Skillnaden mellan ADHD och manisk depression

Klingande två olika saker, men ändå vara ADHD och manodepressivitet är ofta förvirrade. Hur känner du igen skillnaden? Klingande två olika saker, men ändå vara ADHD och manodepressivitet är ofta förvirrade. Det händer därför ofta att någon som är manodepressiv är märkt ADHD. Detta kan vara mycket farligt. Drogen Ritalin, användas av personer med ADHD, fungerar inte hos personer utan ADHD. Detta kommer att vara fallet även livligare och mer impulsiva.
Vad exakt är skillnaderna och hur du kan ställa en diagnos? Här är några punkter där du kan se

Någon som är manodepressiv:

 • Njut av farliga situationer och är därför ofta ser
 • Många som lider av vredesutbrott. Detta kan ta lång tid
 • Medvetet förstöra någon annans saker, eftersom han eller hon är arg på någon annan.
 • Sover lite och har litet behov här.
 • Är begåvad inom ett specifikt område. Såsom språk
 • Har verkliga känslor av depression.

En person med ADHD är:

 • Ibland sker misstag i farliga situationer som, eftersom det fungerar som en våghals.
 • Lider av vredesutbrott, men dessa inte varar längre än en halvtimme.
 • Gör andras tillhörigheter skadas genom att underlåta att uppmärksamma
 • Har problem med att sova på grund av att uppmärksamhet tas upp av många saker
 • Om han eller hon är begåvad, är det inom alla områden och inte bara en.
 • Har ibland sorgliga känslor.

Som ni ser, båda fallen verkar mycket lika. Det är därför inte förvånande att en läkare gör här ibland ett fel. Var försiktig om när du eller dina barn får diagnosen ADHD. Det kan vara farligt om det är fel diagnos.
Kom bara ihåg: Ovanstående punkter är bara riktlinjer. Låt du alltid välinformerad av en läkare eller profesional och inte själva dra slutsatser som kan vara eventuellt fel. Detta kan också vara mycket farligt. Men det är aldrig fel att vara uppmärksamma och kontrollera ytterligare eller läkaren hade fel ände.
(0)
(0)

Kommentarer - 4

Ritalin används av många elever under studien, så att de kan koncentrera sig mer på sina studier. Så att människor utan ADHD är impulsiva och småprata med användning av Ritalin är inte sant.

Jag har en god vän. Han har fått diagnosen bipolär sjukdom och ADHD. Nu hände något mellan oss och han är mycket arg, aldrig vill se mig och bara ser sina egna sanningar. Jag lät honom inte. Hur fan ska jag hantera detta? Vad kan jag göra? Jag vill inte förlora honom. Kan ni hjälpa mig?

Hej! Det måste finnas likheter mellan de båda sjukdomarna, men kom ihåg att mani har mycket slående och ofta psykotiska drag. Det handlar verkligen om beteende som är mycket olika. För vissa verkar världen som en saga. De befinner sig stor och hantera allt. Börjar också på allting och ofta köper mer än de har råd med. Dessutom är de ofta inte längre följa. Detta är helt annorlunda i ADD.

Hej Anna, rätt, du har helt rätt om det. Båda sjukdomarna har också många skillnader. Men det är tyvärr ganska ofta fel diagnos, några med lite mer uppmärksamhet inte ens behöva hända.

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha

Se Också