Skilsmässa ... distributionstillgångar och skulder

Stenulf Nordlund December 31, 2015 Miscellanea 4 1
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Du är mer än nöjd. Tillsammans dig vidare i livet. Inget kan gå fel ändå ??? Verkligheten för vissa människor är olika. Om du kommer att stå för en skilsmässa sedan plötsligt mycket ordnas. Speciellt ekonomisk uppgörelse kan ofta orsaka problem.

Gemenskapen av varor

Många människor har inte gjort några äktenskapsförord ​​och därmed är gifta i gemenskap av egendom. Detta innebär att de tillsammans i besittning av varor från denna gemenskap. Lån och skulder de trädde tillsammans faller också inom denna gemenskap.
Det kan vara så att en partner lån / skulder har till sitt eget namn. Vem skuld uppkommer är ansvarig för detta själv. Tyvärr är detta olika vid tidpunkten för skilsmässa ??
Från det ögonblick som ditt äktenskap upplöses blir du för halva ansvarig för skulder din ex-partner. Detta kan få ödesdigra konsekvenser om det visar sig att din ex-partner avsevärda skulder som uppstått före eller under äktenskapet.

Skilsmässa konventionen

I en skilsmässa bör utarbeta en skilsmässa avtal. Dessa definierar fördelningen av alla tillgångar och skulder. Detta är bara ett avtal mellan er båda. Borgenären behöver inte hålla med denna uppdelning och har rätt att driva in skulden på båda sidor.

Nära på lån

Du skulle kunna välja att betala av gamla gemensamma lån till dig varje tagit ett nytt lån. . Men båda parter måste naturligtvis ha tillräckliga inkomster för att uppfylla sin del av återbetalningarna. En nyutlåning överenskommelse under skilsmässa processen är inte möjlig. Du kommer alltså att behöva vänta tills efter upplösningen av ditt äktenskap.

Avstå samhället

Om tillgångarna uppväger skulder din ex-partner och du får ett ömsesidigt godtagbart avtal, så du kanske överväga att avstå från samhället. Detta undantag måste vara inom tre månader efter upplösningen av äktenskapet.
Med avståndstagande från samhället befriar dig från ansvar för skulder som inte kan hållas ansvariga för upplösning av samhället var. Du kommer att vara ansvarig för hushållens skulder såsom hyra och liknande och även för skulder som du har engagerade själv eller med din partner. Dessutom är det sant att du inte kan göra anspråk på tillgångarna i samhället utom din säng, sängkläder och kläder. .
Tyvärr finns det ingen klapp svar på hur man kan lösa de finansiella frågor i skilsmässa. Varje situation är unik och förtjänar noggrant övervägande för att få båda parter till en riktig uppgörelse.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (1)
Lara Blix
  Like 1   Dislike 0

När jag lämnade min ex tillhörigheter och skulder delas. Detta har pågått under ganska lång tid och mitt ex var muntligen överens om att lånet skulle delas i någon procent av ditt val. I slutet av kursen finns ett avtal och jag har betalat min del. Borgenären vägrade på papper plötsligt tillåta splita. Detta var år 2005. Nu finns det en eftersläpning i betalnings uppstå, och de vill stämma mig för lön kvarstad. Fråga 1: Kan jag vägrar att betala på grundval av oral engagemang split eller måste jag betala? Fråga 2: de kan direkt införa lön kvarstad eller kan jag fortfarande ordna något? Fråga 3: Om mitt ex i Wsnp kurser, jag kan då min kostnad efter den historien som nya lån, eller är det sedan under den rena skiffer?

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha