Sparande är inte en bra idé

År 2014 redan kommer med stora steg i sikte, men det sista kvartalet 2013 har redan gjort en god avsikt: att upprätthålla utarmningen av spararna. Belgiska och nederländska sparare förblir desperat klamrar sig fast sparkonto. Tydligen detta inte verkligen uppskattat av regeringen. Skicka oss regeringen och bankerna målmedvetet till mässan under mottot "Tina"? Eller de låt oss ha ett annat alternativ: inte längre spara och äter upp allt?

Låga räntor

Alla vet eller känner firsthand att räntorna är på historiskt låga nivåer. I oktober 2013 ett antal banker sänka räntorna på sparkonton, andra banker följde i november och från 1 December, 2013 Du skall inte komma över 0,60% av aktierna i ett antal stora banker; den senare inklusive lojalitetsbonus. ECB har sänkt sin styrränta "oväntat" 0,50-0,25%. Vi noterar att inte följa bolåneräntor. Som alltid är det en bra fråga: Cui bonusar? Vilka är dessa låga räntor? Absolut inte för spararen, det är uppenbart.
Som sätter pengar på ett sparkonto, hålla med de rådande räntorna i trettio år av pengar på ingenting.

Logisk?

All ekonomisk "rappakalja" Trots ännu en våg av räntesänkningar för spararen blir inte göra någon mening. Den enda som drar nytta väsentligt från de låga räntorna i ECB: s regering. Genom refinansiering sina lån billigare sparar dem miljoner euro ut. Men spararen eller inteckning låntagaren är inte involverad i denna förmån. Som bolåneräntor redan konkurrerande härskare, är en återinvestering av din inteckning dyrbarare än räntefördel.
Men låt oss förklara det i mycket enkla termer varför de låga priserna är helt ologiskt. Om du tar jargongen ur det hela, kommer det att vara konstigt resonemang för ljus.
På grund av den lägre räntan på ECB, banker och regeringen lånar billigare. Med andra ord, minska deras kostnader. En bank låter sina kunder där och njuta av det? Nej, självklart inte. Även om räntorna på sparkonton skulle hålla konstant, kommer att öka sin vinstmarginal. Men vad gör bankerna? De sänker räntan på sparkonton somethings. Så sina utgifter.
Skulle på en fri marknad, där konkurrensen spelet ska ha, nu bara kan inte förvänta sig att en bank rensar räntorna för spararna? Med lägre kostnader kan det vara rätt? Men vi vet att det borde ha varit något mer som en fri marknad.
Nu en ekonom kan använda dessa enkla fakta fortfarande gå med så många invecklade makro eller mikroekonomiska besvärjelser förnekar alla med sunt förnuft kan se att det inte är spararen är att göra framsteg här.
Några rubriker säger allt:
  • "Sparare ser miljarder upp i rök," Telegraph
  • "Spare Räntorna kan vara ännu lägre," Net tidningen
  • "Tyska spararnas förlorar" 14 miljarder 2013, "Telegraph
  • "Bank och försäkringsbolaget AXA kommer inte längre att tillhandahålla banktjänster bonus från den 1 januari 2014 till den klassiska bytesbalansen", Spaargids.be

Deflations

Även ECB: s beslut inte är helt förstår. Hon gör detta förment att förhindra överdriven inflation. Men enligt egna uppgifter som uppgick till endast 0,70% i oktober 2013.
Varför rädsla för att det plötsligt skulle skjuta upp på kort sikt? Och vad är för stor? Enligt hennes egna ord, är en inflationstakt på 2% -gränsen. Men som fortfarande ger ett stort utrymme?
Vad ECB är absolut vill ta itu med deflation, eller tydligare ord, skärsår. Varför? Vem av oss har invändningar mot det? Oh ja, du kan naturligtvis hävda att tillverkarna inte vill producera till lägre priser. Men om priserna faller, vilket minskar kostnaderna för dessa producenter samt? Det kommer också att vara enkla resonemang; Inte alla är smart nog att bli ECB: s ordförande. Men det finns många av oss tror att alla dessa smarta experter har gett oss något annat än nytta? ECB sparare faktiskt återigen en häl.
Ja, logisk
På grund av inflationen på 0,70% AG Insurance redan lockar några försäkringar med 3%.
Förstå som kan förstå.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha