#SmearforSmear: Av selfies mot livmoderhalscancer

Agda Henriksson Februari 29, 2016 Hälsa 2 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
#SmearforSmear: Av selfies mot livmoderhalscancer

Detta är den hashtag som surrar från början av veckan: det uppmuntrar kvinnor till får testat mer regelbundet av smutsfläckar mot livmoderhalscancer. Ja, men vad är kopplingen till den röda läppar spred alla selfies? Du får höra allt.

Foto: skärmdump av webbplatsen för föreningen Jo Cervical Cancer Trust

Efter män låter sig växa en mustasch i november varje år för att öka medvetenheten om manliga cancer, är det dags för kvinnorna att lämna sin överflödande läppstift för att uppmuntra screening mot livmoderhalscancer.

Initiativet lanserades av en engelsk sammanslutning, Jos Cervical Cancer Trust, som en del den europeiska veckan för denna kvinnliga cancer.

Målet: att påminna om att 40% av kvinnorna inte inser regelbunden cellprov, en viktig undersökning för att upptäcka precancerous och cancerous lesions i livmoderhalsen.

#SmearforSmear, Vad är det?

För att delta i denna informationskampanj är mycket enkel: sprida lite läppstift på kinden eller hakan, tar en bild, och selfie inlägg på sociala nätverk, tillsammans med hashtag #SmearforSmear .

Vilken koppling till livmoderhalscancer?

För fransktalande vi är uttrycket "smear" inte strikt betyder någonting.

För att förstå detta måste man konsultera en ordlista: engelska är både ett verb som betyder "spread", "smeta" och ett namn som betyder "plats", men också "smear". "SmearforSMear" du har förstått, så det betyder "spridning för en frotis!"

För smeta principen är: gynekologen avgiften med hjälp av en spatel ytceller av livmoderhalsen som sprider och sedan fixerade på en bild, som alla skickas till ett laboratorium för analys.

Och du, är du villig att lägga en selfie med läppstift fulla?

  Like 0   Dislike 0
Tidigare artikel Strijker
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha