Spaniens vanor

Karle Rosenqvist Februari 29, 2016 Underhållning 25 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Spanien! Ja ... Hur som faktiskt där?! Vanor spanjorer är annorlunda än de holländska. Många människor tycker det spanska språket graciös, vackra och ibland romantisk, vet att de är faktiskt inte så mycket. Turistorter är ofta annorlunda än de med inga turister. Genom min spanska bakgrund jag vill dela Spaniens vanor som med alla som är intresserade i den vackra land i Spanien!

Spanska

Spanska är ett romanskt språk som härstammar från latin. Omkring 200 f.Kr. invånarna talade Iberian, efter ankomsten av romarna tog de språk och försvann Iberiska språk. Runt 600 AD börjar språket att utvecklas, och detta har blivit den gamla spanska språket. Efter nedgången av det romerska riket, det finns några germanska stammar i Spanien, inklusive de som påverkar det spanska språket. Det arabiska ordet sedan också lagt till det spanska språket. Nästan hela Spanien har erövrats av morerna för ett par år. Särskilt i södra Spanien detta inflytande var mycket stort. Du ser detta tills nu fortfarande hittas i många byggnader. Morerna försvann omkring 1500 och den spanska började stärkas. Inte bara i Spanien utan även i Latinamerika spanska ordet uttalas. Emellertid är det här en skillnad. Språket i Sydamerika har en hel del influenser från inhemska stammar. Många ord kommer från den tiden. Dessa stammar kallas indianerna. Spanska ord i Sydamerika till Spanien kan ha en helt annan innebörd, vissa ord kan inte ens hittas i ordböcker.

Spanska namn

I Spanien, många människor med samma namn. Så kan du höra kvinnorna ofta i namn, María. Namnet kommer från Jungfru Maria. Och så är det att fler namn i Spanien. I Spanien har de också namnsdagar, är detta återigen en separat semester som vi inte har i Nederländerna, kan du se detta när vi som holländska fira vår bröllopsdag. I allmänhet, spanjorer uppkallad sedan efter ett helgon.

Familjen i Spanien

I Spanien, föräldrarna har en nära relation med sina barn och släktingar. Detta är särskilt tydligt i efternamnen som bär barnen. I Nederländerna har vi främst antagit namnet på vår far medan Spanien barnet får efternamnet både fadern och modern. I Spanien kommer du att se att många barn bo kvar hemma. Ofta när de gifter sig eller gå på college. Efter examen de i allmänhet gå tillbaka till föräldrarna igen. Något inte mycket vanligt här. Spanjorerna är mycket smidig. Vad man ofta ser i Spanien är att hela familjer och vänner i framför dörren på trottoaren, när de kommer samman för att umgås. Detta händer oanmälda, vänner och familj är alltid välkomna. Bara få en extra sittplats bijgeschoven.

Den spanska dagliga schema

Dagen som vi vet att det är i Spanien kan inte hittas, är en dag uppdelat mycket annorlunda. I Spanien tar på morgonen till ungefär 2:30; middagstid från mitten av andra till 8 timmar på kvällen och kvällen / natten på den tiden fram till omkring 4:00 på morgonen. För att ge ett exempel från en dag av sitt liv i Spanien Jag ringde min kusin. Hon har en butik i södra Spanien och hennes dag är som följer. Hon står i morgon klockan 06:30, då hon gör frukost och hon äter med sin make och barn. Efter frukost hon tar en dusch och klä sitt barn, eftersom de äger butiken, kommer hon att vara mer på jobbet och hennes man tar sitt barn till skolan. De bor i en storstad och det är därför hon fortsätter med att hennes cykel till jobbet, här är hon bakom hennes cykel i butiken förlorade. Hon är en 8:15 på plats och vid 09:30 hon öppnar butiken. Klockan ett på eftermiddagen stänger hon butiken och hon tar sitt barn från skolan. Hemma hon redan gör varm måltid redo när hennes man kommer hem vid 02:15 de börjar denna måltid. Efter middagen de sover eller de går till stranden för att vila läckra där. Vid 17:00 de öppnade butiken igen och sitter sitt barn i skolan igen och även hennes man är på jobbet, stäng sedan butiken klockan 19:00 och hon går tillbaka på vägen och plocka upp sitt barn hemma. Middag som vi vet att de har det redan kvart över två på eftermiddagen. De brukar göra efter jobbet lite mat i form av baguette med små mellanmål eller de går med vänner till en terrass eller släktingar längs. Runt 22:00 hon sätter sitt barn till sängs en timme senare och de följer sin man. Hon ger det som middag ibland sent på natten uppäten runt 21:00 och på eftermiddagen finns det en lätt måltid som också kallas tapas. Detta kan variera från hushåll, men det är fortfarande annorlunda än vad vi är vana vid i Nederländerna. Barn i Spanien spelar ofta sent på natten utanför, de är ofta många och sedan spela exempelvis fotbollsplaner, lekplatser etc. Under dagen du små barn är aktiva. Den mest trafikerade delen av stranden är också på eftermiddagen där spanska familjer äter.

Roliga fakta

Om Spanien är några roliga fakta! Så få bokstaven "V" är inte uttalas som vi gör, men är det uttalas som en kombination av ett "B" och en "W". Ibland ser man ibland att en mening i Spanien börjar med en inverterad frågetecken, skulle detta inte vara så då spanjoren kommer först i slutet av meningen bakom att det är en frågande mening. Få tag nämligen två frågetecken bort, då är det inte interrogativa meningen, men en korrekt mening. Den omvända frågetecknet är därför att undvika förvirring. Almeria ligger högt upp i bergen en nöjespark, det var inte så länge sedan, dessutom. Nöjesparken som kallas Mini Hollywood. Här ingår många västerländska filmer i det förflutna. Den södra delen av Spanien har ett varmt klimat, detta klimat har ett inflytande i Afrika. Det är en ökenliknande område. South spanjorer har en speciell dialekt, de sväljer vanliga bokstäver. Det är svårt för en utomstående att förstå South spanjorer.
  Like 0   Dislike 0
Nästa artikel Husvagn i garaget
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha