Skapandet och historia Manchester City

Manchester City är en av de bästa klubbarna i engelska Premier League. Dock var den höga årliga lista över klubben inte alltid självklart. Under en lång tid i klubben kämpade mot nedflyttning och endast i den 21: a århundradet, har klubbens prestationer blivit strukturellt bättre. När Manchester City inrätta och vilka var de viktigaste händelserna i klubbens historia?
  • Skapandet
  • Den första mästerskap
  • Premier League och nedflyttning
  • Förvärvet
  • Den första titeln i den nya stilen
  • Klubbfärger och smeknamn

Skapandet

Manchester City grundades 1880 av medlemmar i Markuskyrkan i Manchester. Klubben skapades främst för unga människor att ge en distraktion, eftersom det var på den tiden, särskilt i den aktuella delen av Manchester innebär mycket arbetslöshet, våld och missbruk. Alla kunde gå med i klubben. Eftersom klubben speciellt från välgörenhet grundades och det fanns några resurser för att inrätta sin egen webbplats, var det de första åren framför allt vandrat genom olika områden. Endast i 1887 klubben haft resurser att etablera en arena med en fotbollsplan och tog det ett annat namn, Ardwick AFC, uppkallad efter det distrikt där klubben var belägen. År 1893 ändrades namnet till det nuvarande Manchester City FC. I Football League, där klubben klassificerades, varit blandade. Höga priser varvades med en plats i mitten eller till och med degradering.

Den första mästerskap

Efter första världskriget flyttade klubben till en ny stadion med en kapacitet på 85.000 åskådare. 1934, över 84.000 åskådare deltog i matchen mellan Manchester City och Stoke City. År 1937 tog den första stora framgången i stället. Av de 22 lag som deltog i första divisionen Manchester City vann första plats, vilket innebar den första nationella mästerskapet för laget. På den tiden redan spelat många av de mest kända engelska klubb på högsta nivå. Manchester City var det första som innehåller Arsenal, Chelsea, Liverpool och Manchester United. Året därpå laget förvisades galen nog, medan laget hade flest antal gjorda mål i hela tävlingen och i slutet hade en positiv målskillnad. Efter andra världskriget återupptog konkurrensen i 1946/1947 säsongen och Manchester City visste befordran till den högsta nivån. Under de 20 år efter som vaggade Manchester City i mellan den första och andra klass. Klubben förvisades ett antal gånger och på högsta nivå, slutade laget nästan alltid på rätt rad. År 1967, slutade laget på 15: e plats i ligan, men året efter det drabbades. För andra gången Manchester City kunde kalla sig bäst i England.

Premier League och nedflyttning

Efter mästerskapet 1968 gick snabbt nedförsbacke med klubben. Laget spelade knappast längre för mästerskapet och 1983 laget även förpassats till den andra divisionen. År 1992 Manchester City kom i Premier League, som grundades av de flesta lag sedan spelade i Football League, ut. Men i 1996 laget förvisades till den andra divisionen. I en mycket spännande slutsats av ligan fortsatte till Coventry City och Southampton på målskillnad i Premier League, så Manchester City förvisades. År 1998, klubben drabbats av ett hårt slag. Klubben förvisades till den tredje divisionen och verkade vara långt från fotbollen på högsta nivå. Till följande år gjorde laget bara främjas och året därpå blev befordrad till laget igen, vilket gör vädret spelat i Premier League. Under de följande åren fortsatte till Manchester City, med undantag för ett år engagerad i Premier League. Maine Road 2003 klubben flyttade till den nya City of Manchester Stadium, Manchester City efter en mittmotor kvar i Premier League.

Förvärvet

I Premier League, engångs pengar kraftigt efter flera klubbar övertogs av förmögna utländska affärsmän. Även Manchester City övertogs under 2007. Den nya ägaren var Thaksin Shinawatra. Som en ättling till en förmögen thailändsk familj, blev han premiärminister i Thailand 2001 och han var ordförande i Shin Corporation, ett företag som är det största telefonbolaget i Thailand i händerna. Efter att han avsattes som premiärminister och sålt aktierna i sitt företag, köpte han Manchester City under 2007. Köpeskillingen uppgick till över 100 miljoner euro för den thailändska regeringen var ett stort frågetecken. De hade undersökt finanser förre premiärministern ordentligt och kunde inte minska den ekonomiska utrymmet.
Trots stora investeringar i en tränare och spelare i laget inte kunde konkurrera om mästerskapet. Under 2008 var laget återigen tagit över, denna gång av Abu Dhabi United Group. Upphovsmannen till gruppen är Sheikh Mansour bin Zayed Al Hayan. Han kommer från en familj med en uppskattad förmögenhet på så mycket som 32 miljarder euro. För nästan 200 miljoner köpte han klubben. Under de följande åren var stora spelare som Robinho, Tevez, Adebayor, Balotelli, David Silva och Touré köpte och namnet på arenan ändrades på Etihad Stadium.

Den första titeln i den nya stilen

Efter förvärven Manchester City spelar snabbt i topp fem med England. År 2012 mästerskapet vanns. Säsongen var en bisarr slut. Manchester United och Manchester City var högsta under det året. Även Manchester City samt hemma mot Manchester United lyckades vinna, de två lag för den sista matchen på samma antal poäng. Manchester United vann senast och väntade på resultatet av Manchester City. Stad bogserade 2-1 på Queens Park Rangers och verkade förlora ligatiteln. I fem minuter stopptid Manchester City lyckades göra mål två gånger och vann ligatiteln på målskillnad. Imponerande var revir i klubben. I alla hem var spel bara oavgjort gång. De återstående matcherna var alla vann. År 2014 titeln vanns av den första att ligga över Liverpool.

Klubbfärger och smeknamn

Klubben Manchester City färg är ljusblå. Detta återspeglas också i logotypen och skjorta. Den mest berömda smeknamn av Manchester City "Medborgarnas härrör från klubbnamnet.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha