Säker internetbank: vad ska du leta efter?

Corinn Stenbeck Februari 28, 2016 Miscellanea 1 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Miljontals människor använder nu Internetbank. Med Internetbank kan du överföra pengar snabbt och enkelt via Internet eller spara. Om du ordnar din ekonomi via internet är naturligtvis risker. I Nederländerna har bankerna Internetbank säkrad, men själv kan också bidra. Om du gillar internetbanker, finns det några saker som du är bra att titta på ett säkert sätt. Före, under och efter Internetbank finns det flera saker du bör se upp eller så kan du göra. I allmänhet: gör du litar på något som inte klickar bort! Det är också i en situation som verkar misstänkt alltid klokt att slå på din bank omedelbart. Det finns fem huvudlinjer, om du håller dig till detta är du redan på god väg till internetbank säker:
 • Håll din personliga kod hemlig och använda ett användarnamn och lösenord som är någon annanstans ska användas för internetbank.
 • Se till att ditt betalkort används aldrig av en annan. I praktiken, många människor ändrar sin bankkort med några grannar, detta kan naturligtvis, men aldrig göra det och bara för alla.
 • Kontrollera ditt bankkonto. Se ingen främling avskrivning eller fel belopp är klar.
 • Omedelbart rapportera incidenter till banken och följ instruktionerna i banken. Vrid nödnumret på din bank alltid i telefonen.
 • Säkerställ korrekt säkerheten för den utrustning som du använder för din bank behov. Ge en brandvägg, virusskydd och ett lösenord på enheten.

 • Internetbank

  Innan du börjar med internetbank, kan ni ta en hel del åtgärder för att skydda datorn. Se till att du alltid har en anti-virus program och att det finns en brandvägg installerad på den enhet som du går Internetbank. Uppdatera dessa program regelbundet och se till att du alltid har den senaste versionen.
  Om du gör internetbank via Wifi, alltid se till att detta nätverk är skyddat med ett lösenord. Inte bara någon trådlös nätverksanslutning till internetbank. Med varje e-post eller webbplats som verkar misstänkt eller att du är osäker, klicka bort dem omedelbart. Du kan alltid ringa banken om du har frågor om e-post eller en webbplats. Kontrollera webbplatsen för din bank hur din bank kontakt kan du ta över Internetbank. Cyberbrottslingar kan nu skapa mycket realistiska ser e-post eller andra meddelanden som verkar komma som din bank. Bankerna kommer aldrig ringa eller maila dig att be om användardata?
  Håller även dina USB-enheter eller CD-ROM i åtanke när du arbetar med det. Det är bäst att aldrig använda ett USB-minne eller CD-rom på en okänd dator, så att du kör minst risk för att få ett virus på den. Byt lösenord regelbundet. På vissa banker, är det obligatoriskt och du kommer automatiskt att påminnas här. Använd ett unikt användarnamn och lösenord för Internetbank, som du använder någon annanstans innan.

  Medan internetbank

  Titta alltid i adressfältet i Internet till adressen till den webbplats där du är på internetbank. För namnet på webbplatsen ska alltid vara, betyder det att anslutningen är säker. Även om du ser ett säkerhetslås i baren, betyder det att sidan är säker.
  Om sättet att överföra eller inloggning plötsligt förändrats, logga ut och stänga internet off. Om något förändrar sättet Internetbank, banken redovisar detta för evigt. Kontrollera Skicka alltid betalningen i namn, kontonummer, datum och belopp. Allt ser annorlunda ut än vanligt, inte sant! Detta kan vara en logotyp, ett felstavat namn eller en annan utseende webbplats.

  Efter Internetbank

  Ser ut som du är alltid redo för ert uttalande och för schemalagda kommandon. Om du inte ofta använder internetbanker, så åtminstone prova det en gång i en stund mellan att göra. Detta är att kontrollera att det finns bara avskrivning där du faktiskt har gjort själv och vars rätt belopp. Logga alltid ut efter internetbank.

  Mobila bank

  Numera kan du ladda ner en app med en hel del banker som gör att du internetbank på telefonen eller tablett. Detta kan vara mycket bekvämt, men också skapar ytterligare väderrisker. Inte bara att ansluta till ett trådlöst nätverk om du vill internetbank, men föredrar att göra detta på ditt eget nätverk. Kontrollera alltid att du verkligen loggar ut från app. Om du inte använder en app, men webbläsaren på din telefon för att gå Internetbank, uppmärksamma bättre att du lämnar sidan.

  Safe Online

  Konsumentorganisationen har inrättat en webbplats där du kan hitta information om säker surfning. Inte bara om Internetbank men i alla aktiviteter på Internet kan du hitta information här, vanliga frågor och tips.
    Like 0   Dislike 0
  Kommentarer (0)
  Inga kommentarer

  Lägg till en kommentar

  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile
  Tecken kvar: 3000
  captcha