Spara pengar med DIFTAR

Nästan en fjärdedel av den holländska befolkningen bor i en kommun där DIFTAR anges. DIFTAR står för differentierade taxor. Varje hushåll registreras hur mycket avfall som erbjuds. Ju mer avfall, desto högre avfallshanteringen. Genom avfall och genom att erbjuda mindre avfall, kan du uppnå en avyttring lägre avfall. Så det lönar sig att veta hur man gör det.
 • Kommuner där DIFTAR inmatade
 • Grönsaker och trädgårdsavfall
 • Plaståtervinning
 • Blöjor
 • Tomma mjölkkartonger
 • Expendable hyra en behållare

Kommuner där DIFTAR inmatade

Det finns stora skillnader i de nederländska kommuner när det gäller avfallshantering. Priserna varierar från mer än 360 euro till mindre än 130 euro per hushåll. Där kostnaderna är låga, ofta in i DIFTAR. Höjden på avfallshanteringen är beroende av tillgången på ett hushåll. Fler och fler kommuner där DIFTAR är anmälda. År 2014 var dessa två av de fem stadsdelar. Dessa är främst små kommuner utanför Randstad.
De fem dyraste kommunerna var i fråga om bortskaffande av avfall per hushåll 2014:
 • Wassenaar, med € 397
 • Diemen, med € 383
 • Rotterdam, med € 373
 • Lansingerland, med € 369
 • Muiden, med € 369
 • Inte i något av dessa kommuner in i DIFTAR.
  De fem billigaste kommuner var:
 • Eemsmond, med 40 €
 • Zevenaar, med € 105
 • Nijmegen, med € 108
 • Wells, med € 112
 • Sint-Michielsgestel, med € 127
 • I fyra av dessa kommuner in i DIFTAR.

  Grönsaker och trädgårdsavfall

  Den största delen av hushållsavfallet består av grönsaker och trädgårdsavfall. Inte bara förstörda livsmedel kastades. Varje holländska kastar årligen nästan femtio kilo mat i soporna som fortfarande ätbara. Hur kan du minska den?
  Gör smarta shopping
  Färska grönsaker är ofta färskvara. Så köp för mycket på en gång eller frysa den. Noterar också med transport av bär. Detta är ömtålig och om den blir skadad, det ruttna snabbare. När du köper mejeriprodukter är det lämpligt att titta på vad som är utgångsdatum. Det vore synd att du ska kasta bort det eftersom du inte får i tid.
  Det smartaste är att upprätta en vecka meny, t.ex. på grundval av anbuden och sedan göra en inköpslista där du håller på medan shopping. Meddelandena är så dyrt och du inte kasta bort mycket ger dig ytterligare besparingar på avfallsinsamling.
  Under matlagning
  Av alla livsmedel är ris, pasta och bröd mest kasseras. Därför använder i matlagning en kopp, mugg, skala eller mäta cup för att mäta rätt portioner. Du kan alltså ta hänsyn till stora och små eaters. En genomsnittlig person kräver följande:
  Du tvivlar en måltid kommer att räcka? Gör sedan lite extra något som du kan hålla. I en sluten behållare i kylskåp i två dagar kvar hållbar och du kan återanvända det för lunch, en sen varm måltid, en sida skålen eller soppa. Stamppot sent för övrigt också frysa väl.
  Kompost
  Kompost tunnor, även kallad kompostbehållare finns i plantskolor. Så ?? s container distribuerar allmänhet ingen lukt och du kan se en hel del av ditt organiskt avfall i förlorad. Tänk på potatisskal, avfall från grönsaker och frukt, blad, skal av nötter, äggskal, kaffefilter och tepåsar. Dessutom finns det också människor som aanschaften kycklingar för att minska mängden organiskt avfall.

  Plaståtervinning

  Livsmedelsförpackningar
  Förpackningar kan hittas främst i stormarknader. Medan de flesta behållare är gjorda av plast, glas och burkar och du kan erbjuda det separat och ofta gratis, kan du ändå försöka skära ned på detta. När du tar med din egen väska på marknaden, grönsakshandlare, bagare eller slakta Detta sparar betydligt i förpackningen. Om du fortfarande göra din shopping i snabbköpet, inte använda en ny plastpåse för dina frukter och grönsaker, men ta del av dem hem. Välj helst större paket, vilket resulterar i mindre förpackningsavfall. Vilket ger fyra yoghurtbägare mer avfall än ett literpak med samma innehåll. Bara se till förstås att produkten håller för bytet.
  Kosmetika
  Inte bara för att mat men också att sitta saker som duschgel, schampo och deodoranter förpackningar. Du kan också minska genom att använda, snarare än en duschtvål, en bit av tvål. Det finns även förpackning fria schampon och deodoranter tillgängliga, exempelvis på Lush. Där kan du schampo, tandkräm och deodoranter köpa ?? s som ser ut som en tvål och fungerar mycket bra.

  Blöjor

  Nästan 7% av avfallet består av blöjor. Detta är en betydande andel av ett antal kommuner, och erbjuder därför möjligheten att tillhandahålla blöjor separerade. De insamlingsplatser är ofta på en återvinningsstation eller plantskola. På webbplatsen för din kommun kan du se var dessa punkter är belägna. Blöjorna de gör papper, plast och kompost. Naturligtvis är potträning också ett alternativ.

  Tomma mjölkkartonger

  Mjölk- och juicekartonger är inte tillåtna i avfallspapper som det inre skiktet kan störa återvinningsprocessen. Genom att göra förpackningarna platt och riva upp vid kanten, kan du riva av kartong och göra när returpapper. Det inre skiktet kan vara i den grå behållare, eller om skiktet av plast är av plastavfall. Just nu finns det en rättegång pågår i syfte att ta reda på det bästa sättet är för separation av denna typ av förpackning.

  Expendable hyra en behållare

  Det betalar dig stora behållare på 240 liter för att bytas ut mot en mindre av 140 liter. Detta gör att du inte betalar för tomt utrymme om du vill erbjuda din behållare i varmt väder oftare. Har du fortfarande en gång under en period av mer avfall? Då kan du hyra en tillfällig eller engångsbehållare. Dessa har inte bara för avfall eller industriavfall. Privatpersoner kan också hyra en liten engångsbehållare.
  Hushåll som skiljer deras avfall på rätt sätt och ger mindre avfall att realisera betydande besparingar på deras avfallshantering.
  (0)
  (0)

  Kommentarer - 0

  Inga kommentarer

  Lägg till en kommentar

  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile
  Tecken kvar: 3000
  captcha