Skottland på spec

Öjer Sandin Januari 7, 2016 Underhållning 27 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Även om vädret är inte alltid bra, är Skottland en stor destination. Visst just nu pundet är så låg. Det finns något för alla: vacker natur, men också en hel del kultur. Så även med dåligt väder finns det alltid något att göra. Som ett exempel på vad alla gör, och som innehöll ett antal praktiska tips, här är några höjdpunkter från vår resa i Skottland 2009.

Transport och logi

På grund av de ännu ofta avlägsna områden i högländerna beslutade vi snart att vi ville gå åtminstone med en bil. Så valet som återstod var flyg + hyrbil eller en korsning med båt. När det gäller kostnaden allt detta inte göra stor skillnad för de två veckor som vi ville gå. Därför gör vi på grund av den lätthet med vår egen bil gick på båten: vi ändå dra bagaget inte över flygplatsen.
Var tvungen att klara den ofta utbytbara vädret vi gjort några bokningar vidare för övernattningar. På så sätt kunde vi anpassa vårt program lokalt. För att undvika Drenched campingplats vi valde att stanna genom "Bed and Breakfast". Det var genomförbart för böcker på detta sätt utan att först ändå alltid hitta något. Det var en fråga om en by inom köra någonstans och bara ringa bell med en skylt "Bed and Breakfast" hänger ut. Det fungerade bättre än genom Turistbyrån eftersom inte alla tillfällen stött därmed ansluten. Det är dock lämpligt att inte sent att börja söka. För att undvika att vi var tvungna att söka varje dag och en hel del tid hade gått förlorad, vi vanligtvis stannade två eller tre nätter på ett ställe. Han tyckte mycket bra, för då fanns det också gott om tid att utforska området. Vad är klokt att hålla i minnet är att vi har varit i början av juni. Det kan väl vara så att det är svårare i den verkliga säsongen för att hitta en plats någonstans.
Den "Bed and Breakfast" möjligheter var överallt väl omhändertagna, med mycket vänliga människor. De var alltid beredd att hjälpa dig med några bra tips på vägen så att du kan definitivt se höjdpunkterna i området.

Aber

Detta var vår första stopp. Byn ligger på den södra kanten av "Trossachs": ett skogsområde med böljande kullar och vackra sjöar. Området är också känt som den berömda engelska författaren Sir Walter Scott skrev en bok om det. Det kan vara bra vandrade utan berget omedelbart bli för hög. Så väl lämpad att acklimatisera sig för att dra i den verkliga högländerna. Också trevligt var vår båttur på sjön Katrine, där vi tog en cykel vägen tillbaka på cykel längs lakefront att köra tillbaka. Detta är också det område där den ökända Rob Roy levde
Från Aber betecknar samt på Loch Lomond: den största sjön i Skottland. Själv här har vi valt att göra vandringen till toppen av Ben Lomond. Med tanke på den tur vi hade med vädret detta gav en magnifik utsikt över den omgivande miljön. Och det var vår första bestigningen av en Munro.
Andra alternativ från Aber besöker också bland annat städerna Stirling och Callander, eller besök Doune Castle. Den senare är fortfarande i relativt gott skick. Detta var också skådeplatsen för en av Monty Python-filmer och TV-serien Ivanhoe.

Glencoe

Enheten från Aber till Glencoe ensam gav fantastisk utsikt speciellt när de passerar "De tre systrarna i Glencoe": tre imponerande intilliggande åsar. Återigen kan detta vara hopfällbara igen artat. Vad ringer ofta konstigt för oss Dutch är att det inte behövs i Skottland för att fortsätta gå på banorna. De vet att den så kallade "Rätt till passage" vilket i princip innebär att du kan gå någonstans så länge du bara ansvariga beter sig. Naturligtvis kan det ibland vara öppna för tolkning.
Glencoe vi har upplevt för första gången hur fruktansvärt Skottland kan se ut h
t någon gång samarbetsvillig väder. Ändå finns det fortfarande mycket att göra kul: en enhet genom Fort William och Glenfinnan i kuststaden Mallaig ännu gett tillbaka en hel del fina bilder.
 Och för att visa hur föränderliga vädret: på väg tillbaka som vi hade på Neptunus trappa en fantastisk utsikt med en molnfri himmel på det högsta berget i Storbritannien: Ben Nevis.
För de sportiga typerna bland oss, är detta verkligen ett måste i bra väder. Det är en lång stigning från havet eftersom du börjar, men vyerna från toppen är häpnadsväckande. Väl i förväg ägna stor uppmärksamhet åt vädret och kontrollera med ranger, för när vädret blir, det finns några platser att söka skydd.

Inverness

Från Glencoe körde vi igenom stränderna i Loch Ness med den berömda Urquhart Castle i riktning mot Inverness. Detta är en något större stad och det är verkligen trevligt att gå runt en eftermiddag här och se byggnaderna. Verkligen var värt att även Victoria marknad. Från Inverness, det finns många utflykter och båtturer för delfinspotting. I vår erfarenhet, var dock det bästa sättet att se delfiner, att inte gå med på en sådan båt resa men att besöka Fort George. Detta fort från sjuttonhundratalet är fortfarande i bruk och därför i gott skick. Det är dock delvis öppen för allmänheten. Väl värt det, och från vallarna av fortet, kan man väl se ut över havet och delfiner simmar ofta nära till stranden.
Fästningen byggdes som svar på den sista striden utkämpades på brittisk mark: slaget vid Culloden. Detta slagfältet syns ännu, men den medföljande utställningen ger en bättre bild än slagfältet själv.
Ett annat tips nära Inverness är ett besök till slottet Cawdor. Detta slott och dess trädgårdar är en stor del av året öppna för allmänheten, men slottet är fortfarande ockuperat.

Aviemore

Själva byn är inte så intressant. Det är mycket turistiska och inte mycket atmosfär. Men detta är en av de viktigaste centra för utomhusaktiviteter. Därför finns det många företag som tillhandahåller dessa aktiviteter. Såsom kanotpaddling, bågskytte, fyrhjuling, canyoning, etc. Problemet är att ta reda på den verkliga semesterperioden många aktiviteter, men begränsningar passage på grund av brist på deltagare. Vi själva har valt en forsränning på Findhorn. Igen vi var tur att en guide med oss ​​ville bara skicka ut där, eftersom det faktiskt fanns inga ytterligare deltagare. Detta gjorde det egentligen bara kul. Denna utflykt var mycket tillråda. Speciellt eftersom det var dagarna före hade ganska löst vattnet är mycket hög att erfarenheten var välgörande. Vattnet var ganska vild, vilket för oss som oerfarna takbjälkar i ett två personers flotte var bara rätt att göra det en händelserik dag.
En annan oväntad rolig utflykt var en natt i en observations stuga för att studera det lokala djurlivet. Även om det matas alltid återstår det att se om du ser något. Men chanserna är ganska bra att du ser åtminstone några rådjur och också fortfarande Martens och grävling.
Dessutom är Aviemore också en utmärkt bas för att besöka whiskydestilleri Glenlivet. Ett sådant besök bör inte missas när du besöker landet whisky. Och det fina med Glenlivet destilleri är att det är åtminstone en whisky som också är något känd och säljs under eget varumärke som single malt, snarare än bara i blended whisky.
Tyvärr var under vår tid i Skottland igen, och med en känsla av att det fortfarande finns så mycket mer att se att vi definitivt gå tillbaka, tog vi båten till IJmuiden.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha