Smärtan smärtbehandling

År 1944 den första smärtbehandling gavs till en anställd på ett sjukhus. Sedan 1996 kan du gå till flera smärtkliniker ?? si Nederländerna om du lider av kronisk smärta. Detta är smärta som varar längre än tre till sex månader. Du kan kvalificera sig för en smärta behandling i följande kroniska sjukdomar: från artrit eller inflammation, ryggsmärta, hals, cancersmärta, nervsmärta, fibromyalgi, komplext regionalt smärtsyndrom, ansiktssmärta, smärta efter bältros, kärlkramp och smärta i muskler och bindväv. För dessa klagomål, det finns flera behandlingsmetoder såsom tens även känd som TENS, gemensamma injektioner, epidural injektioner, facettledens block och EMDA.

Innehåll

  • Historia av smärtbehandling
  • Kronisk och akut smärta
  • Sjukdomar
  • Smärta
  • Smärta Behandlingar

Historia av smärtbehandling

Den första smärtklinik öppnades i april 1996 i Roermond. I denna klinik tittat på den grundläggande orsaken till kronisk smärta. Från gamla arkiv St.Laurentiusziekenhuis i Roermond visade att det finns redan på fyrtiotalet redan skett smärtbehandlingar. Den initiala smärtbehandlingen ägde rum 1944 i mitt krig. Den patient som genomgick behandling var en anställd på sjukhuset. I början av nittiotalet fanns det en viss grupp av människor med kroniska ryggsmärtor, den så kallade ?? ?? facetdenervatie tillämpas. Facetdenervatie är en behandling där smärta ledning från steungewrichtjes i ryggen påverkas. Sedan 1996 har flera sjukhus har en smärtbehandling centrum där du kan gå med olika typer av smärta.

Kronisk och akut smärta

Smärta är en naturlig reaktion av kroppen. Smärta kan vara en varning om att kroppen är skadad eller överbelastas. När kroppen har skadats producerar ett ämne som kallas prostaglandin. Detta ämne stimulerar nerverna som bär smärtsignaler. Dessa nerver dessa sändande smärtsignaler till ryggmärgen och från nämnda plats till hjärnan. Hjärnorna omsätta dessa signaler till vad vi kallar smärta. Det finns två typer av smärta, akut och kronisk smärta. Akut smärta är en smärta som vanligtvis varar. Kronisk smärta är smärta som varar längre än tre till sex månader.

Sjukdomar

När smärtan behandling, besök följande sjukdomar:
Ledvärk
Genom artros eller reumatoid artrit
Ryggsmärta ryggsmärta
Ländryggssmärta kan orsakas av överbelastning ryggen. Till exempel, när du lyfter något tungt eller gör ett felaktigt drag sida för att skjuta på din rygg ?? ??. Ländryggssmärta kan också orsakas av stress. Ibland musklerna spänns utan dig i ögonen. Detta kan ske med stress eller krångel. Dessutom, när du sitter i samma position, kan du också uppleva smärta i nedre ryggen.
Nacksmärta
Det kan vara uppenbart att smärtan börjar men det kan också ske plötsligt. Den nacksmärta kan sprida sig till armar och huvud. Smärtan kan orsakas av de ben, muskler och nerver i nacken.
Cancersmärta
Smärta som kan förekomma vid cancer. Utöver den smärta som orsakas av cancer, kan det också vara så att behandlingen av cancer leder till smärtsymptom.
Neuropatisk smärta
Även kallad nervsmärta. Den nervsmärta kan orsakas av, till exempel, en nervinflammation vid diabetes eller i en skada på en nerv under kirurgi.
Fibromyalgi
?? Bokstavligen betyder smärta i muskler och bindväv ??. De viktigaste symptomen på fibromyalgi är kronisk smärta, trötthet och stelhet. Det finns flera symptom som kan ha samband med fibromyalgi.
Komplext regionalt smärtsyndrom
Ett kroniskt smärttillstånd med smärta och förändring av färg och temperatur i huden. Ofta finns det också en fråga om svullnad. Komplext regionalt smärtsyndrom utvecklas vanligen efter en olycka.
Ansikts värk
Även kallad trigeminusneuralgi. Kortsiktiga svåra smärtor i ansiktet. Smärtan skotten kan induceras av kallt väder. Även när man talar, tugga och svälja kan förhindra smärtor.
Postherpetisk neuralgi
Smärta efter bältros. Bältros yttrar sig som ett smärtsamt rött utslag och små vätskefyllda kliande blåsor. Vesiklarna bildar en sorts bälte. Bältros är vanligast i buken eller midjan, men kan även förekomma i andra delar av kroppen. Om smärtan varar i månader eller år, detta kallas postherpetisk smärta.
Angina pectoris
En klämma smärta i bröstet. Det är en tillfällig brist på syre i hjärtat och inte orsakar permanent skada.
Myofasciell smärta
Smärta i muskler och bindväv

Smärta

Smärta är en naturlig reaktion av kroppen. Smärta kan vara en varning om att kroppen är skadad eller överbelastas. När kroppen har skadats producerar ett ämne som kallas prostaglandin. Detta ämne stimulerar nerverna som bär smärtsignaler. Dessa nerver dessa sändande smärtsignaler till ryggmärgen och från nämnda plats till hjärnan. Hjärnorna omsätta dessa signaler till vad vi kallar smärta. Det finns två typer av smärta, akut och kronisk smärta. Akut smärta är en smärta som vanligtvis varar. Kronisk smärta är smärta som ofta varar längre än tre till sex månader.

Smärta Behandlingar

När en smärtbehandling centrum kan du gå till olika behandlingar. Behandlingarna kan variera smärta behandlingsskillnader. Här är några exempel på behandlingar som kan ges.
Externa neurostimulering: TENS står för tens. Detta innebär att det finns elektriska chocker ges av huden. Dessa chocker kan påverka nerver och kan orsaka smärta är inte känt det.
Gemensamma Injektioner
Ledsmärta kan uppstå när smörjmedlet reduceras i brosk mellan lederna. Dessutom kan smärtan vara resultatet av förstyvande eller nötning av brosk. Att minska ledsmärta gemensamma injektioner kan ges. Genom att administrera ett bedövningsmedel i kombination med en potent anti-inflammatoriskt medel, är smärtan reduceras.
Epiduralinjektion
Med denna smärtbehandling du får en injektion av kortikosteroider.
Denna injektion administreras i utrymmet som omger ryggmärgen på den plats där du ont. Kortikosteroider liknar ett hormon som kroppen producerar. Detta hormon produceras i binjurebarken.
En fasett gemensamma block
I en slutlig aspekt blockad är en elektrisk ström läggs på facetzenuwtje via en nål. Nerven upphettas vid en hög frekvens av punkterna i nålen och avbruten. På detta sätt kan nerv partiklarna av facettleder smärtsignaler inte längre kan passera. I denna behandling, är tre eller fyra aspekt behandlas samtidigt. Efter denna behandling, kommer det att finnas varierar mellan ett par dagar och en och två veckor postoperativ smärta uppstår. När det är en förbättring av smärtan har skett, kommer detta att vara av permanent karaktär.
EMDA
EMDA är en förkortning för elektromotoriska-registreringsansökan. En narkosläkare-smärtspecialist skrivit en särskild elektrod på din hud. Denna elektrod är fylld med läkemedlet Ketanest. En andra elektrod har fastnat i närheten av den första elektroden. Elektroderna är anslutna till EMDA enheten. Denna enhet ger svag ström genom elektroderna. Som ett resultat, drogen mellan tio och femton minuter, kan absorberas av huden.
Om så är lämpligt, vara i de mest smärtkliniker ?? s andra läkare, sjukgymnaster och psykologer som deltar.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha