Sömnproblem under graviditeten

Sömnproblem under graviditeten är något som många kvinnor, särskilt under de sista månaderna av graviditeten lider av. Det finns flera skäl till varför sömnproblem kan geven.Toch det finns ett antal sätt att bekämpa problemet med dålig sömn. I den här artikeln några förslag där du som gravid kvinna gynna du går.

Sömnproblem Orsaker

Genom att öka både vikt och storlek i kroppen, är det ofta inte sjön för att ta sovställningar att ni var bara. Händer också att när du börjar somna, barnet som en liten Acrobat börjar agera och tycker att det är nödvändigt att börja en gång ganska sparkar och rör sig. Dessutom är det vara att så mycket kan vara hemsökt av ditt huvud, och du oroa dig för saker som gör det svårt att förstå att sova. Även extra stimulerade metabolism, drivet av en ökad aktivitet i sköldkörteln kan orsaka hjärtfrekvensen är snabbare än normalt, kort sagt, kan det finnas en hel del skäl till varför, i synnerhet, kan förekomma under graviditeten sömnlöshet.

Möjliga lösningar

Avslappning
Försök att hitta en form av avkoppling. Gör detta till en del av rutinen att somna. Vissa kvinnor gynnas av yoga som en bra form för både avkoppling och motion. Övriga ta ett varmt bad eller läsa en bok. Även former av meditation kan se till att kroppen är mer ontspand. Avslappning kan se till att stress och oro för minskade under dagen så det finns en chans för en bättre nattsömn.
Övningar
Utföra vissa övningar kan inte skada sig själv, blir kroppen lite tröttare, men som kan gynna kvaliteten på sömnen. Regelbunden motion kan också bidra till att benkramper, något många kvinnor under graviditeten lider av nedsatt. Gör övningarna helst inte precis före sänggåendet, eftersom ökningen av endorfin och adrenalin kan hålla dig ända fram.
Näring
Undvik så mycket som möjligt, kryddig, sura och fet mat. För att magbesvär, förebygga halsbränna och förstoppning, är det klokt för de sista två timmarna innan du går till sängs för att äta så lite som möjligt. Drick minst kaffe, te, cola eller andra stimulerande drycker, begränsa den minst ett par timmar före sänggåendet. Alternativt, koffeinfritt kaffe, eller ännu hellre, en varm kopp mjölk innan sängen kan antas vara mer avslappnad. Vissa kvinnor gynnas av varm mjölk där en sked honung görs.
Katt-nap
En eller två hazeslaapjes under dagen kan vara till nytta för nattsömn. Om kroppen ibland lite vila är mer avslappnad och risken för en bättre nattsömn faktiskt finns.
Sängen
Graviditet kan vara en bra anledning att hålla utkik efter en annan madrass. Det kan vara så att preferens ges till en mjuk madrass, men också ta hand om ett ordentligt stöd av kroppen. Kontakta en specialst sängar och madrasser och få goda råd. En bra madrass kan betyda skillnaden mellan dålig sömn och god sömn. Skulle också kunna tänka sig att se fram emot en något bredare säng eftersom många kvinnor tycker att det är trevligt att ha under graviditeten till ca mer utrymme. Välj åtminstone för bekväma sängar som kan andas den, många kvinnor har under graviditeten lider av nattliga värmevallningar.
Nattdräkt
Om du är van vid att sova i pyjamas, välj en pyjamas med en lite mer komfort. Baggy också tröjor som i praktiken mycket väl. Eftersom gravida kvinnor lider ofta av omväxlande varma och kalla attacker på grund av hormoner och dålig cirkulation, är det skönt att ha ventilerande bomull för att hålla värmen, men inte överhettas.
Sovrum temperatur
Ge ett väl ventilerat rum inte alltför varmt. Det växande barnet i moderns kropp för extra värme. Om det är för kallt i natt att använda extra sängar.
Fler artiklar om graviditet och bevaling hittas på min speciella om detta ämne.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha