Skapa din egen PDF-dokument med PrimoPDF

Den som är bekant med utbyte av information via datorer, har PDF-format till handlingar. Dessa filer är väl skyddade, så att andra kan inte redigera den. För att kunna läsa PDF-dokument, kommer de brukar ladda ner gratisprogrammet Adobe Acrobat Reader. Den som vill skapa sådana filer kan köpa Adobe Acrobat, men detta är ett program för branschfolk och därför mycket dyrt. Är du mindre krävande, då det finns bra gratis alternativ. PrimoPDF är en av dem.

PrimoPDF hämta och installera

På platsen för download.com kan du ladda ner gratis version av PrimoPDF. Programmet lämpar sig för Windows 98, Windows ME, Windows 2000, Windows NT, Windows XP och Windows Vista.
Ge tillräckligt med ledigt diskutrymme. Programmet tar cirka 30 MB.
Efter nedladdning, dubbelklicka på filen PrimoSetup.exe. En guide vägleder dig genom installationen.

Skapa PDF-filer

PrimoPDF beter sig som en virtuell skrivare. Detta innebär att alla dina dokument som du skapar i andra program kan "skriva ut" spara som PDF-dokument och på så sätt på din dator. För detta ändamål du först öppna dokumentet i program där du skapade den. Du kan nu ge ett skrivkommando för dokumentet. Vanligtvis du göra det genom optionernas File "och" Print ". I listan över tillgängliga skrivare kan du också hitta bredvid din standardskrivare PrimoPDF. Ange dessa och klicka på OK. Fönstret nu "Skapa PDF".
 I huvudskärmen i detta program kan du välja den plats där PDF-dokumentet ska hamna och väljer ett namn på filen. Dessutom du väljer i det här fönstret eller avsikten är att detta dokument kommer att användas främst på skärmen för att skriva ut, som webbpublicering eller förhandsgranskning.
I detta fönster hittar du både en knapp för att ställa in säkerheten i filen som en knapp som låter dig skriva in en kort beskrivning av dokumentet, som senare söker lättare. Båda alternativen är inte absolut nödvändigt för att skapa en PDF-fil.
När du klickar på "Spara" knappen kommer dina dokument lagras och visas i standard PDF-läsare. Den här inställningen kan ändra detta genom att trycka på "Alternativ" knappen.
 Säkerhets fönstret ger dig chansen att visa vad andra användare kan göra med dokumentet.
När du anger ett lösenord för att ändra säkerheten, måste användarna ange rätt lösenord för att ändra säkerhetsinställningarna för PDF-filen. Lösenordet till Open gör det möjligt att läsa andra bara låta dokumentet efter att ha angett rätt lösenord.
Om dina användare använder Acrobat Reader 4.0 eller tidigare, är det nödvändigt att använda 40-bitars kryptering. För Reader 5.0 och högre, kommer du att välja en 128-bitars kryptering.
När säkerhetsinställningar bestämmer kapaciteten hos användarna.
  • Tillåt användare att skriva ut PDF?
  • Tillåt användare att kopiera text och grafik?
  • Tillåt användare att lägga till kommentarer?
  • Tillåt användare att redigera PDF, såsom textredigering och lägga till eller ta bort sidor?

 När du tar sig besväret att fylla i dokumentegenskaper, kan du organisera dina PDF-filer bättre och hitta dem lätt senare.
Du kan användaren också ge ytterligare information om din titel, författare, ämne och nyckelord läggs till i dokumentet.
Slutligen finns det tre egenskaper hos själva programmet att du kan ändra i vensten PrimoPDF Programalternativ.
Som tidigare nämnts, kan du välja om du vill automatiskt öppna PDF-läsare när du har sparat ett dokument.
För det andra kan du spara dina säkerhetsinställningar. På detta sätt kommer alla PDF-filer som du skapar på liknande sätt skyddas.
Om du vill spara information om dina dokument kan du markera den tredje rutan. Så du kan åter olika dokument ger samma ytterligare information.

Slutsats

PrimoPDF är lätt att använda och kommer säkert att möta behoven hos den genomsnittliga datoranvändare. Om denna fria program är ytterligare ett verktyg som inte bör saknas på din dator.
(0)
(0)

Kommentarer - 1

Gick ganska bra, jag arbetar med Vista. Men jag senare förlorade min skrivare och det tog ganska lång ansträngning för att få det tillbaka. Hälsningar, Ger :-)

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha