Smärta i fingrar eller fingrar: orsaker och symptom

Smärta i fingret kan upplevas som ett bultande, stickande, kramper, stickningar eller värkande smärta. Du kan ha ont på ett finger eller flera fingrar. Smärta i fingret är ofta resultatet av en olycka eller ett medicinskt tillstånd. I de flesta fall denna smärta är inte seriöst och försvinner. Oförklarlig smärta i fingret är ofta ett tecken på en mer allvarligt medicinskt tillstånd. I så fall går till läkaren. Smärta i fingret kan åtföljas av domningar, stickningar, domningar eller brännande eller svullnad. De främsta orsakerna till smärta i fingret kommer att ses över.

Orsakar smärta i fingret

 • Krossade fingret
 • Brutet finger
 • Artros tumme eller fingerleder
 • Reumatoid artrit
 • Gikt
 • Karpaltunnelsyndrom
 • Gamekeeper tumme
 • Trigger
 • Droppfinger
 • Skador på fingertopparna
 • Whitlow
 • Winter Händer
 • Pustler, noduli, cystor och tumörer

Krossade fingret

En mörbultad finger inträffar när fingret roteras i en position som är utanför det normala rörelseomfång. Resultatet är att ligamenten på stretching och rivning. Med en blåmärken finger eller finger kontusion du känner en skarp smärta på den plats där ligament är stukat eller trasiga. Detta kan åtföljas av svullnad och blåmärken i form av en blå fläck.

Brutet finger

Ett brutet finger, även känd som "finger fraktur", indikerar en bristning av en av benen belägna i fingrarna. Ofta inträffar efter direkt trauma på fingret, till exempel under arbete, sport, eller i cirkulationen. Finger nypa eller punch något hårt mot detta. Utan rätt behandling en bruten finger kan bli stela och smärtsamma och leda till förlust av funktion.

Artros tumme eller fingerleder

Artros är en sjukdom i brosket i leden, i vilken brosk i den försämras, det vill säga att den blir tunnare och ytan är inte lika regelbunden och slät. Artros kan också ta sig uttryck i ett finger eller tumme. Efter en period av vila, till exempel ?? morgon, symptomen är värst. Du kommer att ha erfarenhet av att starta smärta och stelhet. Dessa symptomen avtar inom den första halvtimmen som du flyttar. Det är också möjligt att en fingerskarv blir tjock och varm. I detta fall är den gemensamma inflammerad. Fingrarna kan vid en given tidpunkt vad beniga "gå ut på grund av att kanterna på vingergewrichtjes extra ben växer. Genom artros ibland inte kan göra mer för att göra vissa rörelser, till exempel ett finger helt sträcka eller böja. Också kan minska makten i dina händer, så att du kan nypa eller gripa mindre.

Reumatoid artrit

Reumatoid artrit är en form av reumatoid artrit som kännetecknas av inflammation i lederna. Det angriper synovialvävnaden i: cellerna kantar leder och smörja. Vid reumatoid artrit är främst lederna i händer och fötter, knän, sätta handleder och vrister. Sjukdomen utvecklas vanligtvis långsamt. Triad stelhet, svullnad och smärta är symtom som uppstår med alla former av artrit i handen.

Gikt

När gikt slå ner urinsyra kristaller i lederna, vilket ger en hel del smärta och inflammation. Den urinsyra ackumuleras i att purinestofwisseling störs, så att det finns för många syror är närvarande i kroppen. Det finns urinsyra kristaller bildas som hamnar i leder och andra vävnader. De vita blodkropparna försöker att rensa upp dessa kristaller. Ibland skapar en inflammatorisk reaktion som varar några dagar. Detta kallas en gikt attack. Den första attacken ofta förvandlas till kronisk gikt. Gikt kan också ta sig uttryck i fingrarna. Smärtan är ofta så allvarlig att aktiv användning av händerna för tillfället inte är möjligt.

Karpaltunnelsyndrom

Karpaltunnelsyndrom avser ett mönster av symptom som orsakas av kompression av median armzenuw, det metakarpala nerven vid handleden i karpaltunneln. Denna nerv löper från underarmen till handflatan genom karpaltunneln. De flexorsenor av handen passerar genom nämnda tunneln. En kompression av nerven som orsakas av svullnad av slemhinnan i senor. Resultatet är att trycket i tunneln och skapar en karpaltunnelsyndrom, lite smärta, stickningar och / eller domningar i tummen, fingrar och handflata orsakar.

Gamekeeper tumme

Skogvaktaren tumme är ett tillstånd där ligamentet som ligger på insidan av tummen tårar, spända eller lossas. Du kan tumme begränsar rörligheten och vissa rörelser tummen ont. Snabb behandling kan förhindra tumleden blir instabil och symptomen är ihållande.

Trigger

Avtryckarfingret är ett tillstånd som uppstår ofta. Detta involverar en svullnad på grund av inflammation i ett av de flexorsenor i fingrarna. Som en sena har fastnat i höljet förblir stående krokig. Den böjning och sträckning av de drabbade finger ger en obehaglig eller smärtsam känsla vid basen av tummen eller ett finger.

Droppfinger

En droppfinger är ett tillstånd till fingret, vilket inträffar när extensor senan hos fingret är skadad. Den kan härröra med utsträckt finger eller tumme bula, med resultatet att de extensor sena slits loss från änden delen av fingret. Ibland kan det också bryta av en bit av ben. Detta resulterar i en nedhängande ände falang som inte längre kan sträckas och vanligtvis spetsen på fingret är smärtsamt och svullet.

Skador på fingertopparna

Skador på fingertopparna är frekventa skador på handen. Det kan finnas en på fingret något tungt faller vilket gör för krossning, samt nedskärningar och brännskador på fingrarna är vanliga. När skada på fingertoppen både hud, ben, spik, nagelbädden, senor, ligament och nervändar är inblandade. När skador på nervändar kan orsaka en domningar och stickningar.

Whitlow

Fijt indikerar en smärtsam inflammation i en fingertopp eller teentop. Fijt är ofta en försämring av ett nagelband infektion till inflammation av hela fingret. En inflammerad finger kan redan resultatet av en liten och enkel sår eller stripphangnails på naglarna. Fijt huvudsakligen ses hos vuxna och sällan hos barn.

Winter Händer

Vinter Hands hänvisar till små, kliande, smärtsamma par röda svullnader som utvecklar på toppen av fingrarna. Denna zwellimgen oftast orsakad av en onormal reaktion på kyla. Det är ett irriterande, men ofarliga tillstånd som spontant försvinner.

Pustler, noduli, cystor och tumörer

Alla typer knölar kan orsaka obehag och smärta. Ett exempel är en ganglion, en godartad utsprång som härstammar från ledkapseln, eller från en senskida. Detta kan ske på ett finger. En slemmig cysta du ofta ser i sista gewrichtje finger, ofta på platsen för huden runt nagelbädden.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha