Skriv ditt eget spel

Zaida Isaksson April 24, 2016 Underhållning 3 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Barn som gillar agerar som kanske skriva sin egen lek, varför inte? De hittar en bra bit att spela och improvisera är faktiskt mycket mer spännande att skapa din egen bit. Så galen inte. Och så svårt det inte redan är. Fördelen är att du kan bestämma har all frihet i valet av ditt ämne, eller om du vill hålla sig till verkligheten, eller att du bara vill ge en stor twist till historien. Allt är möjligt!

Improvisera

Tänk på vissa tecken och låta dem uppleva något roligt eller spännande. Håll det kort och tänker på ett lyckligt slut. Försök först saker tillsammans innan du skriver ner dem. Kom upp med olika roller. Ta några rekvisita och improvisera. Säg vad som helst och bara göra något. Det visar alltid något!
Dessa sketcher du kan ta upp en idé för en pjäs. Detta kan träna i form av ett skript. Det är viktigt att det är tydligt:
 • Om det spelas ut?
 • De som spelar med det?
 • Vad ska spelarna säga?
 • Gör historien alltför komplicerat och ge spelarna inga stora bitar av text.

  En knäpp skiss


  Exempel för att komma igång

 • Kom upp med konstiga husdjur med konstiga symptom som du anger på veterinären.
 • Make up fåniga klagomål / läskiga sjukdomar där du kan gå längs till läkaren och klä upp och / eller make-up.
 • En häxa kommer i Blokker och söker en kvast
 • En lärare känner sig plötsligt inte längre svar på frågor / summor
 • En skådespelare klär och låtsas som är helt normalt. Den annan aktör försöker försiktigt, taktfullt att ta reda på varför han / hon ser ut som det. Försök får ?? ?? inte såra eller skada annars flyr!

 • Om skriptet är klar repetitionerna kan börja. Det är viktigt att spelarna känna med tecknet de spelar. Regissören hjälper dem. Tekniker som ger bakgrund, ange förändringar, och ljuset.

  Var uppmärksam

  Aktörerna behöver veta exakt när de vad jag ska säga eller göra. Ägna stor uppmärksamhet åt de andra spelarna. Efter vad gest, ljud och känsla är du nästa? Kallar du det ledtrådar. Du kan de eventuellt tala ut innan: om jag gör det / säga att det är din tur att göra / säga.
  Vid den första repetitionen, kan aktörerna fortfarande läsa sin text på papper, men i slutändan måste de lära sig utantill! Också öva ledtrådar.

  Audition

  Ibland första audition för en roll, så lite text för slitage eller spela en scen för att visa att du är klippt och skuren för denna roll, och ingen annan! Om du är på scenen säger något, då gå så långt som möjligt och möta ansikte utåt så att de kan se vem som talar, och de kan förstå så bra som möjligt. Låt innebörden av dina ord komma fram till dig, och berätta för dem med en känsla som går med det
    Like 0   Dislike 0
  Kommentarer (0)
  Inga kommentarer

  Lägg till en kommentar

  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile
  Tecken kvar: 3000
  captcha