Smärta i knogar eller knogar; orsak och behandling

Verner Heidenstam Februari 27, 2016 Hälsa 3511 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Smärtsam finger körer eller smärta i fingerlederna / knogarna är vanligt. Ömma knogar eller knogar kan avsevärt försvåra det dagliga livet. Vi använder våra händer dagligen mycket. Smärta och begränsad rörelse gör fingrarna börjar känna stel och stram. Siffran reda på orsaken till ömma knogarna är nödvändig för att förbereda en behandlingsplan, så att det dagliga livet inte begränsas ytterligare. Möjliga orsaker inkluderar artrit, reumatism eller gikt.

Stickande smärta i knogar eller fingerleder

Alla har hört någonstans smärta, men vad händer om smärtan går hindra dagliga liv? Smärta i händerna kan begränsa våra liv avsevärt. I synnerhet lederna i våra händer är viktiga för rörligheten på händer och väl fungerande händerna. Begränsad rörlighet och smärta kan ganska grov. Händerna är stel och tät och kommer att flytta allt svårare. Smärta kan vara var som helst, så även i falanger. Vad kan vara orsaken till smärta i fingrar eller knogar? Kända orsaker till ömma knogarna eller knogar är:

Artros i knogarna

I artros, brosk mellan lederna blir tunnare. Genom artros i fingrarna kan se ut lite tjock. Orsaken till OA är inte känd. Vad som är känt är att det är vanligare hos äldre kvinnor, överviktiga och på grund av betungande yrken. Artros förekommer också i vissa familjer mer än i andra familjer. Förloppet av artros skiljer sig från person till person. Ibland symptomen försvinner naturligtvis fortfarande klagomål eller de kommer tillbaka ibland. Klagomålen / symptom består huvudsakligen av smärta, svullnad, rodnad, förlust av funktion och deformation. Det är ofta rekommenderas att hålla sig i rörelse för att undvika överbelastning. Behandlingen kan omfatta smärtstillande medel som också är antiinflammatoriska. Fortsätt symtomen kvarstår under längre perioder än vad som kan eventuellt ut för en injektion mellan lederna för att minska klagomålen, eller kirurgi på PIP-led.

Drift till PIP-led

Det finns flera möjliga åtgärder som smärta orsakad av artros kan eliminera eller minska.
 • Synovectomy: Detta är en operation i vilken den vävnad som orsakar smärta avlägsnas.
 • Artrodes: Om den gemensamma artrodes strippas av den återstående brosket. Bendelarna är sedan förbundna med varandra. Fogen då inte kan böja eller sträcka, men smärtan är inte längre föreligger.
 • Arthroplasty: Här är leden ersätts med en konstgjord led. Efter operation efter en rehabilitering, med mestadels goda resultat.

Reumatism i falanger och / eller knogar

Reumatoid artrit kan orsaka smärta i knogarna eller knogar. Sjukdomen kännetecknas av inflammation i lederna. Typiskt är inflammationen vanligen förekommer i symmetri. En falang av din högra pekfinger antänds, det finns en god chans att detta är också på den vänstra pekfingret är fallet. Inflammation i fingerlederna och vanligtvis kännas varm och visa svullnad och rodnad. Orsaken till reumatoid artrit är inte känt exakt, och bh divisionen är främst inriktad på att minska symptomen. Cure av reumatoid artrit är för tillfället inte möjligt.

Gikt i fingrar och / eller knogar

Orsaken till gikt är en ackumulering av urinsyra kristaller. Kost, livsstil, och alkohol kan orsaka gikt, men den verkliga orsaken är ännu inte känt. Gikt Behandlingen består därför i huvudsak att bekämpa smärtan. Gikt är vanligare hos män än hos kvinnor och vanligtvis börjar i stortån, men kan förekomma i andra leder såsom fingrarna. Symtomen består i huvudsak av:
 • Extrem känslighet / känslan av nålar
 • Svullnad och / eller inflammation
 • Fjällande kliande hud
 • Fler begränsade möjligheter rörelse i den gemensamma
 • Feber, illamående och / eller kräkningar
 • Smärtan är ofta sämre snabbt
 • Klumpar eller bula på lederna

Smärtsamma sviktande lederna i fingrarna

Skarvar kan gå sprickbildning på grund av olika orsaker. I både reumatoid artrit och artros kan uppstå om symptom, men också friska leder gör knakar. Knarrande ljud orsakas ofta av en strukturförändring på brosk och ben. Knäcka knogar, kan knogar och fingerleder orsakas av:
 • Reumatism
 • Artros
 • Löst ben
 • Lös eller slapp sena / muskel
 • Skadade senor / muskler
 • Förskjutningar
 • Olycka
 • Tryck
 • Sprickan själv eller göra sprickbildning lederna

Är det själv knäcka fingerlederna farligt eller dåligt?

Sprickan i sig är inte så bra för senor och ledkapseln men inte orsakar artrit eller osteoartrit, som många tror.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha