Smartphones som betjänar den psykiska hälsan?

Smartphones som betjänar den psykiska hälsan?

Den tidigare minister i den brittiska Health Lord Darzi speglar sitt intresse för att använda mobiltelefoner för att gynna patienter med psykisk sjukdom.

Smartphones spelar en allt viktigare roll i vårt dagliga liv. Så varför inte använda dem för att hjälpa mentalvårdstjänster i deras arbete med att förebygga och stöd till personer i riskzonen? Detta är tanken att en tidigare hälsominister och nuvarande styrelseordförande, World Innovation Summit för hälsa, Lord Darzi, som presenteras i en artikel publicerad av den brittiska BBC News hemsida.

"Att överföra, integritet och tillgänglighet av mobiltelefoner erbjuda patienter och vårdpersonal en direkt och privat metod för omedelbar kommunikation och tillgång till information och stöd", säger han.

Den tidigare minister i den brittiska Health varnar överdrifter missbruk av dessa enheter. I själva verket, tusentals ansökan om psykisk hälsa finns tillgängliga på Internet. Men de flesta är inte föremål för någon kontroll. "Även de som har en lovande databas inte har tillgång till finansiering som krävs för att genomföra kliniska prövningar som skulle vara deras bedömda och rekommenderas av hälsovårdsministeriet", fortsätter Lord Darzi.

Mot snabbare återhämtning

Används som stöd vid sidan av gruppterapi, kan mobila tekniken ger en länk för att hjälpa personer med psykisk sjukdom att få henne att känna ansluten till gruppen, även utanför sessionerna. Lord Darzi anser att patienter kan dra nytta av en snabbare återhämtningsprocessen och större självständighet.

"Hälsatjänstemän bör överväga ytterligare samarbete med de nya innovatörer tekniksektorn. Akademiska fackföreningar och den privata sektorn bör också uppmuntras att arbeta mer på det här området ", avslutar han.

(0)
(0)
Nästa artikel Låga moln och stratus

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha