Solarium farligare än solen?

Suns kan vara ute i solen, men även i solarier. Var och en av dessa typer av garvning är farligt, om du tar för lång tid sunning. När du bränner dig röd ökar risken för hudcancer. Men är garvning frisk när du gör det med måtta. Till exempel möjliggör det ytterligare produktion av vitamin D, som minskar risken för depression och vissa former av cancer. Sola i solariet är mycket kontrollerade och därför ofta mindre farliga än garvning i solen.

Solarium farligt?

Om du vill vara kan du göra det solbränna genom att ljuga värma sig i solen. Men det är i ett land som Nederländerna inte varje dag solen att göra det. Det är också ofta inte tillräckligt varmt för att vara utanför, särskilt med små eller inga kläder på. Återigen är det faktum att många människor inte har tid att regelbundet gå i solen. En garv förefaller vara ett lockande alternativ.
Men solarier hävdas ofta att de är farliga. Det kommer att ge dig hudcancer och andra sjukdomstillstånd. Om du har några historier att tro det är i solariet farligare än solar sig i solen. Men dessa är bara ljudet som då och då höras i media. När man tittar på de studier som ligger till grund detta, då en helt annan bild.

Solen kan vara farligt, men också mycket hälsosamma effekter

Det är sant att solen kan vara farlig. Forskning har inte fastställt att det finns ett direkt samband mellan solning i en garvning och hudcancer, men överdriven användning av garvning verkar risken för denna cancer eller öka faktiskt.
Detta gäller emellertid endast om de används mycket. När du visas en halv timme per vecka i ett solarium gör detta ha några skadliga effekter. Under solen gå i detta fall är faktiskt bra: du får inte bara en frisk färg, men din kropp lägger sig också ner, vilket leder till ett högre motstånd. Och en sol ger ytterligare produktion av vitamin D. Vitamin D är viktigt för starka ben. Dessutom minskar en hälsosam dos av D-vitamin risken för bröstcancer, prostatacancer, multipel skleros, depression och psoriasisliknande sjukdomar.

Sola farligare än solen

Egentligen är det ingen skillnad mellan att sola i solen och garvning under solen när det gäller risker för din kropp. Vad är farligt är brinnande rött. När det händer, eftersom det kan öka risken för hudcancer. I en professionell solarium finns människor som kan ge råd om solarium där du kan välja det bästa, hur länge du har nedan, och hur du möjligen kan bygga vidare på detta under tiden. Genom att sola ansvarsfullt det kan faktiskt inte komma innan du bränner rött. I fallet med garvning i solen är mycket olika. Årligen bränna tusentals människor på stranden, vid poolen eller i trädgården, eftersom de fortfarande alltför länge i solen.
Sola i solariet är mycket kontrollerad, eftersom den tid du är avgränsas prydligt under. Även strålningen under solen alltid lika styrka. Sola är inte helt ofarligt, men har också hälsofördelar: det stimulerar produktionen av D-vitamin minskar risken för depression och förbättrar blodflödet. Om du kan välja mellan att sola i solen och garvning i ett solarium, är solarium ofta ett bättre val. Detta säkerställer också igen innan du kan sola på kortare tid. väl utforskade, men.
(0)
(0)
Tidigare artikel Moselle: Zell an der Mosel
Nästa artikel Diskussionerna i familjen

Kommentarer - 1

Kära Cindy, Tack för din kommentar. Användning av garv kan faktiskt öka risken för hudcancer. Inom forskningen du citerar, är dock att detta är fallet när det finns mycket användning av garvning och höga strålningsnivåer. Studien genomfördes i England, där 90% av solarier inte följa europeiska standarder. Såvitt jag vet, här i Nederländerna ganska strikt, och det finns knappast några överskridanden. Det gör forskningen i England är inte särskilt representativ för den nederländska situationen. Det bara såg också för relationen med hudcancer; annan forskning visar att användning av en solsäng mycket resonera en positiv effekt på andra arter fortfarande kanker.Mijn slutsatsen att du bör vara försiktig med solsäng, men ansvarsfull användning snarare än att skada frisk is.Vriendelijke hälsning, Brempie

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha