Snowboard: Vintern kommer igen!

Dietmar Svärd December 27, 2015 Sport 29 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Vintern är på väg och vi alla vill inget hellre än att stjäla showen med våra snowboard färdigheter. Den här artikeln lär dig de grundläggande teknikerna som krävs för att snowboard ordentligt och du kan läsa hur man gör vissa knep.

Snowboard

Snowboardingen är en sport som under de senaste åren har sett en enorm tillväxt i popularitet. Det var tio år sedan med undantag för snowboardåkare att tillbringa vintern bland alla dessa skidåkare, nu ser du gamla och unga coming down the mountain med en snowboard. Snowboard har ett antal framgångsfaktorer. Det är allmänt ses som en något mer utmanande och tuffare sport än skidåkning och det är därför du ser många unga människor lösa skidorna för en snowboard.

Snowboard Villkor

Som en snowboardåkare, är det viktigt att känna till några snowboard termer. Nedan kan du läsa vad de viktigaste snowboard villkor.
 • Front Side: Den sida av snowboard tittar åt samma håll som inför snowboardåkare kallas framsidan. Relaterat till detta är en fronstide böj. Ryggen vrids samtidigt som en frontside förvandlas till dalen.
 • Tillbaka Sido: Den sida av snowboarden vänd åt samma håll som baksidan av snowboardåkare kallas baksidan. Relaterat till detta är en baksida tur. Ryggen är när du tar en baksida varv inför berget.
 • Ordinarie ryttare: De flesta snowboardåkare står med sin vänstra fot på snowboard. Snowboardåkare som är på sin snowboard på detta sätt, står i ett läge som kallas korrekta.
 • Fånigt ryttare: snowboardåkare med sin högra fot att stå på deras snowboard, stående i ett läge som kallas fånigt.

Grundläggande tekniker

Innan du som en snowboardåkare mellan stunts våghalsar i den lokala nöjesparken kan go cart, måste du först ha grundläggande tekniken för snowboard mästare. Det finns ett antal grundläggande tekniker som är viktiga i snowboard.
 • Den första och viktigaste är din inställning medan snowboard. Se till att du släpper något på knäna och har en avslappnad attityd. Du håller armarna avslappnade längs sidorna. Rygg och axlar håller dig upprätt och pekar i linje med din snowboard.
 • För det andra är det också viktigt att du håller dina axlar samtidigt som böjar i förlängningen av snowboard. Rikta bröstet inte när snowboard framåt, men titta på ditt huvud vart du ska. Detta gör att du står stadigt på din snowboard och det är viktigt att få de andra snowboard tekniker för att bemästra.
 • En tredje viktig punkt är att böjar skall göras genom att flytta din vikt. Om du är en vanlig ryttare vill göra en sväng på baksidan, luta dig tillbaka och skär kurvan med framsidan av din snowboard på. Sedan följer baksidan av din snowboard själv. Se till att du inte går vifta med armarna för att göra en sväng. Som ett resultat du inte stadigt på din snowboard och det är inte rätt teknik för att göra svängar.
 • En fjärde punkt är att du ser till att du är i grund och botten på en nivå och stabilt på snowboard tillstånd. Se till att du samtidigt snowboard inte alltför mycket att hänga tillbaka. Du kan sedan eftersom mindre styrelse kontroll och kommer att ha svårare att göra svängar.

Tricks

I allmänhet är det viktigt att de grundläggande teknikerna behärskas, innan snowboardåkare är till olika knep vagnen. Nedan ett antal snowboard tricks förklarade vad de är och hur de kan utföra bäst. Tricks körs i till svårigheter.
Ollie
Ett knep som är av något annat knep för att basen är den så kallade ollie. En ollie är namnet på hoppet med din snowboard. En ollie för dig i följande sekventiella steg.
 • Du ser till att du är rätt på din snowboard och ange att du går framåt i en rak linje.
 • Då du flyttar din vikt något på framsidan av din snowboard.
 • Sedan hoppa för att lyfta framsidan av snowboard i luften genom det främre benet.
 • Följande är baksidan av din snowboard eftersom du lyfter bakre benet.
 • När du landar du lutar dig tillbaka något framåt.

Den ollie skall utföras i en jämn och tyst rörelse. Om du använder dina armar att svinga att hålla balansen i luften du fel. När du ollie på sluttningarna nedanför knäet, kan du försöka göra det på hopp av olika höjder. Kom ihåg här att du gör ollie på den sista delen av rampen och dina axlar innebär också att luften i linje med din snowboard. Det är viktigt att du lutar en aning framåt under landning. Det är klokt att ha ollie behärskar och kunna avsevärt fånga vissa luft-tid. Senare du behöver i luften eftersom tiden för att ta eller vända sig till göra till exempel.
Swift
Swift är ett trick som är en fortsättning på ollie. Efter ollie är klar och du är i luften, vrid din snowboard 90 grader. Rotera sedan din snowboard igen 90 grader tillbaka mot din landning. Axlarna medan Swift kommer att följa rörelsen hos din snowboard.
Indy
Ett trick som också är en ganska enkel uppföljaren till ollie är Indy. Med detta trick du tar tag med ena handen, den mellersta delen av din snowboard när du är i luften. Se till att du först utföra ollie och prydligt passar dig hantera din snowboard när du är faktiskt i luften. Indy av snowboardåkare som ofta används för att bevara balansen i luften.
180
180 uttalas "1-80" och är ett trick där snowboardåkare roterar 180 grader. För att utföra en bra 180, är ​​det viktigt att axlarna förblir i luften i förlängningen av din snowboard. Om du är en vanlig rider gör en 180, måste du först göra en ollie, och du svingar din vänstra fot tillbaka och din högra fot framåt. Under din landning då du lutar dig på din högra fot. En fånig ryttare utför 180 annan utväg. Dessa svängningar hans högra fot tillbaka och hans vänstra fot framåt, då det kommer att landas på vänster fot.
Om du gör en 180 på en ramp, kan du åka skidor hela skruven något, så att vridning i luften är mindre och du har mer tid att genomföra 180. Det är viktigt att du lutar dig framåt medan landar en stabil landning. A 180 kan transportera både framsidan som på baksidan. I allmänhet, vrida den på din framsida eftersom erfarenheten lättare.
Näsa Grab
Näsan Grab är en variant av Indy. I stället för mitten av snowboard greppa i luften, ta framsidan av din snowboard. Det är på näsan Grab viktigt att du böjer främre benet i luften, så att du får på framsidan av din bräda med dina händer kan hålla. Dra sedan framsidan av din snowboard till dig.
Tail Grab
Tail Grab innebär också som näsan Ta en variant av Indy. Med en Tail Grab ta tag i dig på baksidan av din snowboard som du hänger i luften. Även vid Tail Ta du gör det lättare för dig själv genom att böja ryggen benet. Sedan ta handen på baksidan av din snowboard tight, tuck snowboard till drar.
360
360 uttalas som "3-60" och är ett trick där snowboardåkare roterar 360 grader. För att göra en bra 360, är ​​det viktigt att du håller dina axlar också i luften i linje med din snowboard. Om du är en snowboardåkare gör en 360, måste du först göra en ollie, och sedan göra ett helt varv runt axeln och åter landar på samma sida av snowboard som när du satsar på turn. Också vid 360, är ​​det viktigt att vara framåtlutad under landning. Om du gör 360 på en ramp, kan du åka skidor hela skruven något, så att tur du måste göra är mindre i himlen och du har mer tid att genomföra 360. Det finns en skillnad mellan framsidan 360 och baksidan 360. Framsidan 360 körningar snowboardåkare på sin framsida, framåt, och på baksidan 360 på hans baksida, baksida.
Grinden
Slipning skiftar din snowboard över en grushögen eller låda. Om stolpen är begravd i snön kan umgås med din snowboard på enheten, annars måste du göra en ollie först. Då är det viktigt att under grind du hålla balansen genom att stå stadigt på din snowboard. Se till att du inte går vifta med armarna för att hålla balansen eller för mycket hängande bakåt eller framåt. På så sätt kommer du lätt snowboard dig från att glida på den hala grus högen. Innan du slipar en grushög är klokt trick genom att först ta i åtanke och fundera över hur din kropp kommer att hålla din snowboard och under slipning.
Främre Slide
I en främre glid slipa dig framför din snowboard. Efter att ha gjort en ollie du gör en 90 graders sväng och landar framför din snowboard på grushögen. Baksidan av din snowboard i luften, och det är viktigt att du lutar väl på framsidan av din snowboard. När demontera göra en annan 90-graders sväng och du lutar dig lite framåt. En främre bild kan hjälpa dig både med ryggen mot berget som ryggen till dalen att utföra.
Återfalla
Med en återfalla mala dig på baksidan av din snowboard. Efter att ha gjort en ollie du gör en 90 graders sväng och landar på baksidan av din snowboard på grushögen. Framsidan av dig snowboard i luften, och det är viktigt att lutar väl på baksidan av din snowboard. När demontera göra en annan 90-graders sväng och du lutar dig lite framåt. En backslide kan hjälpa dig både med ryggen mot berget som ryggen till dalen att utföra.
50-50 slid
En 50-50 slide är öppet som "fifty-fifty slide" och är en variant av den främre och bakre bild. Du börjar med en grus front och skjut halvvägs förvandlas till en återfalla. Detta kan vara en enkel hoppa, och sedan flytta din vikt till den andra sidan av snowboard. Du lutar först på framsidan av din snowboard och efter hoppet på baksidan av din snowboard. I övergången i 50-50 glidvariationen kan appliceras genom, till exempel för att göra en 180. För att utföra en slid 50 till 50, är ​​det viktigt att de främre och bakre glidskene kontrolleras. Naturligtvis kan sliden 50 till 50 också användas med en bakre glidskene som förvandlas till en främre glid.
Butt Eren
Butt Eren är en separat snowboard teknik där de olika sidorna av snowboarden lutade. Exempelvis lutar snowboardåkaren först på baksidan av snowboarden, så att framsidan av snowboarden kommer upp. Därefter fortsatte med en ollie på framsidan av snowboarden. Butt Eren betraktas allmänt som ganska svårt att behärska och enkelt gjort på sluttningarna.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha