Säker resa med bil kräver goda förberedelser

Säker resa är viktigt, så det borde för en lång resa med bil vidtagit en rad säkerhetsåtgärder. Först av allt, eftersom under din resa nu är helt enkelt inte nära din betrodda garage och eventuella tekniska problem i ett annat land ofta svårare att lösa och även att din bil under en lång resa en hel del har att uthärda. Det är därför klokt att alla för en fantastisk resa utbyte av delar bytas ut. Även för dina däck på en lång resa i bergiga eller snöig område kan vara ett test av styrka. Rätt däck med bra mönsterdjup är därför en förutsättning.

Den tekniska kontrollen över bilen

Säker resa med bil börjar med en grundlig inspektion. Under en lång resa eller en längre semester längre bort, en bil måste alltid kontrolleras väl. Det finns alltid en väg till ett fel uppstå, men eftersom bilen för resan korrigeras väl, kan bara gå mindre fel. Alla effektiv kontroll är dig själv eller din mekaniker eller bakom alla slitna delar eller andra, ibland dolda fel.

Bra däck är nödvändiga för att resa på ett säkert sätt

Kontrollera däcken för deras stress. Däcket, som delvis bestäms av vikten på din bil, anges av tillverkaren i bruksanvisningen för din bil. Ibland finns det en skillnad i däcktryck för full last, lastad bil och en bil med något bagage. Det måste därför finnas en viss tid innan du tittar på broschyren. Under ett halvt euro, kan du sätta press på dina däck på bensinstationen. Mäter också profilen av däcken. Sommardäck bör bytas ut när de har mindre än 2 mm profil, vinterdäck när de har mindre än 4 mm profil. Finns det tillräckligt med profil, då risken för sladd är större och om det finns en poliskontroll kan du få en polisanmälan. Detta måste undvikas.

Kontrollerad Bromsar

Bromsar är för säkerheten för alla passagerare är avgörande och bör kontrolleras regelbundet, särskilt om du planerar att göra en stor resa. Bromsklossar och / eller bromsbelägg slits ut och helt enkelt måste ibland bytas ut. På en lång resa, de måste lida en hel del och det är lämpligt att kontrollera i förväg från dem och eventuellt ersätta. Bör kontrolleras bromsvätskenivån. Utan bromsvätska kan inte bromsa, så för en lång resa måste innehålla tillräckligt ?? i kärlet ??, eller om du måste vilja kokande motorn halvvägs upp ett berg och hemifrån, att stå stilla.

Lights

Kontrollera alla lampor på bilen, både blinkande lampor och dimstrålkastare, baklyktor och strålkastare på framsidan. Tillhandahålla en uppsättning reservlampor. Alltid lätt när vägen kan man bryta ner, särskilt om du vill resa ?? kväll.

Tändstift och batteri

Har tändstift kontrolleras och ersätta dem om det behövs. Kontrollera även batteriets prestanda eller har det kontrolleras vid ditt garage. Ett dåligt batteri behöver inte alltid att plötsligt vara tom, men kan på en mörk landsväg har orsakat att strålkastarna ger mindre och mindre ljus, så att du gillar en hare nästa parkeringen för att leta efter.

Olja

Kontrollera oljenivån och fyll på vid behov. Titta efter läckor motor. Du kan se att på platser där lite olja passerar eller på platser där olja har läckt och metallen har förändrats i närheten av färgen.

Kylvätska

Sörj för god kylvätska. Speciellt på resor till områden med snö och frost är det viktigt att det finns tillräckligt med kylvätska i behållaren.

Fördelning av vikt

Fördela bagage ordentligt på bilen. Sätt inte alla tunga föremål i bagageutrymmet på en sida, men fördela vikten över hela bredden. Inte alla passar bagage i bagageutrymmet, kan du här eller där en påse med tillhörigheter placeras i det inre av bilen, men det eller på marken och inte på hyllan. Det får endast lätta saker som en mössa, halsduk, ljus jacka eller något liknande ned. När en kollision kommer under sin flykt genom det inre utrymmet ingen skada kan lägga till de åkande. Böcker, iPads och andra tyngre föremål men aldrig, aldrig höra på hyllan. Vid en kollision, kan de orsaka livshotande skador.

Lösa bagage objekt

Reservdelar tillhör bagage i bagageutrymmet och på en plats där de fastklämda ner och kan inte gå vandrade. De hör inte löst i det inre av bilen. Alla flaskor med vatten, och liknande, hör hemma i en påse hemma, tillsammans med andra livsmedel som du behöver när.

Bilen borsta

Torka bilen innan du laddar den. Detta Ge främst rena och ljusa fönster, klarglas strålkastare och bakljus. I synnerhet glas strålkastare fångar många insekter och ibland måste rengöras noggrant med vad Jif eller någon annan slipmedel. I själva verket är det viktigt att du syns i rätt tid och väl av andra förare på vägen.

Säkerhetsbälten och barnstolar

Kontrollera remmarna och se till att alla i rummet är i bältet. Föraren av bilen är ansvarig för säkerheten för de åkande och bör kontrollera som sådan eller alla måste bältet. Detta gäller även för alla godkända och säkra barnstolen.

För att stoppa två timmar

Efter varannan timme stanna och äta eller dricka något. Är det möjligt, ändra position så att någon annan kan bara köra och du kan vila. Ta lång enheter längs en rulle av glukos, eller ännu bättre, ett gäng tvättade druvor och äta det på någon av rastplatserna. Är du också trött, då inse att. Placera bilen på en parkeringsplats och gå i vila i en timme. Bättre en timme sent för semester adress, inte alls. Vem går på semester trots allt har tid för sig själv från det ögonblick han eller hon har kommit in i ytterdörren och gatan friläge. Hast är en dålig rådgivare, särskilt på vägen.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha