Säker mobil Internetbank

Ide Uggla Februari 27, 2016 Miscellanea 4 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Den nya eran av Internet och mobila banners har kommit, men frågan är hur säkert det är? De viktigaste åtgärderna för att hålla i åtanke börjar med dig. Noga med att ta itu med eventuella hot som sätter din finansiella information i riskzonen. Här är några viktiga tips för att säkra mobila banktjänster.

Undvika att klicka på slumpmässiga länkar

De farligaste Internethot är phishing. Dessutom har en skadlig webbplats förklädd i en jacka om det var platsen för ett finansiellt institut eller ett e-postmeddelande som ser ut att vara från banken. Detta kommer att göras i syfte att samla in din personliga information. Detta trick kan användas för att stjäla finansiell information. Du kan få ett mail som anger att de behöver uppdaterade data för systemet, eller för ett lån till dig. Det kallas också spoofing som en dummy webbplats har skapats exakt en kopia av den ursprungliga webbplatsen för banken. Det är därför inte tillrådligt att följa länkarna, eftersom dessa används för ändamål phishing. Den webbplats där du kommer att riktas till kommer sannolikt att bli en parodi.
En annan sak att tänka på är att inte skicka ditt kontoutdrag när du får ett sådant e-post. Dessutom är det bra att informera din bank när du får ett sådant e-postmeddelande.

Inte satsar på publika nätverk

En mobil anordning är utformad på ett sådant sätt att den tillåter att logga i samband med olika nätverk för smidig surfning. Detta gör att du stöder också 24 timmar om dygnet ansluten till ditt nätverk. Men, så du är också sårbara för hackare. Undvik frestelsen att utbyta information om en Wi-Fi-anslutning eller kontrollera ditt konto när du är på språng. Det är lämpligt att stänga av Wi-Fi och surfa via mobilnätet.

Använd den officiella app från din bank

Många banker är nu utrustade med sin egen mobil app för användarvänlighet som du kan använda på din surfplatta eller smartphone. Dessa är säkrare än en app som du får via en länk eller e-post. Dessutom kommer banker och andra finansiella institutioner se till att deras app kodas.
Gå innan du laddar ner appen om app är faktiskt godkänts av din bank. Banken ger ofta en länk för att ladda ner appen på deras officiella hemsida. Om du är säker appen från soffan kommer ifrån och därför riktig hemsida och officiella källor har bekräftat detta, då är det säkert att ladda ner och installera appen.

Se upp för nedladdning

Även om det inte har funnits många stora incidenter med en stor malware infektion på mobila enheter, är det alltid bättre att vara säker än ledsen. Det är mycket möjligt att ett skadligt program som är utformat för att få tillgång till den mobila enheten hämtas tillsammans med din film eller musik. En keylogger är en typ av program. Programmet registrerar tangenttryckningar på tangentbordet, detta sänder till utvecklaren och därmed kan hämta dina lösenord. Detta kan göras inom en dag, när du inte är medveten om det att det hände. Varje aktivitet och tangenttryckning registreras och registreras.
Om du kommer att gälla alla ovanstående tips kommer du att kunna säkra mobila banktjänster. Tricket är att ta hand när de delar känslig information på nätet.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha