Sommar depression

Liksom vintertrötthet börjar sommar depression slutligen från hörnet "visa upp" eller "ignorera utan snarare" att komma. Insikten börjar sjunka in att årstiderna har en mycket mer betydande inverkan på människokroppen än vad vi länge har erkänt medicinsk vetenskap. Men sommaren depression är en komplex företeelse med sociala, fysiska och psykologiska faktorer. En prospekterings. Finns det ett samband mellan våra mentala och fysiska välbefinnande, och jordnära rytmer och säsonger? Vårt sinnestillstånd mer än en medicinsk summan av identifierbara faktorer? Ja, och du kan följa det själv. Titta bara på den kvinnliga kroppen: en menstruationscykel är i själva verket en säsongs fråga ". Den uppvisar livet, säger en välkänd andlig text, en "ebb och flod som havet: ibland är vi fulla av liv, ibland är det - med eller utan uppenbar anledning - frånvarande. Men också ett svar på en mänsklig natur, trots detta sammanhang länge ignorerats av mekaniskt sinnade läkare från förr. Bortom observationen att det finns fler mord som begåtts under fullmåne, gjorde de inte. Men tiderna förändras. Och det är en bra sak, eftersom som alla depression, är sommar depression en signal inte att ignorera.

Ljus och mörker?

Det är vanligt att tilldela ljuset bara har goda egenskaper, och endast den mörka dåligt. Sakta börjar komma nyans i det tankemönster. Bara det faktum att vi sover mindre och mindre, kan ses vår dyrkan av dagen; hurra, det finns ljus! Vi är produktiv, vi kan tänka på arbete eller ut, behöver vi inte avgöra om att gå in, där alla som väntar tuffa frågor. Och ändå ... undersökningar börjar som tyder på att vi hellre ha för lite än för mycket mörk. Kopplingen mellan depression och sömnbrist visas genom konkreta undersökningar. Det är en tankeställare om vem är alltid så "glad" anses sommartid. En av de möjliga triggers kan vara sommar depression, det fanns för mycket action kommer en dag i sommar och för lite interna, vila, sömn. Inte bara kulturellt och socialt så att vevas, men också av den verkliga överflöd av ljus. På sommaren är det mycket senare när du går "med kycklingarna att övernatta." Det mörka är inte så illa som det skildras. I mörkret vi vila, behandlar vi våra intryck, kommer vi djupt in i oss själva.

Höst Människor

Det finns praktiska faktorer som kan arbeta i handen sommaren depression. Hälften Nederländerna på semester, och när dina bästa vänner tar dig upp och du inte har pengar idrottslag att delta i alla källor till underhållning, kan det vara så att du får en depression som trappas upp och utvecklas till en depression . I en artikel i AD säger tränare Tiny van Hees, som organiseras för vårdorganisation Altrecht förebyggande några år sedan en kurs "Optimistisk sommaren" för över 55 år, att just denna grupp är benägen att sommaren depression på grund av ensamhet och störningar av en uppfyllande, aktiv dagliga rutinen. Praktiska skäl som nämnts ovan, ofta avgörande. Men en sommar depression är inte den andra. Det kan också vara så att de yttre faktorer som inte så mycket kan bry, utan helt enkelt att sommaren är inte din tid på året. Viktigt, som alltid, att människor i deras väsen inte kasta en stor förhoppning. Det är inte sagt att "vi" på sommaren är gladare, som är bekvämt antas. Precis som det finns människor med brunt hår och de med rött hår, det finns människor som trivs på ljus, men också människor som trivs i mörker. Man kan säga att det finns människor sommar- och vinter människor. Det finns människor som har stort behov av omvändelse, fred, intimitet och även mer dämpad stämning på gatorna som faller och vinter åtföljs, liksom det finns människor som inte gör så mycket behov. Detta kan också vara en annan förändring med årstiderna i ditt liv. Det är inte ovanligt som ett dödsfall i våras, speciellt på sommaren djup smärta gör: party någon annanstans än i ditt eget hjärta ... Kort sagt: om du vet vad din karaktär, om du vet vilken väg du kommer vid denna tid om du själv och din situation inte stannar i lådor, kan du ofta komma sig på spåren orsaker och bakgrunder.

Allvarliga saker

Den medicinska värld öppnar sig, och vi är massivt villiga att ta lite mindre mekanisk syn på vårt sinne och kropp. Det redan kan vara en lättnad om du börjar att noga titta på sommaren depressionen på bakgrunder och även en liten förståelse från nyanserna i den mänskliga naturen, den tvångsmässiga soldyrkan i samhället, regeln att lyser glädje "måste" menar, din personliga tempo och också fortfarande många faktorer som vi inte ens har börjat utforska sin. Då är du inte är där. Sommaren depression är en allvarlig fråga och inte kan jämföras med en sommar dopp. Klagomålen är drastisk och kan påverka tung liv. Därför är det viktigt att den som deprimerade känslor signalerar själva är långlivade och ha en negativ inverkan på faktorer såsom vitalitet, aptit, arbete och älskar livet, ta depression på allvar och förstå att depression är en signal om att något måste göras.

Diagnos, insikt, handling

En färdig lösning för sommaren depression är att ge precis som för icke-säsongsbunden depression. Men den övergripande vägen är: diagnos, förståelse och handling. Online kan du åtminstone få ett första intryck om huruvida kanske finns det en depression. Googles prov depression "och online-tester visas. Men också låta ditt hjärta leda dig; ofta talar om att något måste göras. För många, en resa till doktorn är ett svårt steg, men ett som är värt att ta. Gå bortom alla självfördömande och välj öppenheten. Diskutera möjligheterna att behandla depression sommar. Var inte snabb att pracka piller, men också överväga alternativ som motion, prata med en psykolog eller kurator. Alltid tänka även de möjligheter som finns från din egen ovärderliga oberoende: du kan ofta tränger djupt in i dig själv titta, märker din dygnsrytm har ändrats på ett sätt som gör något bra, har du en svår tid bakom oss har, eller om du vägrar att ge dig själv utrymme att en vinter barn "i stället för en sommar baby. Det är värdefull information för dig själv, parallellt med den professionella krets för att komma igång.

Erkännande äntligen

Sommar depression fortfarande lite känt. Men de som lider av det, söka erkännande och publicitet. Och som startar där. Det är en blogg där folk med sommar depression kan identifiera möjligt, och som också nämner av sakernas tillstånd i media när det gäller uppmärksamhet på sommaren depression. Det är inte minst media börjar sommaren depression uppmärksamhet, minns tidningen AD och Spits. Detta innebär att ett psykologiskt problem som inte alls tillräckligt har kartlagts och är fortfarande ofta väldigt ensidig upplyst, i varje fall erkänns alltmer.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha