Skor i ordspråk patten, tofflor, boot att åka skridskor

Halsten Lundberg Januari 7, 2016 Utbildningen 187 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Ordspråksboken speglar kultur och historia i ett land. Ordspråksboken om träskor vittne om vår jordbrukssamhälle. Ett land utan is, det finns ingen ordspråk att åka den. I vårt land gödsel, dimma och regn ?? ?? det finns uttryck med stövlar. Därför, i att lära barn, invandrare och etniska minoriteter är det viktigt att de lär sig våra ordspråk. Genom våra uttryck träskor, skridskoåkning, stövlar, tofflor och skor de lär sig om vårt land, vår historia och kultur. Dessutom undgår barn och invandrare, mycket som de inte förstår det metaforiska betydelsen av ordspråk. Innebörden av ordspråk du kan slå upp i tjocka ordböcker Koenen eller "Tjock Van Dale ordbok. Du kan även köpa en speciell proverb bok.

Proverbs som speglar

Ordspråksboken speglar alltså ett visst sätt vårt samhälle. Detta gäller för ordspråk om skor, utan även för andra ordspråk. Därför denna artikel är en del av en speciell på olika kategorier av ordspråk.

Klumpen i ordspråket

Våra träskor dvs ?? träskor ?? är kända för turister över hela världen. En turistattraktion av första ordningen. Dessa skor ?? ?? av trä är fullt köps i turistbutiker i Amsterdam. De gör en gammal hantverkare för holländska och utländska intressant.
Tre välkända fraser med ordet täppa det är:
?? Att du kan känna i dina ben ??; vad så många ord som att det är lätt att känna. Så lätt att även om du är på dessa hårda träskor, fortfarande kunde känna dina fötter när du går på det. På sätt och vis.
?? En bonde träskor ??; detta uttryck används för att uttrycka att någon är besvärlig. Ett talesätt som inte låter så vänlig mot våra jordbrukare. Det återspeglar också hur det används av rikare eller mer utbildade folk om våra jordbrukare trodde.
"Väl bryta mitt klump"; Detta ordspråk är ett sätt att uttrycka det händer något drastiskt, något ieand förväntas inte alls. En klump bryter inte bara; Det finns en hel del behov!

Tofflor i våra ökända uttryck

När du har tofflor till skor eller kanske tror att någon form av sandaler eller tofflor.
?? Branden i hans tofflor att gå ??; denna fras betyder att någon för något stort spel. Han går så hårt på hans tofflor som gnistor dem skjuta bort! Det är en komplimang för det arbete visar någon.
?? Skjuta från sin toffel ??; Om någon skjuter sitt humör, reagerar han mycket arg. Ser du det för dig? Hur personen i fråga sedan sin sko ?? ?? griper och kastar dig?

Talesätt om stövlar

Boots har numera i alla former och storlekar: snö stövlar, stövlar, pälsstövlar, vadare. Men mycket specifikt, redan kommer ett par gamla stövlar från berättelsen om Tom Thumb, som Perrault som har bland sina medlemmar ?? Tales of Mother Goose ??! Tom Thumb lånar ?? ?? I denna berättelse den förtrollade stövlar jätten, som han kan resa sju miles i ett steg.
?? Med sju liga stövlar ??; Detta ordspråk indikerar att någon gör något snabbt eller i stora steg. Dessa steg behöver inte tas bokstavligt, kan de också inneburit bildligt. Till exempel om en person hanterar något snabbt.
?? Något att slappna av hans känga ??; Om någon något lappat hans känga, är det troligt att någon någonstans nästan ingenting lockar om det tar mycket lätt. Det är trasor i den meningen att lappa ?? ??, något som lätt renovering. Tänk också skomakare ?? ?? i den mening som avses skor maker.

Toffeln, desto lättare passande skor

I ett kallt land som vårt, behöver du inte köra inomhus på dina bara fötter eller strumpor. Alldeles kall. Vi har sedan länge varit en speciell typ av skodon krävs. Trevliga och varma tofflor.
?? A ?? henpecked; En hjälte i tofflor är som en hjälte på strumpor! Så du kan bötfälla ett ordspråk för att förklara den andra. Men att vara tydlig: en HUNSAD make är allt annat än en hjälte.
Sitter under toffeln ?? ??; kanske en mindre kända uttryck. Någon som är HUNSAD är under plattan. Ett annat exempel på ett ordspråk som kan översättas till ett annat ordspråk. Vem HUNSAD av sin chef eller fru har att säga lite eller ingenting. Han absolut ingen roll tjänsten.

Skor i våra uttryck

Ordspråksboken om skor kommer i multiplar. Jag ska nämna två som tilltalar mig.
?? Om skon passar, bära den ??; Detta uttrycks genom att säga att om du tror att någon kritiserar dig, bör du göra något med denna kritik. Du behöver honom att locka dig! Detta ordspråk påminner mig med rätt eller orätt, alltid tänka på Cinderella berättelsen, som beskrivs av både Perrault och bröderna Grimm. Cinderella är den enda som förlorade, och prinsen hittade glassko eller sidenkostymer affären.
Vem är nyfiken på sagor, kan innebära stadsdelar i mitt speciellt sagor.
?? ?? Är i sin linda; Något som fortfarande är i sin linda, är något som bara har börjat.
Du kan säga ett projekt för att vidareutvecklas. Dessutom kan en person säga att han är fortfarande i sin linda. Han är ännu inte redo för vuxen eller delta i sexuella aktiviteter. Han måste fortsätta att utvecklas.

Skridskon i våra fasta uttryck

I vårt land, med sina många vatten och Elfstedentocht skridskoåkning entusiaster och fanatiker, var ett ordspråk med en skridsko oundviklig det. Men jag tycker bara att det ett ordspråk. Skaters förstå denna fras alltför väl.
?? En krokig skridsko rida ??; När en person driver en krokig skridsko, gör han ett misstag, ett misstag. Med skridskoåkning går sedan definitivt fel!

Skomakare, bliv vid din läst!

Idag, låt inte många människor reparera sina skor fortfarande ganska av en sann hantverkare skomakare. Snarare går de till en Hakkenbar eller köpa liknande nya skor!
?? Cobbler, hålla sig till vad du vet ??; En sista är formen på vilken en sko skapas. Detta ordspråk råder någon mot vilken det sägs, engagera sig i frågor som han förstår.
?? Barn skomakaren gå barfota ??; en kanske mindre känt ordspråk. Om barnen i skomakarens barfota promenad, de går barfota. Detta tyder på att någon betalar ingen uppmärksamhet till sina egna problem. Och det, kära läsare, är fruktansvärda! Särskilt om någon stör människors problem!

Slutsats om skor i våra holländska ordspråk

Det är nu klart att våra ordspråk berättar alltid något om vår kultur och vår historia. Vem oss ?? ?? kommer att förstå vårt behov att förstå ordspråk. Och om du inte vet innebörden av ett ordspråk, kan du slå upp det i "bättre" ordböcker tittar på. Tänk på lexikon över det holländska språket Koenen eller "Tjock Van Dale ordbok, stor ordbok av det holländska språket. Du kan också köpa en speciell ordspråk bok. Med denna kunskap och böcker utrustade vänligen ?? banorna, boulevarder, med smarta steg framåt ??!
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha