Solbränna tatuering: är det farligt?

Ide Uggla April 24, 2016 Hälsa 221 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
En trend som plötsligt sätta på huvudet 2015: solbränna tatueringar. Ungdomar får i solen mönster i deras hud "bränna", helt enkelt genom att ta ett mönster av solskyddsmedel på huden där den underliggande huden inte utsätts för solen, men resten. Vad som återstår är en kontrasterande färg skillnad. Roligt eller farligt?

Hur görs en solbränna tatuering?

Det händer alla ibland: du är bara lite för länge i solen utan smetning dig och en del av ett klädesplagg, se dig, solglasögon eller sladden i dina hörlurar har ett mönster kvar på huden. Inte mycket charmiga och nästa gång du bättre vara försiktig. Sådana incidenter verkar ha inspirerat unga människor nu till den nya framväxande trend av solbränna tatueringar.
Tillverkningen av en solbränna tatuering är inte svårt. Med ett tjockt lager av solskyddsmedel på huden appliceras i ett visst mönster. För komplexa mönster görs användning av en stencil. Gå du sedan ligga i solen än huden är helt brända, utom tillämpas på den plats där solkräm. Inom kort hans vilja efter tvättning gräddan av en kontrasterande färg skillnad märks: första vita och röda genom den brända huden efter huden har läkt, vitt och brunt. Vad som återstår är också känd som en solbränna tatuering.

#sunburnart på sociala medier

Solbränna i 2015 Tatueringar har blivit en riktig trend. Under hashtag #sunburnart ungdoms dela på Twitter, Facebook och Instagram en masse foton av sina skapelser. Populära mönster är solar, hjärtan, blommor och logotyper Batman och Superman. I vissa fall, inte använda solskydd men låt folk bara vara ett objekt på sin mage eller rygg medan du solar så att den underliggande huden inte utsätts för solen, men resten. Somliga går så långt som att ändra hela sin kropp på detta sätt i ett konstverk.

Är en farlig solbränna tatuering?

Enligt dermatologer solbränna tatuering trenden är mycket farligt eftersom ungdomarna själva medvetet bränning. Detta är inte bara en fråga om vem vill vara vacker måste lida "och när du är utanför brännande smärta kan du njuta av skapelsen. Förbränningen av huden är i själva verket en farlig process och ökar risken för cancer.
Den vanligaste formen av cancer som en följd av överdriven exponering för solen är melanom. UV-strålning från solljus kan orsaka malign cellproliferation. Som ofta bränns av solen har en ökad risk att utveckla melanom. Detta betyder inte att en gång inte kan skada brinna. Är du här känsligare än vad som kan brännas en gång för många. Villkoret är ofta inte upptäcks förrän det är för sent och många tusen människor dör årligen på grund av denna cancer.

Tattoo solbränna i solariet

Det är ofta tänkt att solen bränner igenom mindre allvarlig än förbränning av solen. Men detta är en myt. Den strålning som avges av solen är också skadligt för huden. Skapa en solbränna tatuering under solen är precis lika farligt som i din trädgård eller på stranden och även ökar risken för cancer.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha