Slem i avföringen, vad göra?

Verner Heidenstam Februari 26, 2016 Hälsa 61 1
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Slem i avföringen är ett symptom som oroar folk. Är det ens är nödvändigt? Ofta människor tror att det är ett förebud om något allvarligt eller de tror att bara för lätt om vad deras avföring de kan prata om sin hälsa. Läs i den här artikeln kan vara mer om vad som orsakar slem i avföringen. Om du samtycker till läkaren om det inte är så allvarligt?

Varifrån slem från?

Det är ofta tänkt när någon har en hel del slem i avföringen, att detta är något som inte hör hemma där. Det är inte korrekt. En bit av slem i avföringen är normal. Slemmet erhålles från slemhinnan i tarmen. Pallen passerar längs det och detta är en pall ger normalt sin lyster. När slem är mycket tydligt i toaletten så är det inte så konstigt, det är bara lite mer än normalt. I detta är fallet så finns det ofta tre möjligheter.
 • En inflammation i tarmen
 • Ett symptom på Irritable Bowel Syndrome
 • Tillfällig sak där du behöver oroa dig inga bekymmer

 • Inflammation i tarmen

  En kronisk inflammation i slemhinnan i tjocktarmen kallas ulcerös kolit. Tillsammans med Crohns sjukdom är den vanligaste boweldisorder. Det har lagt ett tillstånd som kommer med skjutningarna. Personer med ulcerös kolit har ofta blod i avföringen, som blandas med slem. Under en attack, finns det också ytterligare existerar av diarré orsakar mindre lätt att se hur pallen är sammansatt.
  Vanligare är gastroenterit, en icke-kronisk inflammation i tarmarna. Inflammationen kommer upp plötsligt och som lider av återkommande behov av att gå på toaletten. Det brukar också åtföljas av magkramper, allmän sjukdomskänsla och illamående, med eller utan kräkningar. Ett av symptomen på gastroenterit är slem i avföringen, och är en indikator på inflammation.

  Irritable Bowel Syndrome

  Vad slem i avföringen är inte en direkt anledning att tänka på en irriterad tarm. Tror ni verkligen flera av symptomen på detta tillstånd hör att det är lämpligt att rådfråga läkare. Symtom på Irritable Bowel Syndrome är följande sätt:
  • Var det varierade buksmärtor
  • ett "uppblåst"
  • lite regelbundenhet i avföringen
  • främmande substans från avföring
  • anstränga onormal eller ännu mindre tryck
  • känslan av att inte alla är lättnad ut
  • gasbildning och gasbildning
  • tryck smärta vid tjocktarmen
  • smärta som minskar efter defekation

  När du nästa slem i avföringen också flera av symptomen ovan då är chansen att detta är orsaken. GP eller möjligen en specialist kan ge definitiva om detta.

  Tillfällig sak där du behöver oroa dig inga bekymmer

  Det finns människor som från tidig ålder regelbundet med stora mängder slem i avföringen och har aldrig drabbats av detta. Ibland sker en gång och i avsaknad av andra symptom, är detta ofta helt oskyldiga. Vad händer ibland är att när vissa människor har en massa slem i avföringen, och strax därefter få mycket kramp och sedan få en diarré attack. Detta kan bero på att din gut vissa tillfälliga aggressivt svara på något du har ätit och därför producerar alltför slem. Diarrén är därför passera igenom igen. Kanske du är allergisk mot en viss produkt eller fanns det en viss bakterie till något som du har ätit vad tarmen och fick nöja sig reagerade våldsamt till det.

  När du är osäker, alltid gå till doktorn!

  Osäkert om vilken typ av ditt klagomål, alltid gå till doktorn. Ibland ger sig ett slags ultimatum. "Om klagomålet är ungefär fem dagar är inte över, jag går till doktorn." Då klagomålen slutar efter fyra dagar. Men inte länge detta! När du är ständigt i flera dagar om klagomål, är det fortfarande klokt att konsultera en läkare en gång.
    Like 0   Dislike 0
  Kommentarer (1)
  Oddbjörn Almqvist
    Like 2   Dislike 0

  Jag har tre dagar av ark i avföringen eller skinn först och sedan ljusbrun avföring. Är det farligt eller som jag har denna läkare? Jag är fortfarande så ofta nervös om något eller kan det bli av med min sköldkörtel, som arbetar för att traag.groetjes Dineke av Zijp

  Lägg till en kommentar

  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile
  Tecken kvar: 3000
  captcha