om opinionsklimat genom:
 • Rapportering via medierna
 • Personliga observationer, exempelvis interkommunikation.

Det finns en dubbel klimat uppfattning om den bild som i media skiljer sig från de personliga iakttagelser.
Uttalande tystnadsspiralen
Den som tror att hans åsikt är förenlig med rådande utsikt över utvecklingen i den allmänna opinionen, vilket yttrande kommer att vara mer benägna att sätta i den öppna där borta som inte övertygad. Som tror att han tillhörde en minoritet med hans åsikt, kommer att vara mer benägna att tiga.
Den hårda kärnan
Med tiden kommer det att finnas mycket få människor fortsätter att utropa ett yttrande som går emot den rådande uppfattningen. Dessa människor är den hårda kärnan ?? ??. De kan utlösa en ny spiraalproes.

Hypoteser tystnadsspiralen

Noelle-Neumann har upprättat ett antal hypoteser för att testa sin tystnadsspiralen. Dessa antaganden gäller samspelet mellan individen och miljön under processen av den allmänna opinionen.
 • Alla individer gör en fördelning av yttranden frekvens i sin omgivning
 • Viljan att uttrycka sin åsikt beror på individuell värdering av frekvensen och den förväntade utvecklingen riktning att distributionen
 • När värderingen av frekvensen avviker från den faktiska fördelningen, beror detta på det faktum att den överskattade opinionen i det fria.
 • Värderingen av frekvensfördelningen av yttranden vid en given tidpunkt och den förväntade fördelningen i framtiden ha en positiv korrelation.
 • Skillnader mellan värderingen och den förväntade utvecklingen i fördelningen av yttranden frekvens, den senare avgöra om de kommer att tala eller tiga.
 • (0)
  (0)

  Kommentarer - 0

  Inga kommentarer

  Lägg till en kommentar

  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile
  Tecken kvar: 3000
  captcha