Skillnader astma och KOL

Alla har hört talas om astma och KOL. Båda är luftvägssjukdomar. Vad många inte vet är att det finns en skillnad mellan de två

Astma

Astma är grekiska och betyder andfåddhet, väsande andning, tryck över bröstet. Det är en kronisk inflammation i luftvägarna. Luftvägarna är därför mycket känsliga och ofta reagerar på specifika stimuli. För särskilda incitament bör du tänka på cigarettrök, parfymer, rök, dimma, måla rök etc. Om patienten utsätts för dessa stimuli förträngning i luftvägarna. Detta kan bero på sammandragning av andningsmuskulaturen, svullnad av luftvägsväggen eller överdriven slembildning. Patienter upplever en hosta, tryck över bröstet, väsande andning och ge upp slem. Astma Patienten kan också ha allergisk, så det är också ett svar på specifika stimuli, såsom gräspollen, djurhår, dammkvalster och mögel. Svårighetsgraden av astma varierar beroende på ålder och perioden. Till exempel, barn och äldre drabbas mer därifrån. Även patienter i morgon och kväll känsliga. Utöver det vanliga ?? ?? och ?? allergisk ?? astma har vi också ansträngningsutlöst astma, nattlig astma och yrkesrelaterad astma. Villkoret är delvis ärftlig och är behandlingsbar.

KOL

KOL står för Chronisc obstruktiv lungsjukdom ", vilket innebär kronisk obstruktiv lungsjukdom. KOL är ett samlingsnamn för kronisk bronkit och emfysem. Patienten har här inflammation i broncholi, vilket gör dem skjul. På grund av denna förstoring, och svallningen av slemhinnorna är överdriven slem produceras. På grund av den överskjutande slem skapar förträngning av luftvägarna. När emfysem alveolerna förlorar sin elasticitet och fasthet eftersom de är skadade. Alveolerna är anslutna till broncholi och hålla luftvägarna öppna. De snap stängas av skador och minskad luftcirkulation, så att patienten tar emot trångmål. KOL orsakas vanligen av rökning och är kroniskt närvarande. Tyvärr är detta tillstånd förvärras med ålder och minskad förväntad livslängd. Även med en optimal behandling, är lungfunktionen reduceras.

viktigaste skillnaderna

Det är tydligt att KOL är orsakad av yttre faktorer. Lungorna ofta skadas vid det flertal rökning. Detta behöver inte alltid vara så. Även personer som har arbetat i flera år i kemisk vädring eller dammiga områden kan få är drabbade. Astma är emellertid redan finns i systemet. Eftersom det är en reaktion vid astma och ingenting annat är skadat, hantera det lättare och livet är precis som alla andra. Tyvärr pengar för KOL, eftersom allt är i lungorna som bryts går att reparera, patienter kommer också att här alltid har problem. Detta tillstånd är vanligast hos personer över 40 år. Astma drabbar alla åldrar, men är särskilt tydligt vid en tidig ålder.
(0)
(0)

Kommentarer - 1

Bästa Jikkes, bra artikel; att i första hand. Det är verkligen så att astma och KOL jämförs ofta med varandra. Jag har själv både astma och svår emfysem. Men jag är "bara" 27 år. Detta förstår också en hel del människor, eftersom KOL förekommer främst hos personer över 50-55 år. Men det finns säkert tjugoårsåldern som måste ta itu med alla ganska, som jag, och som följaktligen har en kraftigt reducerad livslängd, att säga vad det respektfullt. Jag har själv sitter tillsammans i en grupp för ungdomar med emfyseem.Wel Låt mig säga att om du har emfysem och astma, kan astma behandlas snyggt faktiskt, vilket lämnar endast stuffiness av emfysem. I astma har svårt att andas in och emfysem har svårt att andas ordentligt. Mycket bra att du gör det gör det tydligt i din artikel!

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha