Som skall uppfyllas av en dressyrhäst?

Eber Åhlund December 27, 2015 Sport 22 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
En häst är alltid en vacker och ädla djuret, men en häst är inte nödvändigtvis lämplig för disciplin där vi vill släppa honom. En uthållighet hästen är inte en bygel, en västerländsk häst är inte en dressyrhäst. Som skall uppfyllas av en dressyrhäst?

Karaktär

Lämplighet som dressyrhäst börjar alltid med tecknet. En genomsnittlig häst väger mellan 550 och 700 kilo och du bättre har det, särskilt i en disciplin dressyr där lydnad är kärnan. Den medföljande Bilden visar exempel Minderhoud med Exquis Nadine sitt sto i imponerande omgivningar i den olympiska stadion i Peking. En sådan inställning kräver ett engagemang och lydnad av hästen.
En dressyrhäst måste lydiga i första hand och har viljan att arbeta för sin ryttare. Det är sant att nästan alla de lysande hästar är inte det lättaste hästarna, men det finns en skillnad mellan känslig, hetlevrad, förnuftiga och så farlig är att djuret inte kommer att tillåta redigering. En häst måste vara flitig och villiga att arbeta för att genomföra övningarna ber sin ryttare.
Dock kommer en bra dressyrhäst vara känslig. Delvis är detta en bit av utbildning, en häst måste lära sig att svara på den minsta hjälp. Men dels är det också en funktion. En häst reagerar sensibeler än andra hästar. Denna känslighet kan användas för dig.
En dressyrhäst måste också ha uthållighet, alltid engagerad i. Det är ett drag som är nästan omöjligt att testa. De flesta hästar gör sitt bästa för Z-nivå, kommer i den andra delen kommer att förlora många. Och bara i Grand Prix upptäckte ryttare eller häst, den sista i är också alltid där för att hålla igång i värsta insamling övningar.
Förutom de ovan nämnda funktioner dressyrhäst måste vara intelligent. Det bör enkelt plocka övningarna och ständigt finare nyanserna lär av varandra håll som det ska kunna styra fler övningar.

Byggnad

Den idealiska dressyrhäst har en genomsnittlig mankhöjd på ca 1,72 m. Detta sätts i perspektiv eftersom det har att matcha storleken på ryttaren, men en dressyrhäst måste vara stor, "måste ange något i ringen."
Hästen har mindre än en vacker och engagerande huvud och en lång hals där musklerna på toppen av halsen är snyggt fram / kan vara. Käken får inte vara för grov eftersom hästen kan köras annars är svåra att hålla tillbaka den föreskrivna positionen. En hals i vilken muskeln vid den nedre sidan är mer utvecklad, är mycket oönskad av samma skäl. Bröstet måste vara bred, så att lungorna har tillräckligt med utrymme. En lång rygg ger ryggproblem eftersom förarvikt på vila, en kort tillbaka igen medger lite flexibilitet. Rygg måste vara väl utvecklad. En dressyrhäst behöver en kraftfull bakkvartsparter, eftersom det är utbildade för att grad vidare, uppmanas mer och mer vikt att ta på bakdelen. En långbent häst visar elegant, men benen måste skäras så bra att det är känslig för skador. En häst med långa kotor har mer elegans vid gång utan är också benägna att senskador.
Hästen måste byggas upp. Med detta menas att den linje som kan dras genom centrum av bålen från baksidan måste gå framåt något uppåt. En häst som har långa bakben, kommer det måste böja nämligen starkare i hasen eftersom hästen ger annars samla en illusion mindre.

Förslag

Vi gillar en elastisk smidig rörelse häst. Speciellt steget och galopp är viktiga, är trav pågår för att utbilda den mest faller. Hästen måste gå med massor av utrymme, men kan lätt tätas igen lika lätt. Hästen måste ha en naturlig balans. En bra häst bör bära samt dammar. Bärförmåga Hind visserligen måste utvecklas, men också att se detta som en tydlig anlag naturligt. Bara stack bakbenet orsakar hästen med sin bakben fortsätter att driva på vikten, och således med bakbenen stannar kvar massorna. Att flytta med mycket elasticitet och panache hästen måste ha mycket krök i hasen. Bilden blir ännu mer lockande när det främre benet från att röra axeln framåt, medan knäet böjer något. Om hästen inte uttrycker knäet kallas en höger framben.

Färg

Traditionellt, den ideala färgen på en dressyrhäst så mörk som möjligt med minimala markeringar, företrädesvis så solid svart. När hästen har fortfarande markeringarna är helt symmetrisk. En häst med tre vita ben ser ganska oregelbundna och en häst med en krokig bläs verkar optiskt att luta huvudet. Det betyder inte att en häst bara genom en annan färg och slående mönster kan vara en fördel, just därför att det är ihågkommen bättre av domarna. Ett välkänt talesätt är alltså: "En bra häst har ingen färg", vilket innebär att färgen är av underordnad betydelse.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha