Spara - Högsta besparingar och risk för små banker

Ide Uggla December 26, 2015 Miscellanea 7 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Är spara en liten bank mer riskfylld än på en stor bank? Denna fråga är inte ett rungande ja svar, men det är av intresse för spararna efter konkurser av små besparingar Van der Hoop investeringsbanken, Icesave och DSB Bank mellan 2005 och 2009. Det finns i alla fall att de statliga bankerna inte hålla upp när det inte finns någon omedelbar fara för det finansiella systemet. Föring och drift av insättningsgarantin är därför viktigt.

Vad sker med besparingar?

Om du vill spara en bank är i själva verket inte anser annat som ger ett lån till en bank. I sin tur, den bank som pengar att arbeta genom rådgivning, förlänga lån eller investeringar. Det finns inga särskilda regler för användning av besparingar från banken. Men underhåller De Nederlandsche Bank tillsyn av finansiella transaktioner. Platser av intresse är likviditet och solvens en bank.

Supervision DNB och AFM

Däremot har samband med konkursen i DSB Bank visat att spararen inte blint kan förlita sig på bedömning av centralbankens och grundligheten stipendiaten regulator AFM. Den 1 oktober 2009 har DNB verkligen vet ännu "följer utvecklingen kring DSB ... I princip, DNB inte ge information om enskilda institut under dess tillsyn i samband med den senaste utvecklingen DSB DNB hänvisar också till uttalanden. och reaktioner som DSB har gett sig. Men DNB konstaterar att DSB uppfyller kraven för soliditet och likviditet. " Den 12 oktober, var 2009 de undantagsbestämmelser som gäller för DSB Bank och uttalade den 19 oktober konkurs var.

Besparingar som bankfinansiering balans

Innan någon kommer att spara han / hon faktiskt skulle behöva titta på den årliga rapporten från en bank. På detta sätt kan det bestämmas i stor utsträckning eller att spara en viss bank är berättigad. Nu uppgår till EUR 100.000 per person och bank försäkrad av insättningsgarantisystemet. Så bortsett från tillfälliga obehag av att inte kunna förfoga över balansen vid ikraftträdandet av DGS beloppet vara lägre än 100 000 euro på ett säkert sätt. Spridning besparingar på över 100 000 euro över flera banker rekommenderas, särskilt om det inte är en så kallad banksystemet. Spara på ställda inlåning på små banker är ganska riskfyllt, eftersom detta är ingenting annat än ett förlagslån till banken. Och i en konkurs sådan insättare är sist i kön av borgenärer.

Uttagsanstormning och likviditet

Ingen bank faktiskt finansieras som riskabelt som DSB Bank. Över 50% av bank fanns strax före konkursen av kortsiktiga besparingar, medan nästan 90% av de totala tillgångarna av långfristiga lån och lån existerade. När en bank kör är tillgängligheten av kontanter är avgörande. Det var på DSB Bank tillräckligt närvarande. Som jämförelse, en annan liten bank och leverantör av sparandeprodukter, har NIBC Bank ett liknande belopp som DSB Bank utestående besparingar. Men de besparingar 4 miljarder euro är mindre än 15% av de totala tillgångarna. Kreditkrisen har visat att riskhanteringen är en kritisk framgångsfaktor för en bank. DSB Bank som visade dess akilleshäl.

För vem är det säkert spara i Nederländerna: de största besparingarna?

Det finns generellt tre sparbanker med högsta räntan från buss roller: i synnerhet, AEGON Bank och MoneYou. Det finns en splittrad utbudet på marknaden holländska besparingar, även inom bankerna. Besparingar räntorna ändras regelbundet. Men bankerna gillar varandra ganska nära. Detta lämnar priserna många spar är nära varandra, åtminstone ett sparkonto i intervallet. En uppdatering av de största besparingarna kan hittas i felsäkert spara mot de högsta räntorna i Nederländerna.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha