Solar grädde och hemlagad olja är farliga

Solar grädde och hemlagad olja är farliga

Trenden med DIY bör absolut inte tillämpas på sol-produkter. En praxis som utvecklar Men USA. Dr Catherine Oliveres-Ghouty, hudläkare i Paris, förklarade vi farorna.

Fler och fler amerikaner väljer att göra sig sin grädde eller sololja, rapporterar Daily Mail i sin nätupplaga den 23 juli.

I Frankrike, om praxis är fortfarande marginell, men finner vi på netto många recept på franska solskyddsmedel för att göra själv.

Motivation DIY entusiaster: minimera användningen av kemikalier, i synnerhet dem som misstänks störa hormonsystemet, den berömda hormonstörande ämnen.

Varför vi inte bör göra själv solkräm

Dr Catherine Oliveres-Ghouty varning om de huvudsakliga risker som är förknippade med användning av sol hem gjorde.

  • En förstöring på grund av värme någon produkt soligt, och under flera timmar raka, måste ovillkorligen vara termostabilt, det vill säga att dess beståndsdelar inte får försämras under inverkan av Sön En förutsättning för att säkerställa absolut omöjligt för en beredning hus.
  • En produkt som inte kan hållas: bevarande är en av svagheterna i kosmetika hem, är detta särskilt sant för en sol preparatet inte värmebeständiga.
  • Skydd mot UV nästan frånvarande: många av dessa sol hus faktiskt garvning krämer, huvudsakligen bestående av vegetabiliska oljor.
    Vissa recept integreras väl till zinkoxid: "Det här är ett mineral skärm, och det är inte den bästa, som speglar UV-strålar, men filtrera inte", säger hudläkare. En ingrediens som finns i solskyddsprodukter till mineralsolskyddsmedel som säljs på apotek och droghandel.

Om du insisterar på att inte använda kemiska filter, det är denna typ av produkt som du kan vända, råder hudläkare. De är också rekommenderas för barn och personer med allergier mot kemiska filter.

"Spela inte liten kemist på bekostnad av din hud", säger Dr Dr Catherine Oliveres-Ghouty, särskilt:

  • Om du har barn: fångad solbränna före 16 års ålder ökar risken för hudcancer,
  • Om du är en person med ljus hy, ljusa ögon och med mer än 40 mol: Du är också betraktas som ett ämne i riskzonen.

Läs också: De 11 viktiga punkter att välja sin solkräm

(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha