Skötsel. Vilken hjälp får en vårdare?

Vad gör en vårdgivare och som ser till att en vårdgivare kan ta hand om?

För din man bekymmer

Sedan hennes make 1994 lidit skada på hans ryggmärg av en godartad tumör, Yvonne Bakker vård stjärna. Hon hjälper så mycket som möjligt i allt Douwe Bakker inte längre så han kan leva så självständigt och bekvämt som möjligt live.

Som ett resultat av en tumör i Douwe finns ett partiellt avbrott i förbindelsen mellan hjärna och ryggmärg uppstår, även kallad ofullständig ryggmärgsskada. Han har därför varit under de senaste åren, långsamt kommer att förlora fler och fler funktioner i sina armar och ben. "Min make var projektledare på KPN och jobbat mycket med händerna, nu är han knappast ut. Han försöker mycket fortfarande själv, dammsuga rummet eller göra tvätten. Men allt jag har att hjälpa honom med dagliga sysslor och sysslor. Ge frukost, duscha, ibland till och med på- och avklädning. "Yvonne tror att det ganska logiskt, kanske för att hon dagligen ägnar sig åt hand om andra, arbetar hon som hemvårds skötare för äldre personer med demens. Först när hennes man kom på övervåningen inte längre i deras tidigare familjens hem, de kallas för hjälp. När WMO skrivbord i kommunen de kunde ordna stöd. Så togs för att säkerställa att det finns en trapphiss hemma och kom till en plats i duschen.

Hur får jag mer information om läkemedel?

Ännu Yvonne inte göra något utan hjälp av andra. Hon har en speciell relation förtroende med apoteket. "På grund av den intensiva nervsmärta orsakad av tumören får min make för år starka smärtstillande medel och även morfin. På den hade jag en hel del frågor: "Hur tråkigt är min make till denna smärtstillande medel, hur ska vi se till att tarmen kan absorbera slag av medicinering och kan morfin drog x eller y?" Det Yvonne alltid kan gå till apoteket. "De är också varnings läkare vid förskrivning av nya läkemedel. Se till att du får en mage skydd med smärtstillande eller laxermedel med morfin. Dessutom övervakar de mängden av medicin du har i huset. "

Vården fortsätter. "Jag kan också konsultera med apoteket om varumärket som jag får från en viss medicin, som kan variera eftersom varje gång. Även om samma verksamma ämne, men det kan vara så att min man inte reagerade bra här. Till exempel genom blandning i skalet av en agent. "Även om behandlingen regelbundet talade till apoteket. "Om något nytt uppfanns inom smärtbehandling, till exempel fentanylplåster, går jag först till apoteket om de är bekanta med det och vad hennes åsikt och idéer om detta."

Hur kan jag hålla koll på medicineringen?

Om patienten använder flera läkemedel samtidigt, är det ofta svårt för en vårdgivare att övervaka. De nederländska kemister har lagt några tips i rad för att förbättra läkemedelssäkerhet.

  • Be om en aktuell medicinlista

Apotekare spelar en nyckelroll i spårning och hantera medicinering patientdata. Baserat på en löpande läkemedelslistan vårdgivare kan överväga läkemedel som används redan och på grundval av detta fatta rätt beslut. Fråga apotekspersonalen orsaken till denna översyn. Detta kan han ge när patienten tillåter det. Ta listan när patienten går till sjukhuset.

  • Lämna en doseringsschema ritning

För vårdgivaren, är det inte alltid lätt att komma ihåg vilka mediciner patienten, när och i vilken dos som ska användas. På apoteket kan de göra en doseringen. Om det finns en hel del droger är att sväljas hela, det finns också möjlighet att låta en medicijnrol, i vilken läkemedlen packas per tidpunkten för administrering.

  • Berätta vilka mediciner patienten tar

Patienten kan förskrivas av olika läkare, olika läkemedel. Ibland vet de inte varandra så. Eller ibland, är en läkare inte känner till en interaktion eller uppdatering. Dela alltid med egen apotekare så att han kan hålla sig uppdaterade medicinlista. Logga dessutom läkemedel som används utan recept såsom ibuprofen och homeopatiska läkemedel.

  • Ange förändringar i medicineringen av

Vissa läkemedel går emot varandras effekter. Drogerna inte fungerar bra. Andra läkemedel förstärker varandra. Patienten kan uppleva ökade biverkningar. Låt alltid farmaceuten vet när vissa läkemedel inte längre används eller när dosen ändras.

  • Var uppmärksam för biverkningar av mediciner

Kontrollera med apoteket om eventuella biverkningar, kan patienten förvänta sig. Var uppmärksam på dessa tecken och symptom inträffar och dela detta med apoteket. Dessutom, om patienten redan har haft dåliga erfarenheter i det förflutna med vissa mediciner, till exempel, en allergisk reaktion på grund av ett antibiotikum. Apotekaren då fångar i filen hos patienten, så ha detta i åtanke kan hållas och omsorg kan ges att mäta.

  • Utbyta erfarenheter

Vårdgivare är ofta de första att upptäcka om läkemedlen fungerar, till exempel för smärtlindring. Men om det finns problem med läkemedel, såsom sömnighet, dåsighet, svårigheter att svälja, diarré eller förstoppning. Fortsätt att dela erfarenheter med apotekaren, så att han kan avgöra med din läkare om läkemedel som ordinerats är lämpligt.

(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha