Skillnader i utveckling mellan Nederländerna och Belgien

Nordal Hagelin Februari 28, 2016 Hus & Trädgård 7 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Har du någonsin märkt hur i Belgien, framför allt i Flandern, det finns nästan ingen öppen utrymme du synas här? Och visste du att holländska nöja sig med en mycket mindre livsrum än sina grannar i söder?

Innehållsförteckning

  • Bandet utveckling
  • Stora hus och småhus
  • Variation i bostäder
  • Historiskt

Bandet utveckling

I Belgien kan du gå någonstans band utveckling strider i Nederländerna är ganska sällsynt. Särskilt i Flandern kommer att band utveckling längs alla större vägar. Bandet utvecklingen sker när många olika byggnader byggs bredvid varandra bredvid en stor trafikled. Du kan tydligt märka när du reser mellan större städer i Belgien. Med tåg eller bil i Belgien du kommer nästan ingen vakanser mot. Och det är inte bara för att Belgien har en mindre yta än Nederländerna, eftersom befolkningen i båda länderna är ganska lik i genomsnitt 364 personer / kvm i Belgien och 450 invånare / m² i Nederländerna. Du kan inte i Belgien 2 till 3 kilometer som reser utan att se ett hus längs vägen, i tätbefolkade Nederländerna du märker en hel del öppna ytor mellan städerna.
I Nederländerna, därför, en mycket annorlunda byggnadstradition. Det finns fler människor i stadens centrum, och mindre längs de stora vägarna mellan de olika städerna. I många holländska städer är en hel del höghus i Belgien ganska låg. I Nederländerna får du också stora öppna ytor mot när du reser mellan flera städer.
Även i industri- och jordbruksområden, är samma trend märkbar. I Nederländerna, jordbruksskiften större och färre gårdar per kvadratmeter jordbruksmark. I Belgien är landsbygden ofta delas in i många olika små tomter. För industriell samma ton: I Belgien finns det många små industriområden. I Nederländerna har den industriella verksamheten mer klustrade byggdes i stora områden, som jordbruksområden.

Stora hus och småhus

Belgarna lever i genomsnitt betydligt större än holländska. En belgisk Fastigheten omfattar i genomsnitt 119 kvadratmeter. I Nederländerna är den genomsnittliga mycket lägre med endast 75 m². Detta resulterar också i en helt annan tradition av bostäder. Husen på den belgiska gränsen, ofta har en mycket bredare front. Det finns också i Belgien, delvis på grund av den tidigare nämnda band utveckling, mycket mer småhus. Det vill säga bostäder som inte byggdes alldeles intill grannarna, men där det finns alltid några meter fritt utrymme mellan intilliggande hus.

Variation i bostäder

I Belgien finns det fortfarande en underavdelning tradition. Den "belgiska Dream": som familj bor i en grön stad, i ett stort öppet hus som du vill ha dem for've byggt själv. Därför sägs ibland att den belgiska med tegel i magen är född.
De byggregler i Belgien är mycket lösare än i Nederländerna. I de gröna kommuner i närheten av Antwerpen som Schilde eller Brasschaat, är denna uppenbara: rika medborgare kan bygga sin egen lilla slott på en stor bit mark i Nederländerna är en sådan konstruktion svårt att uppnå eftersom domarna inte tillät det.
Dessa lösare regler i Belgien ser till att det återstår mindre öppet utrymme. Samtidigt säkerställer detta att en mängd olika arkitektoniska stilar, tillgängliga storleken på byggnader och typer av byggnader i samma stad eller distrikt.

Historiskt

Dessa skillnader berodde främst historiska, men också fortsätta att existera i dag. Reglerna i Belgien för att bygga brukade vara mycket vacker, men långsamt allvarligare, även om de på något sätt närma sig stringens de nederländska byggreglerna. Samtidigt var det styck så mycket öppen plats i Belgien och bostadsområden där verkar vara ingen återvändo. Den enda vägen framåt: bostadsområdena är långsamt blir mer verkliga bostadsområden, eftersom befolkningen fortsätter att öka. Medan nederländska människor i staden bor i mindre bostäder, men kan njuta av mer öppna ytor runt dessa städer. I Flandern försvinna öppna ytor, såsom åkrar och betesmarker, till ett bra tempo. 2014 dagligen försvinna öppet utrymme storleken på sex fotboll eftersom alla vill ha ett nytt hus med stor trädgård och kommunerna fortsätter att paket ut. År 1985 endast 11,6 procent av totalt 1,35 miljoner hektar land fullt av Flandern byggts. År 2013 var det redan 18,7 procent.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha