Skådespelare: Nicolas Cage

Ilma Dahlstrom December 25, 2015 Underhållning 110 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Nicolas Cage är en berömd skådespelare känd för sin intensiva spelstil. Totalt har han spelat in över sextio filmer. Han är mest känd för allmänheten för sina roller i actionfilmer, men det är just de småskaliga filmer som gav honom berömmelse och kritik. Som sin roll i Farväl Las Vegas, som gav honom en Oscar.

Ungdom

Cage föddes Nicholas Kim Coppola den 7 januari 1964 i Long Beach, Kalifornien. Han var son till augusti Coppola, professor i litteratur och dansare / koreograf Joy Vogelsang och har två äldre bröder. Cage studerade teater på Beverly Hills High och femton tog han en sommarkurs i drama vid American Conservatory Theater, där han förälskade sig i teatern. Hans första roll han spelade i en skolprestationer, Golden Boy. Tidigt i sin karriär han bytte efternamn till självständigt bygga ett namn, utan förlitar sig på ryktet om hans farbror. Namnet härrör från Luke Cage, hjälten av Marvel Comics serietidning. År 1982 fick han en roll i en tonårskomedi Häftigt drag i plugget, där Sean Penn medverkat i. Efter att Cage spelade en viktig roll som en punkare i Valley Girl. Uncle Francis Ford Coppola gav honom sedan en liten roll i Rumble Fish, för vilken han fick kritik.

Olika filmer

Cage medverkat i ett stort antal olika filmer, såsom i den drabbade romantisk komedi Mångalen med Cher. Han medverkade också i kulten klassiska komedin Arizona Junior bröderna Coen. Han har också uppträtt på udda Wild at Heart och sjukvårdare drama föra ut de döda Scorsese. Den actionthriller var MM8 komma någon framgång, men blev senare en kultstatus. Andra off-beat filmer som Lord of War och The Weather Man misslyckades, trots bra recensioner. Ghost Rider, baserat på Marvel Comics humorbok var emellertid ganska framgångsrikt.

Beröm

År 1994 Cage hade ett rykte som han betalat ca $ 4.000.000 per rulle. Han accepterade dock en roll i Farväl Las Vegas för $ 240.000 på grund av styrkan i filmen och dess roll i det. För den här filmen fick han en Golden Globe och en Oscar för bästa huvudroll. En annan Oscarsnominering fick han för sin roll i anpassning. År 2005 regisserade han Cage för den första filmen: Sonny. Från mitten av nittiotalet Cage spelade huvudsakligen i action-thrillers, med undantag för City of Angels med Meg Ryan. Och de är speciellt actionfilmer som gör mycket bra med allmänheten. Detta kritiseras ibland eftersom Cage skulle välja de stora pengarna i stället för småskaliga, lågbudgetgenren, som han producerar nu bara utmärkta recensioner.

Personligt liv

Cage har rykte om sig att vara en mycket passionerad man, både på duk och i vardagen. Han föredrar att metoden agerar, som han går ibland mycket långt. Han förstörde en fjärrstyrd bil från en gatuförsäljare, till aggression som är nödvändigt för hans roll som en gangster i The Cotton Club. För filmen lärde Kapten Corellis Mandolin att spela mandolin. Cage har varit gift tre gånger: först, gifte han sig Patricia Arquette, då han var kort gift med Lisa Marie Presley, dotter till Elvis och sedan gifte han Alice Kim Cage 2004, med vilken han hade en son. Han har också en son med Christina Fulton, från ett tidigare förhållande.

Filmografi

  • 1980 Brubaker
  • 1981 Bäst av tider
  • 1982 Häftigt drag i plugget
  • 1983 The Outsiders
  • 1983 Valley Girl
  • 1983 Rumble Fish
  • 1984 Racing med månen
  • 1984 Cotton Club
  • 1984 Birdy
  • 1986 Pojken i blått
  • 1986 Peggy Sue gifte sig
  • 1987 Arizona Junior
  • 1987 Mångalen
  • 1988 Aldrig på tisdag
  • 1989 Vampire Kiss
  • 1990 Tempo di Uccidere
  • 1990 Firebirdsen
  • 1990 Wild at Heart
  • 1990 Zandalee
  • 1992 Honeymoon in Vegas
  • 1993 Amos & Andrew
  • 1993 Deadfall
  • 1994 Ett århundrade av Cinema
  • 1994 Red Rock West
  • 1994 Skydd Tess
  • 1994 Det kan hända dig
  • 1994 Fångad i paradiset
  • 1995 Kiss of Death
  • 1995 Leaving Las Vegas
  • 1996 Rock
  • 1997 Con Air
  • 1997 Face / Off
  • 1998 City of Angels
  • 1998 Snake Eyes
  • 1999 MM8
  • 1999 föra ut the Dead
  • 2000 Gone in Sixty Seconds
  • 2000 Family Man
  • 2000 Välkommen till Hollywood
  • 2001 italienska soldater
  • 2001 Kapten Corellis mandolin
  • 2002 Windtalkers
  • 2002 Anpassning
  • 2002 Sonny
  • 2003 Matchstick Män
  • 2004 National Treasure
  • 2005 Lord of War
  • 2005 The Weather Man
  • 2006 Ant Bully
  • 2006 För Svårt att dö
  • 2006 World Trade Center
  • 2007 Ghost Rider
  • 2007 Grindhouse
  • 2007 Nästa
  • 2007 National Treasure: Hemligheternas bok
  • 2008 Bangkok Dangerous
  • 2009 Veta
  • 2009 G-Force
  • 2009 Astro Boy
  • 2009 Bad Lieutenant: Port of Call New Orleans
  • 2010 Kick-Ass
  • 2010 Trollkarlens lärling
  • 2011 Season of the Witch
  • 2011 Drive Angry
  • 2011 Trespass
  • 2011 Seeking Justice
  • 2012 Ghost Rider: Spirit of Vengeance
  • 2012 Stolen
  • 2013 Frozen Ground
  • 2013 Croodarna
  • 2013 Joe

Information om andra aktörer kan hittas i de särskilda kända skådespelare.
Information om skådespelerskor kan hittas i de särskilda Kända skådespelare.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha