Spelet "Gissa ordet"

Spela spel är roligt, spännande och roligt. Det finns ett mycket brett utbud av hårda, enkla, billiga och dyra spel. Vi är så vana vid att spel som hjärnan eller jargong, vi ibland glömmer att dessa är alla lyxiga varianter av ett mycket enkelt spel. Bara med papper och penna! Hur man spelar "Gissa ordet?"

Spelet Gissa ordet

Principen om Gissa ordet är mycket enkel, och tittare av Lingo på TV kommer att erkänna principen om snabbt. Varje spelare tar ett ord i huvudet på en överenskommen längd och skriver att till exempel ett sex bokstäver. I sin tur be spelarna varandra ett ord, namn och antalet bokstäver i rätt plats. Vem det första ordet i motståndaren gissat, är vinnaren. Du kan spela detta spel med två personer eller fler. Spelar du med mer än två personer, försöker en spelare att gissa ordet Från spelare 2, spelare 2 försöker gissa ordet av spelare 3 spelare tre väder spelare 1. Antalet spelare är i grunden obegränsade, men med mer av fem spelare alla kommer att ta längre tid innan du stänger igen.
Journal of spelare ett.

Gameplay

För att tydliggöra hur spelet fungerar, under lek med två spelare.
 • En spelare tar spel ordet skosnören i åtanke, spelare två stirrar spelet ordet.
 • Player 1 startar, och ber spelare två eller ord är öppen.
 • Spelare två tittar på hur många bokstäver i ord öppet på samma plats, stirrade på hans ord. Att det finns två, den sista e och n. Andra öppna brev inte kommer att stirra på hans ord.
 • Spelar två svar: två goda, noll i ordet.
 • Spelare 1 utnyttjar not.
 • Spelare 2 tur, och be en spelare eller ordet värde.
 • Spelare 1 tittar på hur många bokstäver i ordet värde på samma plats som ett ord skosnören.
 • Ingen av brevet är tryckt på rätt plats. Men kan också hittas r och e i ordet värde i hans ord skosnören, men är på andra ställen.
 • Spelar ett svar: noll goda, två i ordet.
 • Spelare 2 utnyttjar noterar.
 • Spelare 1: s tur igen att fråga dig en sak.
Om en spelare tror att tillräckligt med bevis för att behöva gissa ordet, väntar han tills det är hans tur att gissa. Är det okej, bra. Är det fel? Sedan får han den vanliga svaret: ett visst antal bokstäver är bra, ett visst antal bokstäver i ord. Spelet fortsätter sedan.

Tänk Time

Speciellt om du spelar med flera spelare, kan du redan tänka när du slår på din nästa steg. Vilket ord frågar du nästa? Sedan kan du, om du slår igen, spela snabbare. Komma överens er hur mycket tid du kommer att få din tur att tänka ännu. Exempelvis en minut per varv. Det verkar inte mycket, men naturligtvis också haft tid att tänka när andra var fortfarande vända.

Slutspelet

Vem spelar det första ordet av motståndaren gissat, är vinnaren. Du samtycker till att alla spelare får ett mer efter tur och ordning nedan. Spelar du med mer än två spelare kan du också hålla med om att du kommer att spela fram till andra, tredje, etc. Platsen är också känd. För att undvika irritation: något tala ut innan du börjar spela, och tar hänsyn till förseningar. Att vinna är roligt, men det är inte trevligt när vinnaren har sedan en halvtimme att sitta och vänta tills alla andra spelare har i spelet.

Material

Rådet för det ord du behöver inte mycket: papper och penna är nog! Det är användbart om du gör två kolumner på dina papper.
 • Ovanför den första kolumnen, spelar du det ord du hade i åtanke. Här kan du prenumerera på alla de ord som du frågar din motståndare. Eftersom ditt ord spela över det, kan du väl dra upp bokstäverna på exakt rätt ställe stående, och bokstäver som förekommer på andra ställen i spel golvet, så att din motståndare ger dig rätt information. Du kan, för att göra det tydligare, cirklar bokstäver på rätt plats, och brev som understryker förekommer någon annanstans i spel golvet.
 • Den andra kolumnen som du använder för att skriva de ord du gissade själv på din motståndare. Skriv ut hur många bokstäver är korrekta, och hur många bokstäver på fel ställen, men existerar i det ord du skriver. Ovanför kolumnen du sätter prickar för varje bokstav i ordet en. Bokstäver som du är säker på att du kan fylla i prickarna som redan fastställts. Detta håller din lista och gissa nästa ord lättare.

Strategi

Du behöver inte nödvändigtvis ord att gissa där de goda bokstäver redan på bra platser. Ibland är det smart att försöka mellan ett helt annat ord, så att du får fler ledtrådar om andra bokstäver i ditt ord.
Många gör misstaget att tro att ett ord börjar alltid och slutar med en konsonant. Observera att även kan vara en vokal. Eller, i en dubbel ljud: två vokaler. Välj dina ord smart, prova de första omgångarna av ord med allt andra bokstäver. Så du får en bättre bild av de bokstäver som visas i ordet att gissa. Det är också smart att redan ha en serie av ord redo att gissa. Vad det inte är smarta igen, om du gissa ord du hade valt när du spelar ord. Ta med din motståndare för mycket på idéer!

Trevlig

Gissa ordet är ett enkelt spel som du kan spela med enkla medel överallt. Kostnader bredvid ingenting, men du har mycket roligt där!
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha