Slott, ruinerna av Brederode Santpoort

Valfrid Jönsson Januari 7, 2016 Miscellanea 23 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
I Holland Santpoort Zuid är ruinen av Brederode. Av detta en gång imponerande slott med sina stora torn är fortfarande tämligen klart i ruiner. I huvudbyggnaden är en stor del av två torn är lite mer än grunden kan fortfarande ses, liksom de mycket låga murar som visar hur rummen var belägna.

Byggandet av slottet

Den första herre Brederode var Dirk, den andra son till William, herre Teylingen. Här börjar sedan loppet Brederode. Dirk levde från 1205 till 1231. Slottet Brederode beställdes av dåvarande herre Brederode, William I. Byggandet av slottet varade från 1282 till 1292. Sir William Jag såg aldrig slutresultatet, han dog i 1285. Efter Hans död var Dirk III, som byggde ett annat slott. Dirk De Goede, som hans smeknamn, byggde sitt slott på platsen för den första borgen. Det är slottet som vi känner den från rekonstruktioner av ruinerna.
Slottet är byggt på sporre för en strandlinje och det var på den tiden en större genomfartsväg i gång under tidigare holländska länet. Detta gjorde slottet mycket viktigt, såväl civila som militära. Arkitekturen i slottet var mycket modern för sin tid, kallas det en kvadratisk plan.

Historia

Även om det är känt att slottet byggdes i slutet av 13-talet, är det bara i 1321 rapporterades. Slottet nämns i äktenskapskontraktet upprättas för förbindelsen av Henry I Brederode och Isabella Fontaines. Det anges att Isabella samt änka Brederode delas. Ett citat från det här dokumentet är ?? som Huys inkomster som woninghe till Broad Rod också, som gheleghen es, inkomst dary till hundra pounds Hollants tsjaers ??.
Under perioden mellan 1351 och 1426 fann den så kallade kampen mellan Angles och Kabeljauwen plats. Det var en kamp som började mellan Margaret Bayern och hennes son William V. Denna kamp orsakades av döden av Duke William IV, som inte hade några barn. Anhängarna av Margaret var vinklar, vilket av William V Cods. Striden skulle pågå i mer än ett sekel. Under striden som ägde rum i 1351, Gijsbrecht Nyenrode erhållits efter en belägring av slottet i händerna. Från Nyenrode var ett hörn. Efter Dirk III herre Brederode lovade sitt stöd till hörnen, fick han sin frihet och sitt slott. Slottet skadades svårt. Slottet byggdes omkring 1355 som vi känner i dag grunden.
I 1426 finner svansen av kampen mellan Vinklar och kabel hånar plats. Slottet ägs av en anhängare av Margaret. Som ett resultat, slottet var från Haarlem borgare, anhängare av William V, så torsk, svårt skadade på norra sidan och förstörde på den södra sidan. Samtidigt Van Brederode familjen emigrerade till slottet Batenstein. Slottet kvarstår som det är, svårt skadad.
Endast i 1461 slottet delvis restaurerats av Herren på den tiden; Reinoud van Brederode II. När han dör 1473, hans änka kommer att leva i den restaurerade slott. Efter Jolande har upplevt ett uppror och plundring 1492 hon dör i 1497. Revolten i historieböckerna kallas revolt ost och bröd människor. Plundringen begåtts av tyska soldater. Efter hennes död, förvaltar en steward slottet.
1573 finner belägringen av Haarlem av spanjorerna plats. Under belägringen plundra den belägrade slott och stickande branden. Slottet var allvarligt skadad, sedan 1497 inte längre bebodda. Det faller offer för skiftande sanden på Kennemer sanddyner, där den sakta försvinner.
Den sista enskilda ägaren var Wolfert Brederode. Efter hans död den 15 juni, är 1679 slottet, eller ruinerna i händerna på stater Holland. Den sista van Brederode var singel och hade inga barn. Senare kommer den stat där den nederländska vara ägare.

Brederode 2009

Efter cirka 1862 frigör pengarna kom från staten i Nederländerna, ruinerna blev ett minnesmärke. Det var Mr. A.J. Enschedé som fick förlorar en stor del för den tiden av staten, det vill säga 500 nederländska gulden. Detta inleddes under hans ledarskap för att ta från ruinerna under de skiftande sanden. Under dessa verksamheter de olika föremål, mestadels redskap uppstod. Greven, - har reparations- och återuppbyggnadsarbeten varade i över 40 år, fram till 1903.
Ruinerna av Brederode är det första som innehas av den stat som återställs. Vad är kvar av slottet är resterna av en huvudbyggnad. Slottet är oregelbundet formade. Sedan finns det vägg resterna av en rund och fyrkantig torn. Det är också fortfarande tydligt där innerväggarna borde ha stått. Är porttorn och en del av den norra flygeln har bevarats. Också en del av bröstvärnet har bevarats. Det finns också i den del där någonsin kök var fortfarande rester av två ugnar.
Under tiden Donjon omfattas, vilket innebar slutet av restaurering.

Intressant att veta

  • Ruinen har modelleras efter är målaren Pieter Mondriaan. Hans arbete och att många andra artister sammanställs i boken ?? Ruinerna av Brederode och Teylingen ?? utfärdat av Slott Foundation Holland och Zeeland. Denna stiftelse har också dessa två ruinerna i ledningen.
  • Empress Sissi Österrike vistas under sitt liv en period i Zandvoort, där de behandlas av Dr. Metzger genomgår vissa havsbad mot ledvärk. Det finns fortfarande rykten om att den 16 MAJ 1884 kejsarinnan Sissi och hennes dotter ärkehertiginnan Maria Valeria i Santpoort och besöka ruinerna. De skulle ha använt en uppdatering i Velserend, ett värdshus. Fortsatt rykten, var enligt arkiv Haarlem är bara kejsarinnan Sissi i Zandvoort.
  • Ruinen är mycket populär som en plats för bröllop.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha