Sömn - och dieten med en baby

Om ett barn föds, detta knappt känna tid. I magen av mama dagarna går trots allt sömlöst in i varandra. Så vi kan inte förvänta oss att barn vet genast vad dag och natt. Men vad kan vi förvänta oss när det gäller regelbundenhet?

Äta och sova: de första månaderna

När ett barn föds är det nödvändigt framför allt tre saker: sova, äta och kärlek. De första veckorna och till och med månader för att i första hand köras av detta skäl. Så det är viktigt att känna till ditt barn på rätt sätt och att svara på hans / hennes behov. Vem amning kommer att vara de första fyra veckorna är trångt, både dag och natt. Den första veckan är tillrådligt att få ditt barn att sätta på cirka två timmar. På detta sätt, amning verkligen tog fart. Detta innebär att du kommer att få cirka 12 utfodringar per dag. Ibland har du ditt barn så gör waker. Åsikterna går isär. Hos barn äldre än tre kilo är verkligen inte alltid nödvändigt och kan också gå i ca 10 matning per dag. Barn under tre kilo men har den extra kraft som behövs. När flaskmatning kan visa tre timmars mellanrum.
Efter flera veckor, kan vara olika för alla, du kan göra två saker på amning. Du kan mata ditt barn på begäran, eller om du försöker bygga ett schema. Även här finns fördelar och nackdelar med båda alternativen. För fyra månader, äter ditt barn bäst just mjölk så det är inte en dålig idé att låta ditt barn ge dig själv att äta behov. Runt fyra månader, start natten matning gå tillbaka så att ditt barn kommer själv falla tillbaka på med bestämda intervall över tid. Du kan också prova ett schema. Detta kommer att vara lite mer planering frågor och ibland måste du vara svårt eftersom ett barn ofta inte tvingas. För dem med ett pressat schema kan ibland vara en bra lösning. Dessutom, om du behöver det blir fler barn till början av regelbundenhet för alla.

Från 4 månader

Tills cirka fem månader, sover ditt barn för ca 14 eller 15 timmar. Runt åtta månader och ibland även tidigare ditt barn sover ungefär tolv timmar i sträck så faller natten matning borta. Under dagen varierar på de flesta barn mellan en eller två sömn gånger till mer än ett år efter att de är. Naturligtvis vissa barn sover mycket snabbare och sova ytterligare tre gånger under dagen. Detta gör det också svårt att göra ett schema. Men det är säkert möjligt att undervisa regelbundet i tidig ålder.
Efter tre eller fyra månader, kan du verkligen starta fruitpap eller pommes frites. Och det ska ge ditt bästa på bestämda tider så att ditt barn växa hälsosamma matvanor. Ett exempel på ett schema kan vara:
 • 7:00 gröt
 • 11h patatjes
 • 15h fruitpap
 • 19h gröt
 • 23h gröt

Snacks: smörgåsar, barns kex och vatten. Från cirka nio månader, kan du låta flaskan hösten och kommer att pågå ditt barn om fyra nätaggregat och två mellanmål per dag äta. Observera att ett barn har upp till 18 månader minst en halv liter mjölk per dag. Naturligtvis kan du fortsätta att amma men också tillräckligt mjölkpulver.

Från och med 1 år

Eftersom ditt barn redan har några tänder kan säkert börja mer smak och upptäcka. Ovanstående äta schema kvarstår, men nu kan du även ge mellan bitar av frukt eller grönsaker. Så småningom kan ditt barn också har sin egen skål på bordet för att smaka. Så det kan vänja sig vid att äta tillsammans. Till exempel kan du ge bitar av potatis, spaphetti strängar, kokta grönsaker, etc. Försök att inte ta något kött på natten eftersom ditt barn på egen varm måltid tillräckligt köttintag.
Vad blir mycket viktigt är en sömn schema. Ditt barn kommer att behöva börja få fastare timmar, där de ännu inte hade trätt. Från 8 månader kan du säkert arbeta med regelbunden sömn tid. Naturligtvis middagssovande är mindre säker men kvällen ritual kan försöka göra är att stabilisera dig.
Exempel på en dag i ett barn från nio månader:
 • 7:00: pap
 • spela
 • 08:00 -9u: sömn
 • 09:00: smörgås eller baby ost och vatten
 • play / vandring
 • 11:00: pappa försiktigt
 • 15- 11h 12h 30: sömn
 • 12h 30: kaka och vatten
 • play / vandring
 • 15h: bitar av frukt eller fruitpap
 • spela
 • 16u30-18u: sömn
 • bad, borsta tänderna
 • 19h eller 19u 30: Pappa och spjälsäng

Detta är uppenbarligen en mycket personligt schema! Vissa barn kommer att vara två eller tre timmars sömn en hel del på eftermiddagen och andra inte alls. Den viktigaste frågan är på väg att visa att vissa system verkligen bidrar till fred i ditt barn. Särskilt kvälls timme är viktig. Även när allt skiftar under dagen för att något kommer mellan du kan hålla det slaapuur. Så du vet ditt barn bra när det är läggdags och kan redan förbereda sig. Variera din ständigt mellan flera timmar på kvällen du vet barnet aldrig riktigt var de står, så det kan vara rastlös.
Ytterst finns det ingen magisk formel för att mata en baby. Det är bäst att sikta på regelbundenhet, men så småningom kommer du bara måste titta närmare på ditt barns behov och kombinera det med din egen attityd och livsstil.
(0)
(0)

Kommentarer - 2

Uppenbarligen finns det hälsosamma alternativ. Detta betyder inte att ett barn torr kex som ett mellanmål kan vara perfekt. Allt med måtta och resonemang med sunt förnuft fortfarande den bästa grunden. Om ditt barn dricker massor av vatten, produkter av frukt och mjölk och äta mer hälsosamt att äta en kaka följer passar bäst i en meny. Naturligtvis kan vi inte talar om en chokladkaka men torra kex ålder lämpligt.

Ett barn kaka? Varför? Det finns så många hälsosamma alternativ!

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha