Skor: vår vardag skor i ordspråk

Skorna, som vi går varje dag, hamnade i våra ordspråk. Långt innan omröstningar och statistik fanns, detta trollformler återspeglade vår syn på oss själva och vårt samhälle. Det handlar inte om konkreta skor som gymnastikskor, promenadskor eller dansskor, men skor i "ökända mening. Ordspråksboken är vanliga uttryck som visar hur vi i världen "stand" och ställde sig upp. Du hittar dessa "ord" med förklaringar på Internet, i synnerhet proverb böcker och ordböcker som Koenen eller ordbok. Men ännu bättre är om du vet och förstår, utan att behöva ta hand om något eller om de är en del av din vardagsspråket.

Proverbs som speglar

Ordspråksboken speglar på något sätt vårt samhälle. Detta gäller för ordspråk om skodon i allmänhet, men även för alla andra ordspråk. Därför denna artikel är en del av en speciell på olika kategorier av ordspråk.
?? Förutom sina löparskor ??
Detta ordspråk innebär att någon är arrogant, beter sig stolt. Han har, enligt hans mening, nödvändigt om det inte var skor, liksom andra vanliga ?? ?? människor. Han går tillsammans med sin stolta över skor.
?? Hjärtat sjunker honom i skorna ??
Detta uttryck innebär att någon förlorar mod. Ett par skor du bär på fötterna, den nedre delen av kroppen, så är ditt mod som det ?? Då är det inte mycket, du är nästan tappat modet, så att säga.
?? Med bly i skorna går någonstans ??
Om en person på det här sättet för något eller närmar sig någon så betyder det att han ser fruktan och därför promenader mycket tung erfarenhet. Som om det finns bly i det! Det kan bero på att han förväntar sig något dåligt exempel.
?? Någon stoppa något i skorna ??
När du använder denna fras du ge någon någon annanstans att skylla. Du sadlade som det var någon annan det avslutas. Att säga det med en annan ordspråk ...
?? Inte vill vara i någons skor ??
Om jag använder detta ordspråk, jag menar att jag inte gillar meemaak vad den andra personen upplever eller snarare bör inte göra något som behöver en annan.
?? Veta var problemet ligger ??
När du vet vad problemet är ?? ??, då vet du vad problemet är. Föreställ det för ett ögonblick, men med en riktig sko: han är för hårt på tårna eller för bred vid hälen är alltför hårt på ditt kort. En skomakare, en inkompatibla sko gör bara lämpligt, om han vet var han har fastnat. Så det kan också vara ett problem bara när du ser vad som är fel, kan du åtgärda problemet.
?? Man får inte ta bort gamla skor innan du har ny ??
Föreställ det bokstavligen, men precis innan de är så gamla att de inte kan repareras av skomakare och du gör bort dem. Men ?? du inte har ett nytt par. Tja, det du är i din strumplästen, så du kan inte komma igång. Detta ordspråk betyder att du inte behöver starta något nytt om du fortfarande inte säker på att det nya brunnen eller att nya är verkligen vad du vill.
?? Stark i hans skor ??
Som så statligt, statlig fast, vet vad han vill, vet vad han kan göra, är en ståndaktig person.
?? För att attrahera stora skor ??
Om du lägger för stor par skor, bokstavligt talat, du kan inte köra bra. Chansen är stor att du kommer att snubbla och falla. Så det är när du tar något på dig eller vad du inte kan hantera. Då kommer du att snubbla och falla, det vill säga fel.

Upptäcka innebörden av ett ordspråk

Vem har inte haft ordspråk i den holländska lektionen, kan dess innebörd enkelt ser sig. Om du vill ha en riktig bok, kan du göra det i flera ordböcker. Prisma som ofta är korta, men i de av Koenen, koncis ordbok nederländska språket, kan du ändå besöka. Och visst i ordlistan stora ordbok nederländska anges i korridorerna "Tjock Van Dale ordboken. Det finns gott om speciella ordspråk böcker, ofta med bakgrundsinformation.

Slutsats

Det finns massor av nederländska ordspråk där vi uttrycker vår vision, vårt sätt att se och döma i vårt samhälle. Ordspråksboken är mer eller mindre en tidig form av röstningen i vårt samhälle.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha