South Sudan ?? land Vita Nilen och tribalism

South Sudan är ett land i Afrika med över 11 miljoner invånare. Det officiella språket är engelska och Juba är huvudstad. Landet kallas officiellt Republiken Sydsudan och presidentens statsskicket är en federal demokratisk republik. Landet, som har varit självständigt bara sedan 2011, är genomskärs av floden Vita Nilen. På gatan är främst Nilo-sahariska språk och vissa Niger-Kongospråk.

Södra Sudan

Oberoende Sydsudan

Det afrikanska landet Sydsudan består av tio stater. Det är en ung självständigt land; den 9 juli 2011 Det var en del av Sudan, landet som gränsar norrut till södra Sudan. Andra grannar är Etiopien, Kenya, Uganda och Demokratiska republiken Kongo och Centralafrikanska republiken.
Efter en folkomröstning i 2011 landet blev självständigt. Nästan alla invånare röstade för utträde ur Sudan. De afrikanska ledarna är rädda för en utveckling där fler områden för att utträda ur. I allmänhet, de vill ansluta sig till de gamla koloniala gränserna. Afrikanska ledare fruktar att önskan om självständighet är smittsam och att fler områden kommer att fumla vid gränserna. Allt detta ger oro på kontinenten.
Första president av självständiga södra Sudan Salva Kiir var. South Sudan är en medlem av Afrikanska unionen och FN. Nederländerna och Belgien har erkänt landet, Nederländerna och Belgien en gång ett år senare.

Stammar Slagsmål

South Sudan är en av Afrika söder om Sahara, de länder som ligger söder om Sahara. Det är också känt som Black Afrika. Grann Sudan befolkas av araber med Nubian bakgrund. Landet har en turbulent historia där gräla med grannar och inrednings stammar slåss är ordningen för dagen.
Det finns en stor rivalitet mellan de olika stammarna i landet. De stjäl varandras boskap och annan egendom och hundratusentals människor från deras bostadsområden fördrivits av våldet. Inte bara rånade där men också mördade, våldtagna och hus brann ner. Landet har också drabbats av korruption och ekonomiska problem. Särskilt största stammarna, den Dinka och Nuer, hålla hus och jaga tusentals människor att fly.
Stammens striderna och inbördeskrig, en tung börda på infrastrukturen i landet. Mycket är trasig eller dåligt underhållna.

Juba

Capital Juba har en internationell flygplats och landet arbetar för att förbättra vägar och städer för att få kontakt med varandra. Den 15 december 2013 utbröt strider i huvudstaden. Våld sedan slagit över till andra platser i landet. Medborgare och organisationer måste också ta itu med plundring, vandalism och våld. Mer än 300.000 människor har misshandlats till fly och grannländerna Kenya, Etiopien, Sudan och Uganda drog.
I början av 2014 fanns det en överenskommelse mellan regeringen och rebellerna att sluta slåss, men de inte gillar honom. Det finns slåss regelbundet på olika platser och det finns många sprängladdningar i landet, särskilt i gränsområdet.

Gränskonflikten

Landet har flera grannkonflikter över gränsområden. En av de konflikter genom Sydsudan står inför handlar om gränsområdet mellan Sudan och Sydsudan. Sudan har erkänt Sydsudan, men det finns diskussioner om oljan utvinns i gränsregionen. Under 2012 tvisten om oljeintäkterna gick nästan in ett krig mellan de två länderna. I augusti 2012 kom de överens om fördelningen av oljepengar.

Vita Nilen

Vita Nilen flyter från söder till norr av södra Sudan, Sudan och Sudan Plain Marsh. Vita Nilen är Lake Victoria och Nile Berg kommer som landet och Vita Nilen rinner ut igen. Träsket är viktigt för landet eftersom det inom de största oljereserverna. Det högsta berget i södra Sudan är Kinyeti, som är 3187 meter högt.

Christian

Södra Sudan är för knappt två tredjedelar kristna, en tredjedel beror på lokala afrikanska religioner och 6% är muslimer.
Råd februari 2015

Råd

Februari 2015
Den nationella regeringen kommer att utfärda rese bulletiner. Södra Sudan står skrivet att situationen är spänd och att det kämpar i vissa delar av landet. Det är status i början av 2015.
På vissa ställen du bör inte vara, säger restips. I huvudstaden blir platserna för John Garang Memorial fotbollsstadion, Freedom Hall och området runt det starkt motarbetas. Flyktingläger i Tomping och FN House dig som resenär också bäst undvikas eftersom det lätt kan orsaka oro.
Landet självt har vidtagit åtgärder för att förhindra spridning av ebolaviruset. Det innebär att det kan vara oväntat inställda flygningar.

Telefon

Ministeriet rekommenderar starkt att ta god kommunikation, företrädesvis en satellittelefon. Avdelningen rekommenderar också att förutom en färdplan för att göra en utrymningsplan för din resa till södra Sudan. Det är viktigt att registrera sig hos immigrationsmyndigheterna när du anländer i landet. Att du borde ha gjort inom 72 timmar.
Vill du ha ditt foto ?? s gör då du behöver tillstånd för att fotografera och på flygplatsen och militären är uteslutet. Turister har varit ett attraktivt mål för tjuvar och många sydsudanesiska vapen de använder i rån. Råden är att låta dina guldkedjor hemma.
Nederländerna konkurrerar med den internationella koalitionen mot det är i Syrien och Irak. Det innebär för Dutch utlandet ökade risken för kidnappning och attacker.
Den holländska ambassaden i Juba. Belgien har ingen ambassad i södra Sudan.
Nederländska ambassaden
Airport Drive, mittemot den nya Sudan Palace
Juba
Södra Sudan
23 februari, 2015
I södra Sudan har kidnappat en beväpnad gäng pojkar. En grupp av 89 tonåringar, några bara 13 år gammal, fördes från platsen Wau Shilluk. Beväpnade män omringade byn och kammade husen. Varje pojke var äldre än 12 togs. Vilken grupp pojkar tog är ännu inte känt, men deras öde bybor inga illusioner. De fruktar att de används som barnsoldater.
Mars 4, 2015
FN: s säkerhetsråd hotade sanktioner mot de rivaliserande partierna, vilket gör det osäkert för södra Sudan. I Etiopien är fredsförhandlingar, men det fungerar smidigt. Den 5 mars är tidsfristen för ett fredsavtal. Rebeller och regeringen kan inte göra det igen. Sanktionerna, frysning av tillgångar och reseförbud.

Södra Sudan

LegendaA Vita Nilen
B Juba
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha