Sömnapné: Symtom & behandling för sömnapné syndrom

Stenulf Nordlund December 26, 2015 Miscellanea 99 10
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc

 

Snarkning fortfarande ibland ses som humoristiska. Snarkning erbjuder dock ingen anledning att skratta, och är ofta ett symptom på sömnapné. Sömnapné är en sömnstörning där en person har svårt att andas under sömnen. Sömnapné orsakas av en avslappning av musklerna på baksidan av halsen. De försvagade halsmusklerna blockerar passagen att andas, vilket snarkning och "andningsstillestånd" förekommer.

Lyckligtvis finns det goda behandlingar för sömnapné, som nästan alltid börja med en sömnapné test "eller helt enkelt" apné test. Nedan kan du läsa allt om symptom, faror och behandling ving sömnapné ...

Symtom på sömnapné

Sömnapné har flera symptom. Om du är osäker på om du lider på natten av sömnapné, notera följande sömnapné symtom:

 • Andningsstillestånd under sömnen
 • Högt och snarkning
 • Lots & våldsamt gungade
 • Överraskad vaken genom kvävning känsla
 • Huvudvärk när du vaknar
 • Trötthet under dagen
 • Irritabilitet, problem att koncentrera sig och glömska
 • Överdriven svettning under natten
 • Muntorrhet och / eller halsont när de vaknar

Sömnapné är farligt och till och med livshotande

Sömnapné är också känd som obstruktiv sömnapnésyndrom "och" obstruktiv sömnapné ". Sömnapné är besvärligt, farlig, och i vissa fall till och med livshotande! De största farorna med sömnapnésyndrom är som följer:

 • Dålig sömn kvalitet: du kan stoppa kort på grund av sömnapné andas utan att du märker det. Sömnapné orsakar ibland dålig sömn, men alltid för den dåliga kvaliteten på sömn. Alltså, är du trött och slö under dagen och du kan koncentrera dig dålig.
 • Förhöjt blodtryck: den största faran av sömnapné är ökningen i ditt blodtryck. På grund av blockering av din andning under sömnen, inte ditt hjärta inte pumpa tillräckligt med syre till dina organ och vävnader, vilket ditt blodtryck stiger.
 • Hjärtproblem: sömnapné ökar risken för hjärtsjukdom betydligt. Den ökning av blodtrycket kan associeras vid varje given tidpunkt med hjärtarytmi, hjärtsvikt och så småningom även hjärtstillestånd.
 • Hjärtinfarkt och ischemisk stroke: sömnapné orsakar nattliga hjärtarytmier, då det kan vara lite blodpropp bildas. Denna blodpropp kan så småningom blockera en artär i hjärtat eller hjärnan. Således kan sömnapné vara en hjärtattack eller stroke - och så småningom även död - kan leda till.

Behandling av sömnapné syndrom

I Nederländerna cirka 5 procent av befolkningen lider av sömnapné, majoriteten utan en diagnos från en läkare. Du har en ökad risk för sömnapné om du är man, övervikt, rök och / eller dricker mycket alkohol.

Tills nyligen fanns det inget enkelt sätt att detektera sömnapné. Du ofta tvungen att tillbringa natten i en sovaklinik och genomgå flera tester, sömnapné eller apné test. Numera finns det mycket enklare behandlingar av sömnapné. De moderna behandlingar av sömnapné är som följer:

 • Sömnapné testet - Testet sömnapné eller apné test för hemmet är en bekväm självtest som kan göras via Internet. Sömnapné testet är osäkert, men insikt.
 • Sömnapné enhet - En sömnapné anordning är ett mätinstrument. Du klistrar in några sensorer på fingrar, bröst och / eller panna. Dessa sensorer mäter mängden syre i blodet. Data lagras i ett skåp. Med sömnapné enhet du inom nolltid bestämt om sömnapné.

Om det fastställs att du faktiskt lider av sömnapné, sömnapné behandling verkligen börjar. Följande tekniker kan användas för att behandla sömnapné:

 • Sömnapné Mask - En sömnapné mask är oftast det första valet att behandla aktiv sömnapné. Med en mask, är ett kontinuerligt positivt luftvägstryck effektueras. Masken - som sitter över näsa och mun - pumpa luft i luftvägarna, vilket kan göra att hålla öppet och förhindrar sömnapné.
 • Mandibular avancemang splint - Den underkäken avancemang skenan är effektiv. Det är en typ av sömnapné fäste som på natten du håller i munnen. Konsolen hjälper till att hålla dina luftvägar öppna och garanterar därmed att du går andas normalt igen.
 • Drift -I vissa fall är det nödvändigt med en sömnapné-operation för att förbättra luftvägarna. Till exempel i grav sömnapné med en lutande nässkiljeväggen, med deformerade bihålorna eller extremt stora tonsiller.

En sömnapné för att påvisa sömnapné kostar bara en bråkdel av kostnaden för att besöka en sömn klinik innebär. Du kan be din läkare att testa detta, så han kommer att ersättas av din sjukförsäkring. Har du lider av sömnapné eller är du osäker? Lämna bakom din upplevelse nedan!

  Like 0   Dislike 0
Tidigare artikel Gravid med fukt
Kommentarer (10)
Helmar Sundström
  Like 5   Dislike 1

Jag har mer än 23 år som mina ögon vända och om jag av skräck. Det var alltid sagt stress och sade att läkaren alltid. Nu har jag berättat för flera veckor sedan om att jag har sömnapné och att jag har en 22x per timme stopp andning / andningsstillestånd. Och jag vänder mina ögon och terror. Min fråga är, som erkänner det eller gjorde detta också? Jag skäms för mycket för. Hänvisning görs nu sagt att det kan bero på brist på syre. Vem o Vem har detta och vill prata med mig? Tack!

Imber Hagström
  Like 1   Dislike 2

Hej, jag skulle också ha velat mer info. Jag skrämselnatt trots att jag redan vaken på 't höll på att drunkna och kryp direkt ovanför' t filt. Men under dagen det är något fel? Ibland när jag dricker eller äter jag blir sväljas eller ingenting är min mat eller dryck bara hänga halvvägs ... Även utan anledning vacklar andan ibland plötsligt, gör mig hoppa panik upprätt hjälp ... Då plötsligt verkar komma rätt igen. Är det här som sömnapné?

Izabell Geijer
  Like 3   Dislike 1

Apnea är ingenting mer eller mindre än att andas slutar. Sömnapné innebär upphörande av andningen under sömnen. I detta avseende kan den "drömmen om att vara vaken och drunkna skrämma" säkert vara relaterade till sömnapné. Det kan också "bara" vara resultatet av en dålig dröm eller mardröm. Din andedräkt, men också märkbar under dagen vacklar är en annan uppenbar anledning att tro att detta bästa som kan hända under natten, som risken för sömnapné igen allt mer trolig. För övrigt sker sömnapné i de flesta fall genom försvagning av orala mjukdelar: gommen, gom, tunga, uvula, etc. Men några andningssvårigheter och / eller sväljningssvårigheter skulle i teorin kunde bäst leda till andnings stannar under sömnen. Jag är ingen läkare, men svälja problem du beskriver, arbetar direkt påminner mig om akalasi i matstrupen. Det vanligaste klagomålet med akalasi är att maten fastnar i matstrupen, hög, låg eller mitten. Sådana klagomål passage i matstrupen kan leda till ansamling av mat i matstrupen, där på sikt även fukt / drycker inte bra vill flera säckar. Sålunda svälja svårare, vilket i sin tur kan vara skadligt för en optimal andning. Eftersom matrester som finns kvar stickande i längden ta rot i matstrupen, kan akalasi också orsaka dålig andedräkt. Även smärta och kramp i närheten av bröstbenet, uppstötningar / refluxsymtom, minskad aptit, halsinfektioner, luftvägsinfektioner och matstrupen utvidgning bland symptomen på esofagus akalasi. Om du ligger ner / sömn kan fastnat mat plötsligt lossna och orsaka matrester i luftvägarna och du hamnar kvävning ... Detta kan potentiellt känsla av att drunkna i sömnen, och det kan förklara vaken rädd. Akalasi skapas i de allra flesta fall av försämrad nerver i den nedre delen av matstrupen; den primära / bakomliggande orsaken är okänd. Det kan vara relaterade till en autoimmun sjukdom eller virusinfektion, men om åsikter fortfarande delat. Oavsett den verkliga orsaken till din svårigheter att svälja, sova och andas problem, säkert finns det kan finnas sömnapné och / eller esofagus akalasi. Kanske kan hon be om ens kasta en boll med din läkare ...

Kett Lindholm
  Like 4   Dislike 0

Jag känner mig helt sjunka somna, faller andas bort, kan det vara sömnapné?

Åse Molander
  Like 5   Dislike 2

Hej, jag undrar: Jag är nervös vaken eftersom jag inte kan andas, eller så det känns. Är sömnapné eller inte? Jag vet inte, jag är ibland ett par gånger i veckan och sedan inte hitta det ganska skrämmande. Hälsning, Silly

Bene Ångström
  Like 1   Dislike 0

Kära Silly Detta kan definitivt sömnapné. Några startled vaken genom att andningen upphör, kommer andra inte uppfattar varumärken och ingenting som så. Det behöver inte nödvändigtvis vara så, men i teorin är det bästa sättet att vakna till sömnapné. Styrka och hälsningar, Paul

Baltasar Sjögren
  Like 1   Dislike 2

Jag är en kvinna på 58 år. Sedan förra årets dödstrött, bara kom inte fram ... och det sov 18 timmar om dygnet. Min kardiolog skickade mig till Ciro, vilket är en sömn center i Hornheide, nära Roermond i grannskapet. Tydligen jag snarka och har allvarliga apné slutar; 60x per timme. Eftersom jag var redan vid 20.30 gick till sängs på min begäran och sov tills nästa morgon, fick jag höra att jag hade sovit bara 4,5 timmar och resten av tiden kämpar för att andas ... Så kommer hit trötthet från ... Jag är glad, konstigt det än kan låta, jag vet nu var den kommer ifrån och trötthet som kan göras åt det, .. Jag är 14 dagar sedan var tillbaka för att sova med en sådan mask; inga problem med det. Har fått det i tacksamhet. Efter en natt var med dem på datorn för att se resultat. I torsdags, en publiceras här och rent förklaring och jag använde det omedelbart. Jag är fortfarande återhämtar sig, men jag känner tydlig förändring. Allt jag har känt, kunde jag sätta upp med apné och jag vet att så småningom kommer att bli bra igen ... Love, Theresia

Jeannet Bloch
  Like 0   Dislike 2

Fråga: Hur vet du om du har sömnapné på grund av snarkning? Är absolut nonsens, och faktiskt även bakåt och dum. Snarkning kan aldrig vara orsak till sömnapné.

Aurea Pettersson
  Like 4   Dislike 2

Snarkning är inte en orsak till sömnapné, men det ange om du är en potentiell apné patient om du helt inte snarkar, chanserna att din apné är mycket små och om du snarkar kraftigt och du har någon som ligger bredvid dig i sängen, skulle jag frågar om som ibland på natten för att se om du ibland slutar andas under sömnen eller en sömnapné testa förfrågningar via din läkare

Harry Kroon
  Like 5   Dislike 0

Vad Ger säger snarkning är inte en orsak. men en viktig symptom. Om du snarkar, skulle det alltså innebära att du lider av sömnapné. Snarkning kan därför vara en viktig ledtråd för att identifiera sömnapné, så att du kan gå vidare till lösningar. Allt som allt är det viktigt att nämna snarkning i den här artikeln. Hälsningar, Paul

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha