Sommar: de negativa effekterna och nackdelar med solen

Luca Bengtsson Februari 28, 2016 Hälsa 27 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Sommaren är en bra möjlighet att ladda batterierna igen och njuta av det vackra vädret. Du gör en resa eller om du kommer att tillbringa din semester i sitt eget land. Tillbringar mycket tid i solen kan inte bara positiva effekter, men också orsaka nackdelar för hälsan. Av överexponering för solljus, symptom av herpes och solallergi utveckla lättare och kommer till ytan. En kall öm från för mycket solexponering är också ett återkommande inslag sola för länge. Dessutom, du ökar din chans att hudens åldrande och även hudcancer. Hur solljus är dåligt för hälsan? En översikt över de negativa effekterna och nackdelar med lång exponering för solljus.

Påverkan solen på håret

Om du har länge utsätts för solljus, kan du drabbas hår nedan. Ditt hår blir torrare och fastare. I motsats till huden, som byggs upp när de utsätts för solen pigmentet kommer pigmentet att vara nedbrutna i håret. Ditt hår får inte bara vara torrare, men också discolor. Ditt hår kan se efter lång exponering för solljus ser mycket blondare.

Sun och symptomen av herpes

En lång exponering för solljus kan se till att du får munsår och herpes symptom dyka upp igen. Ibland kan du återuppstår ansåg att det kommer den typiska herpes munsår. Du känner en irriterande klåda på läppen som meddelar munsår. Det handlar om att omedelbart göra en febernedsättande salva om du känner behov av herpes. En effektiv salva mot munsår är Zovirax.

Solallergi

Sun allergi är en allergi där mestadels unga kvinnor lider av. Det innebär vanligtvis polymorfa ljus eruption eller PMLE. Solallergi är liktydigt med att en onormal reaktion i huden för solljus. De vanligaste symptomen är klåda, hudutslag, huvudvärk, sår i ansiktet och illamående. Stötar också på armar och hals är symtom på sol allergi.

Påverkan på ögonen

Exponering för UV-ljus kan orsaka problem på ögon. Om du har tillbringat mycket tid i solen, då kan du inkludera utveckla tillstånd såsom grumling av linsen, retinala brännskador och grå starr. Katarakt, som kallas grå starr, gå dimsyn och kan minska din vision på lång sikt. Ett exempel på en akut effekt av exponering för solen är snö blindhet. Om du lång tid utsätter dina ögon för solen utan att skydda dem effektivt, kan det vara plötslig snö blindhet inträffa. Dina ögon utöver tårar och kommer att pågå rött.

Bränning av huden

Vissa människor är ganska känsliga för solbränna. Detta sker efter överdriven exponering för solen. Din hud kommer att vara smärtsam och är klarröda. Detta kan pågå ett par dagar och ger en verschilfering av din hud. Ju mer drabbade djupare hudlagren, desto allvarligare solbränna. Mycket beror på personen i fråga. Personer med blek hud typer är mer känsliga för solbränna än de med mörk hud. Om du har en blek vit hud, måste det vara försiktig på soliga dagar.

Åldrande av huden

UV-strålar som vi har kommer på oss att se till att våra huden åldras snabbare. Hos personer med blekare hudens åldrande process kommer att utvecklas snabbare. Huden kommer att torka ut och blir mindre flexibel. Då rynkor kommer successivt visa sig att lämna ett djupare intryck på huden.

Hudcancer

Den allvarligaste konsekvensen av överdriven exponering för solljus är utan tvekan hudcancer. Möjligheten finns att efter år av exponering för solen mörkbruna fläckar på huden kommer att utvecklas. Ofta är dessa oskyldiga men ändå måste se upp: om platser så här blir större och ändrar form så ska du be om råd från en läkare.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha