Spelar Sport Under menstruationscykeln det verkligen bra?

Adel Hallström Februari 28, 2016 Hälsa 1 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc

Marirosa Barbieri - Kära vänner, idag är vi här för att skingra en "urban legend" utbredd: sport, under menstruationscykeln gör ont.

Det finns inget mer fel i denna tro: läkare, i själva verket förespråkar en sund och konstant fysisk aktivitet som kan lindra även de mest ihärdiga spasmer, såsom menstruation.

Ofta tenderar vi att tro att en menstruerande kvinna är en slags sjuka att förvisas i huset under hela sjukdomen.

"Du är i vila", "inte gå ut med cykeln", "icke-sport" är varningar som många gånger har vi hört yttras av människor som är runt omkring oss.

Den fiktiva staden vill menstruationen är en sorts mycket försvagande sjukdomar. Många kvinnor, i själva verket, ge upp för att ta en dusch, sport, att tvätta håret, rädd att sådan verksamhet kan, på något sätt, förvärra deras status.

Visst måste vi inte överstiga med uppgift när du har menstruation syndrom men några "sport och socialt liv kan bara göra oss gott.

Vilka övningar är önskvärda under cykeln?

Först måste du undvika rörelser som uppmuntrar abs provocera, ja, en blodflödet ännu mer.

Det finns många övningar utformade just för att minska smärta genom ciclo.Uno av dessa, till exempel, är det att ligga ner på en matta samtidigt händerna anhängare till höfterna, upphandlande vaginala området, andas in och andas ut på mycket långsamt.

Om huvudvärken och kramper är inte särskilt stark, kan du öva löpning, raska promenader och även simning.

En vacker yoga session kan vara mycket användbar i dessa fall, eftersom det löser starkt spänningar och humörsvängningar, kopplade för det mesta till menstruationscykeln.

Om vi ​​skulle spela yrsel, svimningskänsla eller svåra magkramper under träning, är vi skyldiga att stoppa den omedelbart att ägna resten.

Råd är att bära sweatpants mycket brett; ger ofta tvätta; dricka mycket vatten och ta socker före och efter att ha tränat sport.

Bland andra regler som skall följas den förväntas avstå från fysisk aktivitet när det är för varmt, eller om det är en brännande solen: det är att undvika plötsliga förändringar i tryck och eventuellt svimning.

  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha