Skicka in en skriftlig reklamation

Både privat och företag det händer ibland att du vill lämna in ett klagomål. Det bästa du göra det skriftligt. Om du skriver ett brev av klagomål, stanna alltid diplomatisk. Du måste också fråga dig själv om ditt klagomål verkligen är motiverat.

Endast på detta sätt ditt klagomål tas på allvar

Även större företag gör tillgängliga telejourer för klagomål, skulle du göra klokt i att alltid klaga skriftligen. Vänligen skicka ditt klagomål, helst med rekommenderad post så att du har tillräckligt underlag för en eventuell rättegång.
Hit rätt ton
Vill du ha någon genom ett brev av klagomål till "rött kort" show, också förblir alltid artig och korrekt. Även om du fortfarande så arg, inte omedelbart klättra in i pennan, men först låta allt sjunka in och ta lite avstånd från motivet. Och när du äntligen börja skriva regeln är: göra affärer och formulera noggrant. Som fångar fel ton i ett brev av klagomålet inte tas på allvar, precis som hans klagomål ändå.

Utkastet klagobrev

Hitta rätt kontaktperson inom organisationen
Skriv inte företaget eller allmänheten, men försöker alltid att ge dig ett namn. Brevet bör också företrädesvis riktas till en viss person inom organisationen. Det bästa du kan för den första telefonen att försöka lista ut vem som är ansvarig. Om det behövs, har namnet som spel.
Gå inte in för mycket i detalj
Begränsa din alltid kärnan i målet. För att beskriva exakt, är det viktigt att alla fakta noga förklarade: de inblandade, den exakta plats och tid. Bara göra det så kortfattade som möjligt. Om du blir alltför omfattande, uttråkad av mottagaren. Endast om klagomål brev är högst trekvarts sidor lång, är chansen att det är också noggrant läsa. Det är oundvikligt att gå in mer i detalj, gör det snarare i form av en bilaga.
Bandet inte i ilska
Hur arg du är, bör du alltid se till att du förolämpar mottagaren av ditt avgassystem i allmänna ordalag om företaget. Ordalydelsen bör väljas så att intrycket av att företaget är endast i detta ett fall har gjort ett misstag. Endast på detta sätt du vaknar på läsarens förtroende för att han är en nöjd kund kan återhämta sig med skälig ersättning.
Fråga specifikt för en återgång
Var specifik och namnge en "pris": du har ett klagomål i ditt brev alltid nämna vad du förväntar dig i gengäld. Det kan vara en ny enhet utan brister, pengar för rengöring av en kostym eller en förlängning av garantiperioden. Aldrig vara alltför blygsam efterfrågan men inte heller omöjligt. Ibland den gyllene medelvägen är den högsta möjliga.
Hotande är uteslutet
Aldrig ut hot i ett brev av klagomål. Snarare är det även lämpligt att formulera klagomålet på ett sådant sätt att du gör det som en självklarhet se till att mottagaren är så förstående och förnuftigt att du förväntar dig ett positivt svar.

Detta bör åtminstone omfatta ditt klagomål brev

En effektiv skrivelse av klagomål bör innehålla följande punkter företrädesvis:
  • föremål för klagomålet: artikeln eller prestanda uppnås när, om namnet på säljaren och fakturanummer eller kontraktsnummer;
  • felet: Beskriv kortfattat vad fel du klaga;
  • lägga fram konkreta krav: en del av mottagaren med lagen du gör tillämpas i samband med ditt klagomål.

Exempel Text

Angående: Klagomål om en tillgänglig laptop
Damer / herrar,
den 3 september, jag är med dig 500 euro per bärbar dator från ABC märke, typ 123, köpte, inklusive all nödvändig mjukvara. Redan vid första start kraschar hela systemet. Processen upprepades ungefär var 30 minuter. Du kan bara se från den bifogade loggfilen när felet inträffar. Baserat på dessa fakta, jag vädjar till min lagliga rätt att garantera och uppmana er att plocka avses bärbara dator med mig och ersätta den med ett väl fungerande system. Vill du ringa mig för ett möte. Dessutom, nu vill jag er alla att påpeka att du är skyldig att vidta alla ersättningskostnader för ditt konto.
Med vänliga hälsningar,

Ha alltid en kopia av brevet

Skicka originalet och alltid behålla ett exemplar. Om du skickar brev med en rekommenderad försändelse butik då också kvittot du får från posten.

Fråga om status för ditt klagomål

Senast efter 14 dagar, bör du ringa eller e-post frågar vad det blev av klagomålet. Även här, mottot är: inte hota. Hör civiliserade varför det inte fanns något svar på ditt klagomål. Endast om du inte får ett direkt svar, kan du överväga ytterligare åtgärder, till exempel ett meddelande till pressen eller en konsument, överföra filen till en advokat eller användning av dina juridiska kostnader. Och det är sannerligen inte fel att meddela eventuella kommande steg som går genom utövaren av klagomålet.
(0)
(0)
Tidigare artikel Vitaminer: mätenheter

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha