Snacking är ett beroende?

Socker är lika beroendeframkallande som alkohol? Vilka är effekterna på hjärnan om vi äter mycket godis? Varför stjäla kvinnor mer än män? Hur är det att blodsockernivåerna i de festliga månaderna mycket högre? State god mat lika hemtrevnad? Hur friska är en hälsosam diet om det finns socker i många produkter?

Ohälsosam beteende

Det är en osund snacking beteende, vi alla vet. Nyligen har det bevisats att småätande är ett beroende. Graden om småätande är ett beroende som ännu inte är bevisat. Till exempel, är socker fysiskt lika beroendeframkallande som alkohol? Djurstudier tyder på att det gör.

Värdepapper

Forskning i hjärnan efter intag av socker, skulle få samma effekter på våra hjärnor som, till exempel, nikotin och alkohol. Om värdepapperna i våra hjärnor är desamma, som skulle förklara varför det är så svårt att sluta småäta. Snarare ger det möjligheter för snacking under kontroll, nu vet vi vilka effekter godis på våra hjärnor.

Blodsocker

Speciellt månaderna där det finns relativt mycket godis under festliga månaderna med Sinterklaas, jul och nyår, är blodsockret människor mycket högre än normalt. Det beror på att det är mer gesnoept. Genom snacking mer som hjärnan hos nästa dag lika mycket sötma som föregående dag.

Glukos

Forskning på djur som får lång tid stora mängder av glukos, resultaten är tydliga: Djuren hade förändrats sedan dagarna efter det att de mycket mer socker att ta till sig än sina motsvarigheter som var knappt eller ingen glukos.

Kvinnor

Särskilt kvinnor tycks vara känsliga för effekterna av att äta godis: god mat ger en skön känsla. Trots kvinnor finner ohälsosamma mellanmål, de stjäl mer än män. Längtan känsla för choklad eller godis kan vara vanligare hos kvinnor. Efter småätande kommer baksmälla: skuld och eventuella illamående. Den goda känsla som ger småätande endast kortvarig. Blodsockernivåerna efter att slå den höga toppen i en djup dal.

God mat

Håll dig borta från god mat är svårt eftersom vi allt oftare inför det: ingen part utan god mat. Omvänt, också: god mat är för att umgås.

Hälsosamma livsmedel

Om socker är faktiskt nästan samma effekter på våra hjärnor är alkohol och nikotin, hur med tillsats av socker i många produkter? Tomatsås och pasta sås sprudlar av socker. Även hälsosamma livsmedel kan innehålla socker. Juice från snabbköpet innehåller nästan lika mycket socker som läsk. Effekterna på blodsockernivåer kan vara enorma med snabba kolhydrater. Önskan om sötma upprätthålles genom tillsats av socker i vår diet. Ren natur är bättre och noggrant läsa etiketter för mat: vet vad du äter!

Förförelse

Frestelsen är överallt. Fortfarande finns det livsmedel som inte gungande vår blodsocker:
  • Frukt,
  • Grönsaker och
  • Fullkornsprodukter.
Efter tre veckor, är hjärnan som används till att ingen sötma är mer, men frestelsen allt fortsätter. Aktiv distraktion är lösningen. Det är lättare sagt än gjort, men sant: sug efter sötsaker? Gå ringa någon, eller arbete. Så länge du håller din hjärna nöjd, längtan efter sötsaker, varje dag mindre.

Fördelar

Vilka är fördelarna att inte äta godis? Vilka är fördelarna att göra godis stå?
  • Du ser år yngre,
  • Du kommer kilo lättare,
  • Du behöver inte känna skuld.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha