Sällsynta rädslor och fobier

Det finns många kända rädsla som spindelfobi, rädsla för smitta, torgskräck eller rädsla för höjder. Det finns också en hel rad mindre kända rädslor och fobier som ändå kan vara mycket svårt. Vi diskuterar några blommor som rädsla, rädsla för vassa föremål och rädsla för lukter.

Vad är en fobi?

En fobi är ett ångestsyndrom där personen är mycket rädd för ett specifikt objekt eller situation. Ångesten är omedelbar och mycket intensiv. Som lider av en fobi, vari ångesten uppträder situationen att undvika så mycket som möjligt. Detta kan få långtgående konsekvenser för det dagliga livet för patienten!
Det finns välkända fobier som rädsla för höjder, torgskräck eller rädsla för smitta. Men dessutom finns det också mycket sällsynta fobier som vi kommer att diskutera några.

Aikmofobi - Rädsla för vassa föremål

Aikmofobi är en grekisk term som är sammansatt av orden "Aichme" betyder poängen med ett spjut, och "Fobos", vilket betyder rädsla. Denna rädsla existerar i varierande grad. Vissa människor är rädda för att skada sig själva på vassa eller spetsiga föremål, andra är redan oroliga som någon med ett finger som pekar på dem.

Anthofobie - Rädsla för blommor

Anthofobie är en allvarlig rädsla för blommor. Detta är en rädsla som är extremt svårt: blommor finns överallt och det är svårt att undvika dem.

Coulrophobia - Rädsla för clowner

Coulrophobia är rädsla för clowner. Clowner har ett förstorat utseende och kan vara oförutsägbara i hörnet, som skrämmer vissa människor. Denna fobi är vanligtvis utvecklas under barndomen och är vanligare hos kvinnor än hos män. Ofta rädslan orsakas av en situation där personen har allvarliga negativa känslor förknippade med clown eller förtäckt person. Som på allvar lider av denna fobi kan också vara rädda för andra tecken i kostym.

Tetra Fobi - Rädsla för figuren 4

Tetra fobi är rädslan för nummer 4. Denna rädsla är särskilt vanligt i den asiatiska världen, där ordet för "fyra" är ofta mycket likt ordet för "död" och de är så kopplade. I Asien, folk fäster stor vikt vid att undvika siffran fyra. I flerbostadshus ofta finns det ingen 4: e eller 14: e våningen, men ingen 13: e våningen eftersom kombinationen av 1 och 3 ger också siffran fyra. Man kan också vara mindre extrema och ange 4: e våningen med F, i stället för med figuren. Lägenheterna har sällan ett nummer där mer än en instans av antalet 4 eftersom detta skulle försämra värdet på hemmet.

Phobofobie - Rädsla för fobier

En mentalt tuff Phobofobie fruktar: rädslan för att ha en fobi.

 Osmophobia - Rädsla för dofter

Osmophobia är en rädsla eller extrem känslighet för lukter. Detta kan vara för en specifik lukt, utan också en allmän rädsla för starka lukter. Osmophobia kan uppstå som en följd av migrän.

Andra farhågor

Här är en lista över några konstiga farhågor:
  • Cherofobie: Rädsla för munterhet
  • Cathisofobie: Rädsla för att sitta
  • Domatofobie: Rädsla för hus
  • Genufobie: Rädsla för knäna
  • Allium Fobi: Rädsla för vitlök
  • Ablutophobia: Rädsla för tvätt eller för att ta ett bad
  • Eleutherofobie: Rädsla för frihet
  • Hippopotomonstrosesquippedaliofobie: Rädsla för svåra ord

Slutsats

Denna förteckning är inte uttömmande. Vi kan därför säga att det finns någon form av rädsla eller ångest eller en lärd term existerar, och ges ett namn för det, kommer du antagligen inte att vara den enda som har drabbats av ..
(0)
(0)

Kommentarer - 1

Jag faktiskt googlade definitionen av "Cherofobie" när jag kom över denna webbplats. Det var mycket intressant för mig att läsa om de mindre kända fobier. Lärorikt.

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha