Säkerhet inom jordbrukssektorn

Aste Stenbeck Februari 27, 2016 Miscellanea 2 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Varje år i jordbrukssektorn flera tusen olyckor med personskador. Resultatet blir ofta en kortare eller längre frånvaro av de skadade. De flesta olyckorna involverar skärning med vassa föremål som berörs av ett föremål någonstans eller fastna under. Är också främsta orsakerna till skada faller från hög höjd, förgiftning av gödselgaser och kontakt med djur.

Titta barn som leker

?? S den största risken för att drabbas av en olycka inträffar i jordbruk och boskapsskötsel. Olyckor orsakas ofta av brist på lämpliga anläggningar eller göra otillräcklig användning av oaktsamhet. Ibland också spelar bristen på lämpliga förfarandena. Visst kombination av affärs- och familjen är en viktig riskfaktor i jordbruket sker nu en gång ofta. Barn som leker kan vara förödande i närheten av skärverktyg och farliga maskiner.

Förebyggande är bättre än att bota

Fortsatt vaksamhet är nödvändig där regelbundet uppmärksammats av kampanjer. Tillsammans med dessa åtgärder ges också för förbättringar råd av experter. Forskning ofta sker efter en olycka att göra förbättringar för att förhindra.

Stigas för ökad säkerhet

En organisation med säkerhet inom jordbrukssektorn är oroad Stigas. En maxim Stigas är att en sund och säker arbetsmiljö mer trivsel och mindre ofta ökar sjuk produktiviteten. Stigas återförenar med arbetsgivaren och arbetstagaren risken ?? s karta och titta på vilka åtgärder som behövs för att förbättra. Dessutom är denna organisation behandlar frånvaro och den mest effektiva återintegrering.

Information från Stigas

Tillhandahålla information, fokuserar de inte bara på jordbrukarna själva utan också för möjliga partner och barn. Stigas organiserar också information om riskerna ?? s och förebyggande åtgärder och gjorde några filmer om de vanligaste risk ?? s. Två vanliga industriolyckor orsakas genom att vända med traktorer och stora maskiner och heftrucs.

Backning med traktorer och tunga maskiner

Backning med sådana maskiner, såsom en skördetröska, är svårt eftersom föraren ofta inte kan se vad som finns bakom maskinen. Olycksrisken är därför mycket stor. Olyckor kan förebyggas genom en bra reverserande skydd. Så ?? s säkerhetsvarningar föraren när någon visas i den döda vinkeln. Det finns även system som säkerställer att maskinen stannar när någon kommer eller när något eller någon drabbas inom en viss radie. Adekvat speglar och en backkamera är också bra att se vad som händer bakom maskinen. Och naturligtvis, bör barnen hållas på distans och bör inte finnas några gäster på gården är där föraren inte känner.

Gaffeltruckar riskabelt anordning

Olyckor med heftrucs kan få mycket allvarliga konsekvenser. ?? S risker som kan uppstå faller last, kollisioner felaktig användning och luta lastbil på ojämn terräng. För en snabb hörna tagit en liten ojämnhet alla kan orsaka lastbilen välter. Mycket viktigt är också att erbjuda en säker arbetsmiljö och att verka i enlighet med manualen och endast av utbildad personal. Trucken underhållas och vara utrustade med säkerhetsbälte och tjänar också säkerhets hängslen eller en sluten hytt.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha