Smärta i ryggen? Orsaker och lösningar till din ryggvärk

Ingali Dahlman December 26, 2015 Hälsa 22 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Lider du av ryggont? Men du har ingen aning vad som kan vara orsaken till detta? Då har du först leta efter orsaken till din värkande rygg. Denna sökning inte alltid gå smidigt. Men när du har hittat orsaken du kan börja söka efter möjliga lösningar för att stoppa din ryggvärk.

De vanligaste orsakerna och lösningar för ryggsmärta

Tungt fysiskt arbete
I fysiskt arbete, till exempel i byggbranschen, måste du lyfta en hel del och lyft. Det är inte en orsak till att lyfta ett kilo men många fler kilo och detta kan ibland ryggsmärtor. Du kan inte göra mycket åt det eftersom du knappast kan sluta fungera. Ett råd är att även ta en paus. Om du går igenom en hektisk period, kan du inte ta en paus. Du kommer att använda en annan metod för att lyfta. Till exempel kan du använda mekanisk kraft för att lyfta.
Många sitta
Många är också en vanlig orsak till ryggsmärtor. Till exempel, genom lottning och bara sitta i bilen för att sträcka på ryggen när du tar en lunchpaus eller ett badrum paus. Eller genom att utöva ett yrke där du har en hel dag bakom en dator. Oavsett var du är, men det spelar ingen roll hur du sitter. För att bekämpa smärta du måste träna. Gör detta minst en gång i veckan, så din rygg kan vara avslappnad. När du anger din bil, rusa till de kortare sträckor använder din cykel igen i stället för bilen. Ryggen att låsa även låta månaden är också en lösning.
Fel inställning
Sitt med dålig hållning eller springer kan också orsaka en hel del smärta. Det kan leda till en krokig ryggrad, smält kotor, försvagade muskler ... Så försök lika mycket rätt att sitta på stolen. Om det inte fungerar med din nuvarande ordförande, sedan köpa en med den rakaste handledare. Om du har en felaktig inställning vid hantering steg du också få en hel del ryggont. Därför gå med rak rygg, nacke raka och axlarna bakåt.
Otillräcklig övning
Otillräcklig motion gör för svagare muskler. Musklerna kommer att ha mer problem att hålla ryggen i rätt läge. Detta orsakar då ofta ryggont. Därför försöker göra fler sporter, kan detta hjälpa ändå. Gör sedan muskel övningar för ryggen och buken. Detta kommer att stärka ryggen och magmusklerna och detta gör att du enkelt körs automatiskt upprätt. Gå upprätt igen ser till att du inte besväras av en öm rygg.
Övervikt
Fetma kan också leda till en öm rygg. Varje 10 kilo över din naturliga vikt ger 40 kg extra press på dina diskarna. Allt du behöver göra är alla överflödiga kilo utanför idrotten. Endast om du får en bra back. Om alla dessa överflödiga kilo är avstängda då du inte kommer att drabbas i regel mer av din rygg. Det är viktigt naturligtvis att hålla de övriga punkter i åtanke.
Alltför mjuk eller alltför hård madrass
Om alltför hårt eller alltför mjuk madrass du också kan få ryggvärk. Det beror på en alltför hård madrass för mycket press på din ryggrad är. Alltför mjuk madrass, men det är inte heller bra för din ryggrad. Därför tar hand om dig inställda madrass. Detta ger din ryggrad tillräcklig vila. Ta en inte alltför hårt eller alltför mjuk madrass. I vissa butiker kan du testa vilken madrassen är bäst för dig.
Långvarig stress
Med långvarig stress kommer en hel del press på nedre ryggmusklerna, vilket kan orsaka ryggvärk. För att eliminera stressen kan du ta en helg ledighet. Gå till en lugn plats att arbeta bort all din stress. Du kan alltid gå fler sporter. Nämligen sport är också mycket bra att varva.

Tips för att minska långvarig smärta

  • Ge din rygg tillräckligt med vila.
  • För mycket vila är inte bra, flytta tillräckligt.
  • Undvik tvära, plötsliga och snabba rörelser.
  • Se till att din rygg är varmt.
  • Undvik samtidigt vrida och böjning.
  • Sitt upprätt i stolen med rak rygg.
  • Håll ryggen rak när du står upprätt i stolen.
  • Ligg i sängen genom att sitta på sängkanten och sedan ligga ner på din sida, när du står, gör tvärtom.
  • Se själv, varefter du skadar den mest mottagliga för.

Om du har använt allt från den här artikeln och det hjälper ingenting. Eller den smärta du är ingenstans att hittas på Internet. Gå sedan till din husläkare som kan hjälpa dig mest.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha